Ik geef iedereen hierboven gelijk: het inkorten en knippen in live-opnamen zoals dat hier gebeurt, is echt not done. Aan de andere kant heeft
vielip gewoon gelijk: de geluidskwaliteit is prima en de songs worden gedreven uitgevoerd. Maar ja, diverse nummers worden hier met hoorbaar knip- en plakwerk gereduceerd tot anderhalve minuut, en dat gaat echt te ver.
Ik kan me nog voorstellen dat je sommige nummers inkort met het oog op de maximale speelduur van de LP. Maar dan had je er óf een dubbel-LP van kunnen maken (aangenomen dat er voldoende opgenomen nummers voorhanden waren, maar dat zal vast wel) óf je laat twee nummers weg en laat de andere songs in de volle lengte horen.
En waarom dat knip- en plakwerk op de CD-versie is gehandhaafd, begrijp ik dan al helemaal niet. Juist een verlengde versie van dit concert had kopers kunnen overhalen om dit album op het destijds nog vrij nieuwe medium CD aan te schaffen. Zo deden ze dat bijvoorbeeld ook bij Innuendo, waar op de oorspronkelijke LP ook nummers waren ingekort (eveneens een doodzonde wat mij betreft, maar goed).
Ik vind het lastig deze te beoordelen. Enerzijds is de muziek goed, net als de geluidskwaliteit. Maar uiteindelijk blijf je met een incompleet, gemankeerd product zitten. Dat kan wat mij betreft geen voldoende opleveren. Geen essentieel live-album van Queen, maar ik ben toch wel blij dat ik 'm heb.