Amaranthe - Amaranthe (2011)

Zweden
Label: Spinefarm

1. Leave Everything Behind (3:17)
  2. Hunger (3:12)
  3. 1.000.000 Lightyears (3:15)
  4. Automatic (3:24)
  5. My Transition (3:49)
  6. Amaranthine (3:29)
  7. It’s All About Me (Rain) (3:44)
  8. Call Out My Name (3:16)
  9. Enter the Maze (4:04)
  10. Director’s Cut (4:49)
  11. Act of Desperation (3:04)
  12. Serendipity (3:26)
Fantastisch album! Een echte aanrader!!! Heerlijke vette productie, lekker in het gehoor liggende songs. Eén van de topalbums van het jaar tot nu toe!

avatar van james_cameron
Zeer verzorgd in elkaar gezette plaat, een mengeling van Soilwork-achtige metal met Within Temptation-achtig zangwerk. Het klinkt allemaal bijzonder lekker, mede door de uitstekende productie, maar het is allemaal wel erg gladjes gedaan en de meeste songs lijken behoorlijk op elkaar. Sommige te zoete zanglijntjes en refreinen werken ook een beetje op de zenuwen. De meer agressieve songs als It's All About Me (Rain) en Call Out My Name vallen in positieve zin op. Volgende keer graag iets meer afwisseling en passie, dan moet het helemaal goedkomen.

avatar van Phoebe318
Heb het album nu al meerdere keren beluisterd, en ik kan met genoegen zeggen dat Amaranthe qua muziek voor mij de ontdekking van het jaar is. De combinatie met de drie zangers/zangeres vind ik goed gedaan, en heerlijk melodisch. Ik verwacht nog veel van deze band!

Bastiaan Prasath
Beetje Sonic Syndicate-achtig, maar dan met meer gevarieerde en beter verdeelde vocalen.

avatar van Rinus
Leuk album. Vrij compacte nummers, catchy refreintjes, korte gitaarsolo's. 2 zangers en 1 zangeres, ook geinig. Voor een dubuut ook geen slechte productie (had nog wel wat vetter gemogen). Enige minpuntje misschien...de nummers lijken op den duur wat op elkaar. Als de band op het volgende album nog wat meer variatie in de nummers stopt, gaat het helemaal goed komen.

ziggystardust
erg lekker album! het enigste minpuntje is alleen dat de nummers op het einde van de plaat een beetje erg veel op elkaar gaan lijken.

tot nu toe hou ik hem op 4 sterren.

avatar van horned_reaper
james_cameron schreef:

Ik snap nooit wat mensen tegen "gladde" muziek hebben? Als ik dit soort muziek luister wil ik juist extreem goede productie en fijn in het gehoor liggende muziek horen die je snoeihard uit je installatie kan laten dreunen.

Al die zogenaamde "old-school ruwe" producties doen voor mij meestal juist afbreuk aan de beleving van de muziek.

avatar van notsub
Dit is leuk voor een paar nummers, maar die lijken zich naar het einde toe te herhalen. De truc met female vocals en mannelijke grunt is natuurlijk al bekend, maar wordt hier in volle glorie uitgevoerd. Het is alleen zo jammer dat de nummers zich al erg snel laten doorgronden en vervolgens de power en uitvoering me net te weinig bieden. Ik mis gewoon een paar songs waar de tijd genomen wordt tot een spannende opbouw te komen.