Live - Secret Samadhi (1997)

Label: Radioactive

1. Rattlesnake (4:51)
  2. Lakini's Juice (4:59)
  3. Graze (5:39)
  4. Century (3:22)
  5. Ghost (6:20)
  6. Unsheathed (3:37)
  7. Insomnia and the Hole in the Universe (4:01)
  8. Turn My Head (3:57)
  9. Heropsychodreamer (2:48)
  10. Freaks (4:50)
  11. Merica (3:22)
  12. Gas Hed Goes West (5:36)
  13. Freaks [Radio Edit] * (4:53)
  14. Lakini's Juice [Live] * (5:04)
  15. Freaks [Live] * (4:56)
  16. Love My Way [Live] * (4:22)
  17. Lakini's Juice [Full on Mix] * (5:11)
Travisaholic!
Ik vind dit een ondergewaardeerde plaat. Heropsychodreamer, Turn My Head, Lakini's Juice zijn geweldig. Vanaf The Distance To Here wordt het meer mainstream. Maar dit is nog rauw hoor.

avatar van thyson
Deze plaat verdient inderdaad beter.

In alle opzichten darker dan zijn alom geprezen voorganger Throwing Copper en stukken beter dan zijn opvolger The Distance to Here en alle rommel die daarna volgde.
De sound zit lekker: ruwe hardrock (Lakini's Juice, Heropsychodreamer, Freaks) fijne poprock (Rattlesnake, Insomnia and the Hole in the Universe, Graze, Ghost) en een wondermooie country-eske afsluiter Gas Hed Goes West.

Fuck man, deze plaat verdient véél beter!

Echt klote dat hij bijna nergens meer in de platenzaak ligt want ik heb voorderest al hun albums behalve deze en 'Awake Of' , maarja die heb je ook niet nodig als je ze toch allemaal heb. Want Live is een geweldige band. Dan zal dit album ook zeker niet uit de smaak vallen.

avatar van EmDee
Rockman schreef:
Echt klote dat hij bijna nergens meer in de platenzaak ligt .

Daar geloof ik echt helemaal niets van.

avatar van De Geu$
Denk persoonlijk dat dit hun beste album is; verhoogt naar 4,5*

Dit was een goeie cd. En toen vond Ed God en was er niks meer aan...

Hij werd vrolijk en kreeg een positieve instelling. De nekslag voor iedere getalenteerde rock artiest.

Werd hij vrolijker? Hij werd gewoon irritant.

dutch2
Het probleem was meer dat Ed ging denken dat hij zelf een God was en zich ook als een Messias ging gedragen. Een beetje het Jim Kerr syndroom. Maar voor een God was hij nog wel vrolijk (en, vooruit, een beetje irritant). Met de muziek is het helaas nooit meer wat geworden.

Edit: En soms ben ik bang dat ook Chris Martin weleens last van het Jim Kerr syndroom zou kunnen krijgen. Hopen dat Gwyneth hem een beetje nuchter kan houden.

Naar mijn mening het beste album van deze band, heel anders dan de voorgaande en ook weer anders dan de albums na dit album.
Mooie viool stukken dat zeker nieuw is voor de band. Het maakt het helemaal compleet. Echte goede nummers zijn voor mij 'Lakin Juice',
'Century', 'Ghost' en 'Turn my head'.

avatar van Eddie
Voor mij ook veruit hun beste plaat.

Pim
Het nummer Heropsychodreamer is voor mij de reden dat dit het beste Live-album is.

voor mij graze en inderdaad de afsluiter...of toch throwing copper beter ?
Naja, die 2 zijn de beste en daarna is het inderdaad minder geworden: het spannende van deze 2 cd's is nooit meer terug gekomen. En nu is het dus ronduit een saaie band. Zonde..

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
In het midden van dit album staan wat nummers die voor mij de vaart er wat uit halen. Daarmee vind ik Throwing copper toch nipt beter. Niettemin valt er weinig af te dingen op de kwaliteit van o.a. Rattlesnake, Lakini's juice, Turn my head, Heropsychodreamer en Freaks.

Op dit moment onderscheid ik bij Live de top (Throwing copper en deze), de subtop (Mental jewelry, The distance to here) en de rommel (V, Birds of pray)

Voor deze 4*

avatar van bernard
Naar aanleiding van de cd die op 10 april 2006 in de platenwinkels ligt en die alweer onder de rommel mag ondergebracht worden, wil ik graag ode brengen aan deze fantastische cd. Onbegrijpelijk wat de laatste jaren gebeurde.

avatar van Pinsnider
Lakini's Juice is werelds!!! Het spanningsveld, de grommende bas, de rijke, doch subtiele arrangemtenten!! Wat on-hedendaags-Live!! Waar is het mis gegaan..??
Verder vind ik persoonlijk deze plaat wel een stuk minder als Throwing Copper, maar dat nivo zullen ze helaas wel nooit meer halen (al vind ik de nieuwe single toch wel puik!!)

Album onlangs gekocht, en ik vind het echt goed..! O.a. Rattlesnake, Turn My Head en Heropsychodreamer gaan er goed in!

avatar van Klumpie
Ik vind dit het beste album wat Live heeft gemaakt samen met Throwing Copper. Na deze albums ging het op enkele nummers na bergafwaarts met de heren van Live. Ik moet mezelf echt dwingen wil ik het nieuwe album nog een keer horen. Ik vraag me dan ook af of dit werkelijk gaat gebeuren.
Maar goed voor dit album kom ik uit op 4,5 sterren.

avatar van musicfriek
Op deze mijn favoriete Live-track:

Turn My Head

Ongelooflijk ijzersterk nummer dit. Draai voor de gein The River er eens achter aan en je hoort hoeveel ze achteruit zijn gegaan.

Zonde hoor, ze hebben het zeker wel in zich!

avatar van c-moon
Mijn favoriete plaat. Was vol van Live toen ik ze ontdekte met "Throwing Copper", ook hun eersteling die ik later ging luisteren deed me plezier... en toen deze SECRET SAMADHI uitkwam..... ik was in de zevende hemel, en ook al maakte de pers er toen brandhout van, ik vond en vind dit een overheerlijke plaat.. alles aan het album klopt... en wat een heerlijke sfeer.. wat een knappe songs....

Toen presenteerde ik nog een radioprogramma, ik beken: ik heb dit album enorm gepushed ... TERECHT ;-D

Maar... helaas... wat er in het hoofd van Kowalzick & Cie om is gegaan, wéét ikniet, maar... het album dat hier na vlolgende... Aie aie.. zo pijnlijk slecht..

Op "Secret Samadhi" wordt je als luisteraar verwend, krijg een warm en goed gevoel... een plaat om vingers en duimen bij af te likken met heerlijke songs.. en toen kwam dus het pijnlijke en o zo melige "The Distance To Here"... het zou niet meer echt goed komen..... Helaas ;-(

Wat niet wegneemt dat deze plaat, "Secret Samadhi", anno 2006 nog altijd staat als een heus, en ik zet em nog regelmatig op.. Maar volgen doe ik de band niet meer.. of ze moesten een tweede Secret Samadhi maken, maar daar hoop ik niet echt meer op...

Goed. Terug naar Secret Samadhi....

"Lakini's Juice" !!!
"Ghost" !!!!!!! - prachtig ;-o
"Unsheated" !!!! 'free love was just another party for the hippies to ruin' ... hee... zeer toffe tekst...
"Freaks" !! Fantastisch!!!
"Turn my Head"... Wowwoww
"Merica"!

Goh.. hier staat alleen maar kwaliteit op dit schijfje.... zeg dat ik het gezegd heb.....

O zo jammer, dat het daarna zo vreselijk verkeerd is gegaan... maar deze plaat KOESTER ik !!!

avatar van Bighead
Na throwing Copper de beste plaat van Live...
Freaks is nog steeds een van mijn favoriets nummers...

avatar van Droid
Mooie en ondergewaardeerde opvolger van "Throwing Copper". Hierna ben ik Live uit het oog verloren...

JME
Rattlesnake, Freaks en Lakini's Juice zijn op deze cd de beste vind ik. Secret Samadhi is denk ik de beste cd die Live ooit gemaakt heeft. Throwing Copper is natuurlijk ook een goede cd, maar deze is toch beter denk ik.

avatar van Bighead
Ben het volledig met je eens JME.
Geluid werd steeds ietsje rauwer...mental jewelry was echt pop...hier wordt het een beetje rock...

avatar van Erikpol
Travisaholic! schreef:

Daar heb je groot gelijk in. Na deze plaat is het snel bergafwaarts gegaan met Live, met V als afgrijselijk dieptepunt....
Secret Samadhi is een super album, een top10 notering zelfs!

avatar van dvdschaaf
Heropsychodreamer, hoogtepuntje!

tuktak
Dit album is zeker ondergewaardeerd, wat waarschijnlijk komt door al die belabberde vervolgplaten. Zeer zeker doodzonde, zo'n tendens moet je als band toch opmerken lijkt me.
Of je hebt wel een heel groot bord voor de kop.

Het goede van dit album is dat het zo'n mooi geheel is, het voelt allemaal heel diep en intens aan, maar blijft toch (meer dan) prettig wegluisteren.
Ed klinkt ook geloofwaardig en ik vind hem vocaal sterk overkomen.
Turn my head, freaks, heropsychodreamer zijn toppers, maar door het noemen van deze nummers doe ik de rest tekort. Het album luistert weg als één lang afwisselend kloppend nummer zonder te vervelen, er zijn maar weinig albums die datzelfde gevoel kwalitatief kunnen evenaren.

miloz
Beste plaat van Live! Throwing Copper is ook geweldig maar deze heeft zo'n mooie donkere sfeer. Enige minpuntje is Turn my head, dat gaat al een beetje richting the Distance to Here.

Geweldigenoten
Ik ben het met miloz eens: absoluut de beste plaat die ze tot nu toe hebben uitgebracht. Waar Throwing Coppers en Mental Jewelry een paar hits naar voren heeft weten te brengen, is dit album mijns inziens sterk in alle nummers. Ik kan geen één nummer van dit album noemen die ik slecht of minder vind.

Absoluut favoriet die al menig maal keihard op de koptelefoon is gedraaid: Turn my head!!!

Gas Hed Goes West....prachtige afsluiter! Wat een prachtig nummer. Geen idee waar het over gaat, toch raakt het me.
Rattlesnake, Lakini's Juice, Ghost....tja...ik denk dat dit album het aanschaffen wel waard is!