niels94 schreef:
Na een aantal luisterbeurten moet ik concluderen dat ik dit een erg slecht album vind. Er staan wat aardige nummers op (Spraakwater en Kaal of Kammen), maar over het algemeen vind ik hier erg weinig aan. Alles ademt gedateerdheid uit, zowel de beats als de raps. Ik vind Extince maar een matig MC. Ja, hij heeft wat leuke spitsvondigheden, zoals de hier gequote lines uit Spraakwater, maar voor de rest vind ik hem erg vaak rappen op Sinterklaasgedichtjesniveau, zeker qua rijms, zijn flow is wel in orde. Om dan nog maar te zwijgen over de gastrappers, allejezus wat zijn die ontzettend slecht, alleen Brainpower kan ermee door. De nummers en Samen Sterk (Remix) en Zoete Inval moeten bij van de slechtste Nederhop nummers horen die ooit heb gehoord, verschrikkelijk. De rest van de nummers zijn stuk voor stuk middelmatig en saai en de moeite van het beluisteren nauwelijks waard. Ik respecteer deze man voor wat hij voor de Nederlandstalige scene betekent heeft, maar als ik dit album puur kwalitatief beoordeel kom ik echt op deze behoorlijk dikke onvoldoende uit jammer genoeg. Alleen Spraakwater en Kaal of Kammen zal ik blijven luisteren.
Dit album kwam vier jaar na jouw geboortejaar uit. Ik moet zeggen dat je je heel netjes uit en dat je 't best goed probeert te onderbouwen maar dit is een album dat toch echt meer dan 2 sterren verdient. Natuurlijk in vergelijking met de nederhop van nu is het lyricaal niet echt geavanceerd, maar zonder Extince geen Opgezwolle, Typhoon of Djiggy. Dit album is echt creatief en was zeker vernieuwend.
Je moet het zo zien, met hoe we vandaag de dag denken over 'goede wetenschap' en fatsoenlijk redeneren lijken de schrijfsels van Descartes ook aardig cliché, vanzelfsprekend en weinig revolutionair. Maar het waren juist zijn vernieuwende stellingen en redeneringen die ons zo'n sterke basis hebben gegeven waardoor het voor ons nu terugkijkend niet meer zo bijzonder lijkt. Zo zit het ook met Extince en de nederhop. Daarom verdient dit album minstens 4 sterren.