Johnny Shines - Johnny Shines (1974)

Blues
Label: Hightone

1. Give My Heart a Break (2:46)
  2. Too Lazy (2:59)
  3. Moaning and Groaning (3:26)
  4. Just a Little Tenderness (3:50)
  5. I Know the Winds Are Blowing (2:53)
  6. Just Call Me (3:45)
  7. My Love Can't Hide (3:38)
  8. Skull and Crossbones Blues (2:53)
  9. Vallie Lee (3:14)
  10. Can't Get Along with You (2:53)
  11. Have to Pay the Cost (4:20)
  12. Ramblin' (3:19)
avatar van Red Rooster
Midden jaren negentig presenteerde singer-songwriiter Doug Macleod het blues / jazz radioprogramma Euro Jazz. Hij draaide toen van dit album Too Lazy. Maakte veel indruk. Zo diep en doorleefd gezongen. Prachtig bluesalbum.

avatar van heartofsoul
Jammer dat Johnny Shines hier en daar met een raar vibrato zingt. Dat gaat mij op den duur storen.
Een ander bezwaar vind ik dat de stukken waarop Shines slechts te horen is op slide tussen de naar mijn smaak minder goede band-nummers verspreid zijn. Dat geeft een wat onevenwichtige indruk.
Het blijft evenwel een goed album, waarop Too Lazy inderdaad het hoogtepunt is.

avatar van spinout
Shines heeft nog "stage gelopen" bij Robert Johnson. In 1937 waren ze samen te horen in een radio programma. Helaas zijn daar geen opnamen van. Dit album is geweldig. Al zeggen de titels je niets, toch zullen sommige stukken bekend in de oren klinken, zoals "My love can't hide", wat "I can't quit you baby "is en waarin Shines Robert Plant naar de kroon steekt. Een aanrader.