lennert schreef:
Ik ga het zeggen: Say You Will is een van de spannendste en meest veelzijdige Fleetwood Mac albums. Metal-gitaarriffs en dito solo op Come? Yes please! Die spanning in Murrow Turning Over In His Grave: geef me daar meer van! (....) terwijl Buckingham nog nooit eerder zo gescheurd heeft op zijn gitaar (....) Iets in mij wil Say You Will op 1 zetten, maar ik moet toch erkennen dat het album inderdaad net te lang duurt en een paar nummers minder had kunnen hebben (....)
100% mee eens. Dus ik hoef aan het hele stuk niets toe te voegen

Haal de 5 minste nummers naar eigen smaak er van af en je hebt het beste Fleetwood Mac album ooit in handen.
Aangezien Nicks zich er wat later wat van distantieerde, gezien de stevigheid ook van het geheel, mag het concept en de eindverantwoordelijkheid er van volledig worden toegeschreven aan Lindsey Buckingham.
De vraag is terecht, of de oude fan-kliek van Fleetwood Mac deze enorme vernieuwingsdrang en experimenteerdrift van Buckingham wel heeft aangekund..... Een band die z'n eigen fans voorbijstreeft in progressie, alle conservatieve aanhang volledig aan diggelen rijt.
Hoewel ook hier de emotie, de passie, net als ooit bij Rumours, volop aanwezig is, het geluid fantastisch en de songs onovertroffen vind ik nog steeds dat het album niet het krediet krijgt dat het verdient.
Het is erg jammer, dat Buckingham Stevie Nicks niet meer heeft kunnen verleiden tot een vergelijkbaar vervolg en dat haar invloed zo ver reikte dat zij Buckingham uit Fleetwood Mac heeft weten te werken.
In 2017 heeft Lindsey Buckingham geprobeerd om samen met Christine McVie een Fleetwood Mac album te maken, in een tijd dat Stevie Nicks Fleetwood Mac links liet liggen.
Maar dat heeft bepaald niet geleid tot een album dat zelfs maar in de buurt kwam van Say you will.
En dat heeft toch weer grotendeels te maken met de knetterende relatie tussen Nicks en Buckingham, dat zich dan uit in knetterende muziek. Duidelijk kunnen ze niet met en niet zonder elkaar. Voor de fans die de band aanhangen lijkt mij dit ook de enige mogelijke conclusie, is het helaas niet meer de dagelijkse realiteit. Gelukkig is er Say you will.