Ben Saunders - You Thought You Knew Me by Now (2011)

Pop / Soul

4. So Long (4:03)
  5. Heartstrings (3:18)
  6. Smoking Gun (3:48)
  7. All Over (3:26)
  8. 23rd of Loneliness (4:03)
  9. Two Hearts (4:23)
  10. Untouchable (4:21)
  11. Kill for a Broken Heart (3:26)
  12. When a Man Loves a Woman (2:59)
  13. If You Don't Know Me by Now (3:39)
avatar van Paalhaas
Je ziet hier geloof ik een omgekeerd evenredig verband tussen media-aandacht en kwaliteit? "Geef Ben wat minder media-aandacht en zijn album was een stuk beter geworden." Wat precies had-ie dan anders gedaan dan volgens jou? Zijn liedjes beter ingezongen? Betere songs voor zich laten schrijven? Betere covers voor zich laten uitkiezen? Betere arrangementen in elkaar laten zetten? Kom nou toch!

Ik heb trouwens best medelijden met die gast, hij ziet er serieus zwakzinnig uit. Des te knapper natuurlijk dat-ie heeft gewonnen.

avatar van Eveningguard
Als z'n smoel niet zo vaak op tv was geweest hadden jullie niet zo veel problemen met hem gehad. Er zijn smoeltjes die nog veel vreemder zijn dan de heer Saunders. Alleen maken die 'betere' muziek dus daar bashen jullie niet op. Ik zeg niet dat ik dit goed vind, maar laat een mens in z'n waarde.

avatar van Paalhaas
Eveningguard schreef:

Ik bash helemaal niet. En jíj gedraagt je behoorlijk aanmatigend door te veronderstellen precies te weten wat er in 'ons' omgaat, terwijl je gewoon aan het speculeren bent.

Antwoord op mijn vraag zat er natuurlijk ook niet in...

avatar van Eveningguard
Oke, ik zag dat verband wel ja. Maar als dat niet zo is, goed. Ik vind het allemaal wat overdreven. Terug naar de muziek.

avatar van Emile93
Heey deze valt me mee! Ik had echt een gruwelijke hekel aan hem tijdens TVOH maar dit is wel een heel lekker album! Vooral Heartstrings vind ik erg mooi! Ik denk dat dit ook een groeialbum is trouwens!

avatar van Ataloona
Gelukkig niet zo heel veel meegekregen van het hele spektakel rond deze man, op mijn school zijn ze gek genoeg niet zo happig op dat soort shows, maar net met draaien werd Kill For A Broken Heart aangevraagd en dat vond ik toch vrij goed, dus ik ga deze gewoon een keer proberen

avatar van midnight boom
Dit album gaat wereldwijd uitgebracht worden

Lachwekkend...

avatar van Angelo
Als er één zanger van Nederlandse bodem geen introductie meer behoeft dan is het Ben Saunders. Vanaf het eerste moment gehyped en uiteindelijk ook de verwachte winnaar van het eerste seizoen van The Voice of Holland. Zoals menig talentenshow winnaar betaamt, is er zo snel mogelijk een album in elkaar gezet, die overigens keurig op nummer 1 binnenkwam. Dat er wel degelijk getracht is om een zo professioneel mogelijk album in elkaar te zetten wordt al snel duidelijk. Er is veel aandacht besteed aan de instrumentatie en deze klinkt dan ook, ik kan niet anders zeggen, mooi en bovendien erg vol van geluid. Daarnaast steken de teksten boven de middelmaat uit; ook hieruit blijkt dat er zorgzame aandacht is besteed aan dit album (luister maar eens naar 23rd of loneliness als voorbeeld). De nummers stellen mij overigens helemaal niet niet teleur, van mooie ballads als So long en Heartstrings tot swingende, groovy nummers als Smoking gun en Untouchable (met fijne blazers!); gebrek aan variatie heeft dit album in ieder geval niet. M’n favoriet is echter Two hearts; wat mij betreft kan dit nummer zich meten met de ‘grote’ hits uit de sixties. Zowaar een juweeltje op dit album!

Minpunten zijn dat er wel erg op veilig wordt gespeelt, het wordt nergens spannend, en onverwachtse momenten kent dit album niet. Ook Saunders’ Engelse uitspraak is niet echt verbluffend, en dat is opmerkelijk. Vooral voor iemand wiens moedertaal juist Engels is (hij is immers geboren in het Verenigd Koninkrijk; zijn beide ouders zijn Brits) en de voornaamste taal die bij hem thuis gevoerd werd/wordt is Engels. Ondanks het eerder vermelde, klinkt het zeker niet slecht en ben ik aangenaam verrast. En eerlijk is eerlijk, samen met Jaap (X-Factor winnaar van vorig jaar), behoort hij wat mij betreft tot de beste (soul)zangers van Nederland. Terwijl een zanger als Waylon op vocaal gebied soms té over de top zingt, weten de twee eerder genoemde zangers hun vocalen in te perken.

Afgezien van de twee covers When a man loves a woman en If you don’t know me by now, en zijn debuut single Kill for a broken heart is dit gewoon een prima album van Nederlandse bodem. Sterker nog, wat mij betreft één van de beste soul releases van 2011 tot nu toe. Al kan dat natuurlijk ook liggen aan het feit dat de interessante soulalbums van dit jaar op één hand te tellen zijn. In ieder geval wel mooi dat hij zorgt dat er interesse komt voor het -nogal onderbelichte en ondergewaardeerde- genre.

Misschien dan toch 's Nederlands trots op soul gebied?

avatar van Booyo
Ben onderscheidde zich door zijn goede optredens tijdens the Voice duidelijk van de rest, en ook van eerdere winnaars van welke competitie dan ook. Helaas weet hij zich met dit album totaal niet te onderscheiden. Het is weer precies een album zoals je kan verwachten van een winnaar van een talentshow. Kijk alleen al naar de titels van de nummers

Een duidelijk geval van zo snel mogelijk 13 nummers in elkaar zetten (oh, we halen het niet, laten we er nog een paar covers bij gooien), zodat de hype nog niet voorbij is en men het hopelijk nog wil kopen. Goed, de beste man blijft een goede stem houden, en her en der valt nog enige potentie te horen. Wie weet verrast hij ons nog op een volgend album.

midnight boom schreef:
Dit album gaat wereldwijd uitgebracht worden

Lachwekkend...

Waarom is dit lachwekkend? Je hebt blijkbaar de moeite genomen om dit album op te zoeken op de musicmeter en ook nog eens te reageren....blijkbaar doet het jou toch wat.

Ik snap dat echt niet, een album op internet opzoeken en het dan belachelijk maken, waarom steek je daar energie in?