rudiger schreef:Het probleem met dit soort albums is dat het altijd wordt vergeleken met eerder materiaal (...) Als dit `n nieuwe band was en Say You Will hun debuut dan was iedereen lyrisch maar ja wij nederlanders zijn nou eenmaal het grootste klaag en zeik volk dat er op deze aardkloot rondloopt (...).

Zie mijn recensie van 13 september. Mijn zoons (14 & 12) pikten Say you will er uit als leukste cd van Fleetwood mac, hadden in principe nog nooit van Fleetwood mac gehoord (tsja, de platenkast van je vader hé).
Als groep draag je altijd de last van het verleden mee.
Dat neemt niet weg, dat er aan de andere kant best vergeleken mag worden met eerder uitgebracht werk. Als dat niet zou mogen, zou het anders een vrijbrief zijn om troep of bagger uit te brengen, zonder dat er iets van mag worden gezegd juist omdat er niet (meer) mag worden vergeleken.
En wat durf je zelf?
Er zijn veel mensen, die vinden Dreams van Rumours zo'n klassieker, daar mogen dan geen kanttekeningen meer bij worden geplaatst.
Ik heb Dreams middelmatig genoemd, in vergelijking met Running through the garden van Say you will.
Ad schrijft ook dat hij Long Road out of Eden beter vindt dan Hotel California van The Eagles. Dat noem ik ook durven! (zeker in dit geval overigens, maar goed).
Als je hier op MuMe stukjes schrijft, moet je onbevooroordeeld elke cd op z'n inhoud beoordelen. Qua song, uitvoering, sfeer op het album, kwaliteit. Je moet niet bang zijn ergens 'niet meer bij te horen' als je afwijkt van de gangbare standpunten van artiest of groep.
Het is onmogelijk altijd 5 sterren te geven aan groep A of B, dat doet alleen de kritiekloze plaatselijke fanclub, zoals ik meestal schrijf. Dan is er iets mis met je objectieve beoordelingsvermogen. Eigenlijk hoort de plaatselijke fanclub dan ook niet thuis op MuMe, die moeten naar de site van hun favoriete band.
Ik ben blij dat Fleetwood mac met Say you will het heeft aangedurfd met iets anders aan te komen dan Rumours. Het geeft aan dat er lef en kwaliteit in de band zit.