Prince - The Very Best Of (2001)

Funk / Pop
Label: Warner Bros.

1. I Wanna Be Your Lover (2:58)
  2. 1999 (3:37)
  3. Little Red Corvette (4:56)
  4. When Doves Cry (3:48)
  5. Let's Go Crazy (4:40)
  6. Purple Rain (8:41)
  7. I Would Die 4 You (2:57)
  8. Raspberry Beret (3:32)
  9. Kiss (3:46)
  10. Sign 'O' the Times (3:43)
  11. U Got the Look (3:47)
  12. Alphabet St. (5:39)
  13. Thieves in the Temple (3:21)
  14. Gett Off (4:31)
  15. Cream (4:13)
  16. Diamonds and Pearls (4:20)
  17. Money Don't Matter 2 Night (4:47)
Vreemde compilatie: een uittreksel van de uitgebreidere "Hits / b-sides" kunnen we dit wel noemen.
Voor mensen die graag de bekendste en betere singles willen hebben aardig, maar meer niet, want verreweg van compleet.

avatar van george clinton
Een goed voorprogramma, zo zou ik het kunnen noemen. Ik was een beetje geshockeerd toen ik dit in de winkel zag liggen: "Waar is de rest?" vroeg ik me af. Dit is geen best of, eerder een samenraapsel van een paar goede Prince-songs. Een best of van Prince ... zelfs die driedubbele compilatie is niet compleet!

avatar van VanDeGriend
Tis inderdaad beter de verzamelaars te laten liggen en de reguliere albums te kopen. Voor degene die toch 1 prince titel genoeg vindt, is Hits/B-sides een veel betere keus en nu in de heruitgave nog maar een Euro of 18 voor 3 cd's propvol prachtige nummers

nia
Hey I always be a Prince lover!

nia schreef:
Hey I always be a Prince lover!

En dan zo'n ongelooflijk mindere verzamelaar in je top 10 (als je dan toch persé een verzamelaar in die top wilt hebben kies dan de driedubbelaar lijkt mij)

Zeer goeie cd. Het is waar dat the hits/B-sides meer nummers bevat, maar deze moet je gewoon hebben. Mooie cd!

avatar van rudiger
prince , hier staan een paar leuke nummers op , meer niet
waar is controversy gebleven ?, hoort die er niet op.
prince startte zijn cariere aardig , later veranderde meneer regelmatig van naam ; symbol,tafkap , ik weet niet eens hoe hij nu heet , en of hij nog muziek maakt uberhaupt.
je kan de man toch niet serieus meer nemen , tijd om te stoppen .

rudiger schreef:
je kan de man toch niet serieus meer nemen , tijd om te stoppen .

Dan heb jij de man live nog niet meegemaakt, ook anno nu niet. En zo beroerd zijn de laatste albums niet eens.

aERodynamIC schreef:

ik vind zijn beginjaren de beste , maar zoals altijd smaken verschil
zijn live optredens zullen best goed zijn , daar ben ik van overtuigd
ik heb hem nooit live aan het werk gezien , maar hoe noemt hij zich nu?

rudiger schreef:
maar hoe noemt hij zich nu?

Blijkbaar ook musicmeter niet gevolgd (al weer een aantal jaar Prince en dat t.a.f.k.a.p. gedoe was vanwege zijn conflict met de platenmaatschappij: pesterij van zijn kant dus)

rudiger schreef:
en of hij nog muziek maakt uberhaupt.

Zo'n beetje elk jaar een nieuw album (musicmeter kan erg handig zijn voor zo'n overzicht ).

fastpulseboy
huh, je zegt dat je de man niet meer serieus kan nemen.....en je kent niet eens zijn werk van de laatste 20 jaar......
Ik vrees dat deze man toch zeker 100 keer serieuzer is te nemen dan 10 mark knopflers samen...

Nicci
ik deel die vrees.

mark knoflook heb ik altijd redelijk saai gevonden.

avatar van Tribal Gathering
2. 1999 3:37
4. When Doves Cry 3:48
10. Sign 'O' the Times 3:43

knip knip en dan vreemd genoeg niet in Purple Rain.

Best een aardige verzamelaar als je geen Prince fan bent en er staan tenminste geen Batmansongs op, ook een pré.

fastpulseboy schreef:

dat klopt , ik ben na een par albums gewoon afgehaakt , ik zeg verder niets negatiets over prince of zo , ik vind zijn oudere werk gewoon beter , ik zie in jouw top 10 ,1999 staan , kijk dat is nou een goede prince plaat , niks mis mee , en 10 knopflers samen , ik vind 1 meer dan genoeg , anders moet ik alles in tienvoud gaan kopen , en dat wordt dan een dure aangelegenheid

Nicci schreef:
ik deel die vrees.

mark knoflook heb ik altijd redelijk saai gevonden.

daar heb je gelijk in
ik ben eens een paar keer met hem uit eten gegaan , wat een saaie man , gelukkig is zijn muziek niet saai

Nicci
wat doe je nu vervelend over Mark. daar kan je best een biefstukje mee eten.

LoveStoned
Geweldig album! Ik ebn een grote Prince-fan! 5 sterren voor dit pareltje! Alleen dan weer jammer dat Erotic Cityontbreekt: Dat is toch ook wel de best of, niet?

fastpulseboy
ik ben niet erg gecharmeerd van deze tracklist. Voor mij is dit zeker niet het beste van de man. Daarnaast is het zo'n minuscuul mespuntje uit z'n oevre dat het geen recht doet aan zijne briljantie.
mooi om te zien dat er ook steeds nieuwe fans bij komen!

EVANSHEWSON
Totaal overbodig natuurlijk. Er zijn veel volledigere en betere verzamelaars van funky Prince.
Maar wàt erop staat is tenminste allemaal zeer ok.
Misschien toch voor sommigen de introductieplaat ??

***1/2

LoveStoned
Denk t. Ik heb er namelijk van genoten.

beaster1256
ja, die driedubbele cd is 100 x beter en een must voor iedereen

Oke, vergeleken met The Hits/The B-Sides valt The very best of Prince natuurlijk bijna in het niets, maar als echte Prince fan moet je deze cd gewoon hebben ! Zet hem op in de auto, of al is het alleen maar om hem in je cdrek te zetten: hij is en blijft gewoon verschrikkelijk goed!

Pieter Paal
Voor onderweg inderdaad een gave verzamel-cd, het feest van herkenning bij ieder nummer.
Na het album 'Diamonds and pearls' ben ik afgehaakt, maar zijn laatste heb ik toch uit nieuwsgierigheid aangeschaft

'Raspberry beret' is ooit nog eens gecoverd door Warren Zevon. Ik houd zelf dus helemaal niet van covers, maar die rock-versie vind ik onwijs goed.

avatar van lennon
LoveStoned schreef:

Erotic city is "niet meer" dan een B-kantje geweest.. dus vandaar niet op een best of..

de nummers die op deze verzamelaar staan zijn zeker 5 sterren waard, maar alleen al om het feit dat dit rare uitgave is geef ik er 3.

de verzameling raakt kant nog wal, en ik snap echt niet wat Warner Bros heeft gedacht toen ze dit gingen uitgeven.. de Hits 1 & 2 geven een veel mooier overzicht van zijn carriere tot dan toe.. (de 3 cd box dan)

Xibalba
Voor mij een lekkere verzamelaar. Staat niet echt een veel mider nummer op. Maar goed, daarom is het ook een verzamelaar natuurlijk. Het enige nummer waar ik echt weinig mee kan is Kiss

avatar van goldendream
De kritiek op deze verzamelaar ontgaat me. Als het de bedoeling is de ultieme hits op 1 schijfje te zetten, dan voldoet dit album daaraan. Volgens mij staan alle grootste commerciële successen erop. Natuurlijk ontbreekt er heel wat, maar voor wie maar 1 schijfje wil, is dit het wel.

avatar van Funky Bookie
Overbodige verzamelaar, maar voor niet-fans die "iets" willen hebben, is het best OK. De hits uit de gouden jaren '80 staan erop, maar een enkele CD is gewoon te weinig.

avatar van Gert1980
Ik was dus best blij met deze cd. Wilde gewoon de bekendste nummers van Prince, omdat ik dacht dat de rest me niet zoveel zou doen.
Boy was I wrong... Ben me begin dit jaar gaan verdiepen in zijn albums en het is de ene verrassing na de andere.

Maar goed, daar best of albums meestal voor het grote publiek bedoeld zijn is dit gewoon een meer dan prima verzamelaar, weinig op aan te merken.

avatar van dominicano fonso
Een goed verzamelalbum van de hits van Prince. Het enige nummer dat ik mis is The Most Beautiful Girl In The World.

avatar van lennon
dominicano fonso schreef:

Dat was geen nummer op het Watner label... vandaar

avatar van Robje1968
Ik koop zelden of nooit verzamel albums maar deze ooit gewonnen bij een of andere quiz.
Lekkere CD om af en toe te luisteren.