Pink Floyd - A Collection of Great Dance Songs (1981)

Label: Harvest

1. One of These Days (5:51)
  2. Money (6:51)
  3. Sheep (10:20)
  4. Shine on You Crazy Diamond (11:00)
  5. Wish You Were Here (5:11)
  6. Another Brick in the Wall (Pt. 2) (3:51)
avatar van IntoMusic
ach overbodig, waardeloos, onsamenhangend... Voor mij is het Pink Floyd en dit was nog het enige album die ik niet in het bezit had . Via eBay voor een paar eurootjes gescoord en het is een heerlijk 'onderweg' albumpje
Als ik samenhang wil horen, zet ik Animals of een ander studio-album van hun op. Als ik lekker wat wil horen van Floyd, zet ik deze op. Nietssss mis mee en zeker een ruime voldoende waard. Als ik simpelweg per nummer het album beoordeel, krijgt het een 4. Die ene punt eraf is voor de sfeer, chemie en compleetheid die natuurlijk minder is dan bijvoorbeeld Echoes (als verzamelaar dan)...

ricardo schreef:
Wat moet je hier nu mee ,Je pakt een paar concept albums van PF en haalt er wat willekeurige nummers vanaf(hoeven nog niet eens de beste nummers te zijn)kwakt ze vervolgens op een cd en huplakee deze plaat is geboren,totaal onevenwichtig album en mist de absolute essentie van wie en wat Pink Floyd nu eigenlijk is.(was)Het beste begin is bij het album Meddle te beginnen en vervolgens chronolochisch naar boven toe te bouwen,om vervolgens te eindigen bij The Division Bell,zo bouw je dus je Floyd collectie op met de beste albums.

Of je wilt niet alles van Floyd hebben en dan gaat heel die fantastische opbouw van jou niet op. Waarom moeten mensen ineens eerst studio-albums kopen, als ze ook met een verzamelaartje kunnen beginnen. Niet iedereen wil meteen een collectie opbouwen van een artiest of groep. (niet iedereen is zoals ik of jij ). Wel is het zo dat ALS je een verzamelaar koopt en nog niets van Floyd hebt, kun je beter iets meer centjes ertegenaan gooien voor bijvoorbeeld Echoes...

avatar van ricardo
Er zijn van die bands waar een verzamelaar nu eenmaal niet het beste is om mee te beginnen. Pink Floyd is daar 1 band van. wil je dan tegen alle normale wijsheid in toch een verzamelaar kopen van PF, koop dan zeker niet deze, maar koop dan de verzamelaar Echoes. Hier staan maar slechts 6 nummers op, dijken van nummers dat zeker, maar ik vind dat je toch behoorlijk voor de gek gehouden word met deze verzamelaar. De titel van deze verzamelaar zegt dan ook al meer dan genoeg. A Collection Of Great Dance Songs, pffff, als er 1 band niet geschikt is om op de div nummers te dansen dan is het PF wel. Pink Floyd is nu eenmaal geen band voor dance songs en niet voor verzamelaars. gewoon links laten liggen deze en de div nummers gewoon downloaden, en wil je ze toch op een schijfje hebben, dan is dat ook zo gebrand. vind je het dan wel goed dan heb je het geld van deze plaat nog lekker in je zak om 1 van hun reguliere albums aan te kunnen schaffen.

Joy
denk je niet dat die titel ironisch bedoelt is?

denk het wel he

avatar van IntoMusic
Precies en als echte Floydfan wil je alles hebben en dan wel origineel ipv die irritante gebrande, slechte gedownloade kwaliteit zonder originele hoes . De verzamelaar moet je dan ook niet serieus nemen, maar wel in je verzameling hebben, zoals ik...

bikkel
Gemakzuchtige verzamelaar en eigenlijk niet van belang.
Wel slim om er een opnieuw ingespeelde versie van Money op te zetten, al voegt die nauwelijks iets toe aan het origineel.
Zakkenvullerij, de muziek is natuurlijk goed, vandaar nog een acceptabel cijfer.
Maar het nut van dit ding heb ik eigenlijk nooit ingezien.
Een verzamelaar ok. maar die mag dan wel wat compacter zijn.
Die kwam er uiteindelijk ook, veel later, maar hij kwam.

avatar van Crush
Het voegt wel wat toe, even los van de vraag of dat de moeite waard is;
opnieuw opgenomen versie van 'Money'; ik vind deze, met name wat betreft de zang beter dan het origineel (van Dark side of the moon); singleversie (met intro) van 'Another brick in the wall part 2', maar dan met een langer (album versie) uitro en een ingekorte versie van 'Shine on you crazy diamond'

Wel grappig om te lezen dat er mensen zijn die de ironie van de titel ontgaat.

Crush schreef:
Wel grappig om te lezen dat er mensen zijn die de ironie van de titel ontgaat.

Sommige hebben dat niet door en zijn dan zgn. kritisch of willen simpelweg zeiken op iets dat zij nu persoonlijk onzin vinden. Deze verzamelaar is zo'n album om lekker over te zeiken . Persoonlijk ben ik het ook met jou eens: album voegt daadwerkelijk iets toe (zeker voor de fan).

avatar van vin13
De nummers komen op een verzamelaar niet tot hun recht want ze zijn te verbonden met de nummers op de originele albums. De nummers zijn goed daar ligt het niet aan maar ik koop liever de originele albums.

avatar van IntoMusic
Dat is al vele malen hier gezegd, maar Floyd-nummers op een verzamelaar kun je nimmer zo overbrengen zoals ze zijn bedoeld. Dus ook niet op Echoes en dus is geen 1 verzamelaar goed.
In ieder geval is dit een mooi album

avatar van vin13
Ik vond dat ik mijn mening hier moest geven en dat deze gelijk is aan veel voorgangers zegt veel. Ik heb geen sterren gegeven omdat de nummers op zich heel goed zijn. Het kan best zijn dat er mensen zijn die niet zo albumgericht zijn en die hebben er dan een mooie schijf bij waar ze in de stille uurtjes kunnen schuifelen of eventueel een stijldansje doen.

avatar van kaztor
Ik heb er helemaal zin in vanavond.
Ik neem 'm eens mee naar de discotheek, dan gaan we er heerlijk op dansen!

avatar van Gerards Dream
Buiten de vreemde titel om is dit qua tracklist wel een aardig compilatie album van de groep. Tot zover is er niets mis. Dan toch nog even de titel.

Kom schat er is vanavond A Collection of Great Dance Songs in de de discotheek van Pink Floyd dat wordt dansen geblazen van heb ik jou daar, en het gaat door tot de kleine uurtjes.

avatar van ricardo
Ik vind overigens de titel van dit overbodige verzamelaartje nog steeds misplaatst. normaal maakt Pink Floyd altijd erg serieuze muziek met veel inhoud, zowel textueel als muzikaal gezien, en dan moet ik deze titel nu ineens als ironie zien? mijn neus, ik vind hem volledig misplaatst en gewoon niet bij Pink Floyd passen. ze hadden er beter iets anders voor kunnen verzinnen. ik vind de nummers die hierop staan overigens wel stuk voor stuk dik ok. als ik dit plaatje nog eens tegenkom voor 5 euro, dan laat ik hem niet liggen en gaat hij wel mee. zo is het nog wel even.

Joy
blijkbaar is er meer aan de hand met dit plaatje, voor de echt fan zeg maar

en:

Collection of Great Dance Songs is een verzamelalbum van Pink Floyd dat de periode Meddle tot en met The Wall omvat. Uniek voor dit album zijn de speciale edit van Shine On You Crazy Diamond en de opnieuw opgenomen versie van Money. Money moest opnieuw opgenomen worden omdat Capitol Records in de VS dwars lag bij het uitbrengen van het origineel op deze compilatie. David Gilmour speelt op de nieuwe opname alle instrumenten (behalve de saxofoon solo die door Dick Parry gespeeld wordt) en neemt ook de zang voor zijn rekening. De bovengenoemde versies van Shine On You Crazy Diamond en Money zijn op geen ander Pink Floyd album verschenen.

avatar van IntoMusic
Verhaal ken ik inderdaad en vandaar dat het wel grappig is dat verschillende personen ingaan op de titel. Humor

dus moderators ga je gang maar hier

Wat minder vriendelijke berichten en (overigens terechte) reacties daarop verwijderd. En ook nog een off topic-berichtje.

Father McKenzie
Voor redenen die Joy hier even voor al gepost heeft, heb ik deze dan maar meegenomen, de nieuw opgenomen Money klinkt bijzonder goed, zo ook de versie hier van Shine On You Crazy Diamond die toch licht afwijkt van het origineel;
En voor de single versie van Another Brick In The Wall.
De titel van de plaat moet je als ironie beschouwen, misplaatst? Ach, misschien wel, ik lig er niet wakker van en de nog levende Floyd leden beslist ook al niet...

avatar van musician
6 Overbekende nummers van Pink floyd op één cd.

Allemaal volledig uit hun verband gerukt. De thematische aanpak van Pink floyd, daar is meestal geen Best of van te maken.

De remix van Money is dan nog aardig, maar men heeft zelfs niet eens de moeite genomen genomen om het echte singletje van Another brick in the wall hier op te zetten, het is gewoon de cd-versie van The Wall.

Meestal schreef ik. Relics (1971) is een Pink floyd compilatie die wel zin had. Singles, niet verschenen tracks van de eerste paar jaren in de geschiedenis van de band. Het luistert ook leuker dan een 'normale' greatest hits.

Maar in dit geval: jammer, een cd van Pink floyd in huis die alleen maar regelmatig hoeft te worden afgestoft (en water te geven).

avatar van jellecomicgek72
A Collection of Great Dance Songs?

Weet niet hoe ze op die titel zijn gekomen maar Pink Floyd is zeker geen dansmuziek..

nicoot
Ironie.

Tiens, nu ik naar de tracktijd kijk van Shine On (11 min), vraag ik me af hoe ze dat lied ingekort hebben. Schande eigenlijk! Normale versie (parts I-V) duurt toch 13,5 minuten als ik me niet vergis? Je gaat me toch niet zeggen dat die 2 saxofoonsolo's op het einde weggelaten zijn.

avatar van Kill_illuminati
Draaide ze deze dansplaat maar eens in de clubs ipv al die rootzooi van tegenwoordig.

jellecomicgek72 schreef:
A Collection of Great Dance Songs?

Het viel mij eerst niet eens op, maar op de cover met het met touw vastgesnoerde danspaar zegt eigenlijk wel genoeg denk ik.

Tis op de foto vrij goed te zien nog, en op de originele cd helemaal.

Geen danssongs zeg maar.

Ik blijf het echter een merkwaardige collectie nummers vinden, voor in de auto aardig wellicht en voor weinig ook leuk om in huis te hebben.

Maar niet om voor de volle pond mee te nemen.

avatar van Eveningguard
Nooit geweten dan je op One of These Days kon dansen.

avatar van rudiger
nicoot schreef:
Ironie.

Ja dat ga ik wel zeggen .
In het hele nummer is geen saxofoon te horen , sterker nog ze hebben part 1 en part 2 samengevoegd tot 1 nummer van 11 minuten . Waar de lyrics van part 1 stoppen gaan de lyrics van part 2 verder . Kan je het nog volgen ?
Wel leuk om een keer te draaien maar het slaat natuurlijk nergens op .
Ik bezit de cd zelf en heb het net even beluisterd .
Of je doet het goed of je doet het niet .

Kill_illuminati schreef:

Ach ja... mijn vrienden vinden mijn muziek weer troep. Zo hebben we allemaal wat.

avatar van Kill_illuminati
Eveningguard schreef:

Hebben we toevallig dezelfde vrienden?

avatar van Eveningguard
Zo kunnen, volgens een van mijn vrienden was rock geen muziek, terwijl hij naar Dirty House luistert. Dan denk ik echt zovan: Ga je mond spoelen.

nicoot
Eveningguard schreef:

Hahaha dirty house
Er zijn toch vreemde creaturen op de wereld!