Marillion - Live from Cadogan Hall (2011)

Label: Racket

1. Go! (6:06)
  2. Interior Lulu (7:59)
  3. Out of This World (5:56)
  4. Wrapped Up in Time (4:43)
  5. The Space (5:00)
  6. Hard as Love (5:27)
  7. Quartz (7:05)
  8. If My Heart Where a Ball (5:58)
  9. It's Not Your Fault (5:15)
  10. Memory of Water (3:12)
  11. This Is the 21st Century (6:11)
  12. No One Can (4:46)
  13. Beautiful (4:50)
  14. This Train Is My Life (4:41)
  15. You're Gone (4:16)
  16. 80 Days (5:01)
  17. Gazpacho (5:45)
  18. The Answering Machine (3:27)
  19. Estonia (9:17)
  20. Easter (4:58)
  21. Three Minute Boy (8:38)
avatar van IntoMusic
Net besteld en betreft het laatste optreden van de Less Is More-tour. Ook op DVd te bestellen/ verkrijgen. Vind het nu wel welletjes met het plaatsen van Marillionconcerten op MuMe .

avatar van Marty McFly
Neem ik het wel van je over!

avatar van Etiul
Na het magistrale bombastische geweld van The Wall in het Gelredome door Roger Waters is deze CD/DVD van Marillion ook wel weer een verademing. Heerlijke kale uitvoeringen van enkele pareltjes van deze magnifieke en meest onderschatte band van onze aardkloot.

Out of this World

avatar van crosskip
Waar het studioalbum Less is More me totaal niet kan boeien, vind ik dit live album toch weer geweldig. De eerste helft van de set komt live een stuk beter uit de verf dan in de studio, waarna we nog hele toffe reeks nummers krijgen met een aantal verrassende en leuke keuzes! De hele band is weer in vorm en het geluid is ook weer top, dus 4,5* voor de beste liveplaat van het jaar tot nu toe.

Mooi moment: Tussen The Answering Machine en Estonia, wanneer Hogarth al een stukje van Easter speelt en zich hardop verbaasd dat niemand het herkent =D

avatar van daniel1974nl
Marillion laat hier even een grote kwaliteit zien. Diversiteit is hier echt het sleutelwoord aangezien bijna alle nummers compleet zijn omgebouwd naar iets compleet anders. In vele gevallen werkt dat vooral in het voordeel van de emotie. De zang van Hogarth en de toetsen van Kelly komen hierdoor veel beter uit de verf. Ik geef toe, je moet er wel even aan wennen en meestal dichten we Marillion toch hele andere kwaliteiten toe. Maar waar hun concerten meestal bolstaan van de bombast, uitgesponnen nummers en pure symfo, wordt hier voor subtiliteit gekozen.

Dat alles verpakt met een sterke en beduidend verassende setlist aangezien de voor de hand liggende nummers hier duidelijk zijn overgeslagen, en verschikkelijk goede geluids kwalitiet, een prachtige en heldere opname.

Wellicht het einge minpuntje is dat Rothery een beetje naar de achtergrond verdwijnt en een eerder begeleidende rol inneemt. Ook, al gaat hij met Quartz even goed los op het einde.

Zeer de moeite waard !!!

avatar van Broem
Marillion op z'n best. Ben aangetrokken door de Less is More cd. Interesse in Marillion opnieuw gewekt. Wat een prachtige composities op deze cd. Ook de DVD versie is meer dan het zien en horen waard. Marillion laat horen nog steeds aan de top te staan. Kwaliteit verloochent zich niet.

avatar van viking1
Prachtig ingetoggen live album van marillion!
Had al 2 live albums van hun,maar dit mijn eerste live met hogarth.

Waar ik recital of the script en live from loreley ook heb.
Is deze bijna volledig akoestisch(gitaar)en piano/keyboards/synt.

Heerlijk album om op weg te dromen.
Sterk zang en gitaar werk!
Veel bekende en wat minder bekende nummers.
Mooi uitgevoerd in veelal rustige en verassende uitvoeringen,totaal afwijkend van de studio albums uitgaven.
Maar erg mooi!!!
Prachtige dubbel cd.

avatar van Broem
Mooi Viking. Eindelijk weer wat aandacht voor deze mooie live registratie op MuMe. Wel een gaaf gemiddelde maar relatief weinig commentaar. Check de dvd van dit optreden. Ook erg de moeite waard.

avatar van Clownvis
Veel beter dan de studio versie "Less is More" welke ik wat saai vind. Ook de DVD is de moeite waard. Kan niet anders dan een 5 geven. Lastig om 5 favoriete tracks te vinden, het geheel maakt de CD zo mooi (m.u.v. If My Heart Where a Ball, studio uitvoering vind ik nog wel aardig maar uitgevoerd als hier vind ik een draak van een nummer).

avatar van Broem
Gaaf Clownvis. Prachtalbum van Marillion. Veel te weinig aandacht op deze site. Jammer. Klasse druipt er vanaf. Mooi om te zien dat je Sylvan - Posthumus Silence in je top 10 hebt staan. Voor mij een 5* plaat.

avatar van Clownvis
Jouw top 10 mag er ook zijn. 8 CD's zijn mij bekend en een groot deel ook als CD in mijn bezit.

Probleem van Marillion is dat ze zoveel fraaie live CD's hebben uitgegeven die alleen via Racket zijn uitgegeven en niet in de regulieren verkoop zitten (deze CD is dan een uitzondering).
Hierdoor is de bekendheid van veel Marillion CD's niet zo groot..

avatar van DargorDT
Ik wilde nog één live-show horen voordat ik ze maandag ga zien, en koos voor deze. Ik had hem pas één keer gehoord, het werd weer eens tijd voor een tweede keer. Het is een leuk opwarmertje, en uiteraard totaal iets anders dan de aanstaande show.

avatar van buso
Mooie liveregistratie. Ben niet zo een fan van 'Marillion met H' als het gaat over de studiocd's, maar live valt dat blijkbaar beter mee. Alles is hier wel vrij ingetogen, wat het ook voor mijn vrouw verteerbaar maakt en het dus al eens meer in de cd-speler belandt

avatar van Broem
Vanavond dit album maar weer eens gedraaid en ouderwets de cd uit de kast gehaald. Eens begonnen met cd2 (prachtig album maar zelden beide cd's achter elkaar gedraaid) en getroffen door No One Can. Wat een prachtig is OOK dat. Zo intiem gezongen.

avatar van Clownvis
Vanavond de DVD na een hele tijd weer eens opgezet. Was bijna vergeten hoe prachtig deze live uitvoering is dus weer even onder de aandacht brengen. Hoewel er veel live hoogtepunten van Marillion op te noemen zijn valt deze wat mij betreft zeker in de hogere regionen. Mijn 5 sterren blijven staan.