Ik heb dit album in verschillende uitvoeringen. één met een extra cd met wat live nummers en in Frankrijk vond ik cd met de 5 extra nummers. Ik heb best wel wat van deze band, maar om de een of andere reden draai ik het niet veel. En dat is best vreemd, want het is gewoon prachtige muziek.
Ik denk meer dat de hele jaren 90 wat langs me heen is gegaan, gezin met toen kleine kinderen, weinig tijd en geld om te kopen en te luisteren.
Ik weet dat ik 'zombie' met de indrukwekkende
clip(onderdeel van een item over Noord Ierland in het weekjournaal) in mijn klas liet zien zodat the kids beseften wat haat met mensen deed. Nogal gewaagd voor de leeftijdsgroep, maar wel indrukwekkend.
Een anti oorlog/geweld song, nog steeds actueel.
Ook de andere nummers mogen er zijn, hoewel ze minder dreigend zijn dan zombie. Dolores O'Riordan met haar prachtige engelenstem en een muzikale omlijsting waar je u tegen zegt. Na het tragische overlijden van Dolores luister je soms toch wat anders naar de muziek van the Cranberries.
IN ieder geval is dit wel het bekendste album van deze band en behoort het toch wel dat een iconisch album uit de jaren 90.