Talk Talk - 12x12 Original Remixes (1999)

Alternatieve titel: Remixed

Pop / Electronic
Label: EMI

1. Talk Talk [Extended Mix] (4:35)
  2. Today [Extended Mix] (4:34)
  3. My Foolish Friend [Extended Mix] (5:30)
  4. It's My Life [Extended Mix] (6:19)
  5. Such a Shame [Extended Mix] (7:01)
  6. Dum Dum Girl [12" Mix] (5:24)
  7. Without You [12" Mix] (5:55)
  8. Life's What You Make It [Extended Mix] (7:01)
  9. Living in Another World [Extended Remix] (8:58)
  10. Pictures of Bernadette [Dance Mix] (8:06)
  11. Happiness Is Easy [12" Mix] (7:03)
  12. Such a Shame [Dub Mix] (6:32)
avatar van lennon
west schreef:
Verdraaid, daar had ik nog niet eens aan gedacht: een LP kan dat doen.

Een cd ook

Opvallend: ik kom er net achter dat deze ondergewaardeerde cd dezelfde is als CD1 (ASides) van het hoog gewaardeerde Talk Talk - ASides BeSides (1998). Dat vind ik dan wel weer grappig.

avatar van Mjuman

Kijk hier eens, ouwe speurneus, voor de verklaring

Talk Talk - ASides BeSides (1998)

Mjuman schreef:

Kijk hier eens, ouwe speurneus, voor de verklaring

Talk Talk - ASides BeSides (1998)

Zoals ik daar terecht lees, gaat het hier en op ASides om de originele 12 inches van Talk Talk. En die waren voor velen van een hoog niveau. Het is duidelijk niet bestemt voor jouw oren. BSides dus voor jou en anderen, A+BSides voor mij en andere 'gelukkigen'.

avatar van Mjuman
west schreef:

Die niveaudiscussie ga ik met jou niet voeren: er zijn voldoende plaatsen in NL - ook in de buurt van R'dam - waar "0" t.o.v. het niveau daar al een fikse stijging betekent

En "gelukkig" is - ondanks de enkele aanhalingstekens - onder de huidige omstandigheden een uiterst ongelukkige term.

avatar van pescodicha
Nog maar eens een overbodige remix van oorspronkelijk fantastische nummers (zoals ook onder meer de geremixte nummers van Level 42, etc...........)
Blijkbaar schept men er genoegen in om oorspronkelijke nummers als een rubber elastiek uit te rekken door overbodige herhalingen van samples (ik waan me soms in Alpenland (of is het apenland ?) als ik al die eindeloze echo-effecten moet verwerken; dit is misschien plezant voor de debiele dj aan zijn draaitafel, maar hou deze muzak liever voor jezelf in je eigen "studiootje" en belazer de muziekliefhebber niet met deze platte commerciële rommel !

avatar van gaucho
Volgens mij zijn dit gewoon de originele versies, maar dan in langere uitvoeringen. Ik vermoed dat de meeste mensen bij het woord 'remix' uitslag krijgen, zeker als het gaat om 'serieuze' artiesten als Talk Talk. Ik zie dat de discussie hier al eerder gevoerd is, en blijkbaar is dit niet ieders smaak. Maar als bezitter van de volledige Talk Talk output, én dus ook van deze CD, kan ik hier wel van genieten. Maar ik ben tegelijkertijd ook wel een liefhebber van goed uitgevoerde extended versies die het origineel in hun waarde laten. En dat is hier het geval, in tegenstelling tot de mixen op History Revisited (1991).

Tussen haakjes: is dit niet gewoon het eerste schijfje van de een jaar eerder uitgebrachte compilatie ASides BeSides (1998)? Vreemd dat die op deze site wél hogelijk gewaardeerd wordt