Miles Davis - Round Midnight (Masters of Jazz) (1960)

Jazz
Label: Midget U.K.

1. Autumn Leaves (13:22)
  2. So What (10:52)
  3. All of You (15:36)
  4. Walkin' (13:01)
  5. 'Round Midnight (6:19)
avatar van Paulus_2
Dit is geen gemakkelijk verkrijgbare cd. Ik meen hem ooit bij de Esso pomp in mijn woonplaats te hebben gekocht.
De muziek op deze cd is een registratie van een concert op 13 oktober 1960 in de concertgebouw in Stockholm.
Het kwintet van Miles Davis bestond uit: Miles Davis (trompet); Sonny Stitt (alt- en tenorsax); Winton Kelly (piano); Paul Chambers (bas); Jimmy Cobb (drums)
De opnames klinken wat hol, maar de muziek is geïnspireerd. Hij voert zeer bekende nummers uit als "zijn" So What, Walking en Round Midnight. Deze uitgave is zeker niet overbodig en geeft een goed beeld hoe Miles live klonk.

Miles Davis schijnt in Stockholm eerder te hebben opgetreden. O.a. in maart 1960 speelde hij daar met John Coltrane, in plaats van Sonny Stitt, en verder met de eerder genoemde muzikanten.
Op het internet heb ik alleen op deze site informatie over de registraties van beide concerten kunnen vinden.

Bovenstaande cd is door Midget U.K. uitgegeven zie hier.

avatar van Larzz
Vreemde hoes. Miles anno 1990 terwijl de opname 1960 is. Er zijn talloze en betere uitgaven van deze periode met Sonny Stitt.

Soledad
Is dan ook een bootleg dus kwaliteit hoef je niet te verwachten. Releasedatum klopt in ieder geval niet.

avatar van nlkink
Grappig dat sommige bootlegs het toch redden hier op MM.

Soledad
Volgens mij is er op mume een wat soepelere periode geweest. Ik kom ze weleens vaker tegen. Deze mag ook verkocht worden op Discogs. Daar zijn de regels me ook niet altijd helemaal duidelijk...