Zo Moeilijk - Nieuwe Moves (2011)

Label: Top Notch

1. Intro (0:59)
  2. Doomdenkers (2:30)
  3. Talk of the Town (T.O.T) (3:40)
  4. Tuurlijk (2:27)
  5. Cirkels (3:09)

met Sticks

6. Stress / Ik Heb Je (3:44)
  7. Interlude 1 (2:27)
  8. Wij (3:00)

met Lienke

9. Kant A (3:24)
  10. Venus (4:03)

met Cedric Salah

11. Nieuwe Move [Remix] (4:51)

met Akwasi, James, Leeroy en Rico

met Sticks

20. Rijkdom (4:16)

met Akwasi en Sticks

avatar van TheLegacy
Echt Rijkdom is voor mij echt Regendans 2011..
Wat een nummer

avatar van jordkaka
Ja, als je het over vandaag de dag hebt ben ik het wel met je eens!

Zeertjuh
Rijkdom: Geniaal!

avatar van miintzish?
Eindelijk dan, hier heb ik best op zitten wachten zeg. De beats zijn gruwelijk en een stuk minder experimenteel dan Nijmeegse Modo, de lyrics zijn wat we kennen van Zo Moeilijk, lomp en subtiel tegelijk. Talk Of The Town is vooralsnog mijn favoriet, ik ga kapot op die lompe tekst van Rosco (God blesste hem met de allerbeste bless) Kan niet wachten om deze in mijn systeempje te stoppen.

avatar van frans swa
deze ga ik kopen! ondanks de hoes
op het 1e (en 2e) gehoor is dit t dopeste NL hiphopalbum sinds.. tja.. sowieso sinds Fakkelteit...

Harco
Qua beats is het jammer genoeg een stuk minder geworden. Waar veel mensen Nijmeegse Modo in het begin niet voelden, viel bij mij het kwartje al na de eerste luisterbeurt. Dat heb ik niet bij Nieuwe Moves, zelfs nog niet na twee luisterbeurten. Het stemgeluid van de beide heren komt ook veel beter tot zijn recht op de beats van Nijmeegse Modo.

Hopelijk valt het kwartje alsnog.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind de producties juist een stuk harder. Ik krijg er meer het 'typische hiphopgevoel' bij. Moeilijk uit te leggen wat dat precies is; maar als ik dat gevoel heb dan gaat mijn hoofd steeds op en neer.

Harco
Dat is ook mijn grootste kritiekpunt: het is inderdaad meer conventionele hiphop. Die smerige elektronische sound was veel harder.

avatar van Rhythm & Poetry
Jouw smaak is niet te doorgronden Hark. Jij bent toch de user bij uitstek die van conventionele hiphop houdt? Enfin, ik hoop dat je het wat beter kunt waarderen na een aantal luisterbeurten extra. En zo niet, even goede vrienden.

Voor mij is het haast onmogelijk vier nummers aan te vinken, dat is sowieso wel een goed teken. Toch een poging gewaagd: Cirkels, Kant A, Codes en Rijkdom.

Rhythm & Poetry schreef:

Tijdens het typen van mijn bericht dacht ik hier ook al aan. Soms heb ik mezelf ook niet meer in de hand, Rob. Ik ben wel blij dat je mij zo goed kent.

avatar van Seedorf
Jammer dat Nikes er voor heeft gekozen om zijn beats een stuk toegankelijker te maken. Op het vorige album wist hij zich duidelijk te onderscheiden van andere producers, maar hier lukt hem dat, op een enkele productie na, nergens. Regelmatig een synth-effect toevoegen aan een gangbare productie maakt het verre van uniek. Er wordt hier helaas op safe gespeeld, ook door de rappers (hoewel in mindere mate), en ik vraag me dan ook af hoeveel invloed een Kees of een Sticks heeft gehad op dit album.

avatar van thgryda
Nooit echt een fan geweest van zo moeilijk maar door de algemene waardering die ze hier en zowat overal elders krijgen wilde ik al lang de eerste twee albums opnieuw een kans geven. Naar aanleiding van het hoge gemiddelde hier en de 4 platen op HHL ga ik gewoon deze beluisteren die eerste twee komen later nog wel eens aan de beurt.

avatar van thgryda
Inderdaad heeeel heeeel zwak van hun. Je kan altijd hun stem laten verwijderen of je kan ook allemaal een 0.5 geven aan elbow (zou ik niet doen ivm the bigger man enz....). Echt zielig terwijl R&Ps lage rating voor 'hun' album wel tot stand kwam na een grondige luisterbeurt.

On topic harco: ik vond net die elektronische toets altijd minder aan zo moeilijk, het is me wat te druk al vind ik het bij zwart licht wel lekker klinken. Komt ook omdat ik de schreeuwerig Akwasi geniaal vind en perfect op de producties past imo... Bij zo moeilijk vind ik het vreemde stemgeluid (op zich een voordeel) in combinatie met de beperkte woordenschat en het rare accent van de mcs minder en daardoor vind ik het geheel niet zo sterk. Op dit album is het inderdaad een stuk minder aanwezig, maar het blijft mijn ding niet denk ik... Ik zal eerder rond de 3 a 3.5 stemmen omdat het kwalitatief wel in orde is maar ik vind het maar mwaaa

Harco
Zwart Licht is qua stijl natuurlijk ook alweer geheel anders dan Zo Moeilijk. Zwart Licht oriënteert zich meer op de dubstep, van wat ik gehoord heb dan. Dat vind ik sowieso al niet tof.

avatar van Kos
Kos
Beetje gelikt helaas, maar verder wel gewoon tof. Wordt waarschijnlijk wel een 4* na een tijdje.
'Met mn boombox op de Berendonck!' Je weet.

avatar van Delars
Wat een album... De beats, teksten, flows.... alles..

Verdere berichten over stemgedrag verwijderd. Het is bekend bij de mods, we gaan erachteraan.

Ik had geen hogerverwachting maar wat heeft deze cd me weg geblazen zeg. Heb de cd ge preordert en was misschien bang dat ik hier spijt van ging kregen maar dit is absoluut niet het geval. Ik vind zo moeilijk groep veel op voor uit is gegaan en vind op dit moment rosco beste rappers van Nederland.

avatar van Protonos
Nieuwe plaat van Zo Moeilijk Ik ben benieuwd! even luisteren

avatar van MAS
MAS
Sinds 2006 zie ik Zo Moeilijk met enige regelmaat optreden en nooit vond ik ze meer dan een vermakelijk voorprogramma. Hun albums vond ik ook wel aardig maar niet om over naar huis te schrijven. Er stonden altijd wel wat vette tracks (en beats) op maar meer was het ook niet. Nieuwe Moves daar in tegen vind ik echt geweldig. Ik vind dit zonder twijfel het beste Zo Moeilijk album. De beats zijn prachtig en Nosa en Rosco weten me van het begin tot het einde te boeien. 4 verdiende sterren!

avatar van niels94
1 woord: hard. Beter: keihard. Want dat is dit album. Wellicht één van de beste albums die ooit uit het nederhop-genre is voortgekomen, hoewel het nog een beetje te vroeg is dat met zekerheid te zeggen. Veel beter dan Nijmeegse Modo in elk geval, wat ik ook al een vet album vond. Nosa en met name Rosco flowt veel harder, de beats vind ik ook net iets beter en de gastartiesten zijn natuurlijk ook niet de minste. Codes is mijn favoriet op het moment, heerlijke beat, raps en Akwasi past er echt perfect op, wat een achterlijk hard nummer, één van de beste Nederhop nummers ooit. Inderdaad, het geheel is iets gelikter, maar dat hoeft niet erg te zijn, Eigen Wereld is nog veel gelikter en dat is ook een goed album, niet waar?

Ik trap af met 4*.

avatar van V.B.
Nicee mn favo nederhop artiesten Album maar meteen gekocht! Ik ben heel benieuwd!

avatar van TheLegacy
Ik snap nog niet goed waarom iedereen dit beter vind dan Nijmeegse Modo.
Die vind ik tot nu toe een stuk vetter, dit album heeft me nog niet echt overtuigd.
Het is wel tof daar niet van, maar ik mis toch de echte smerigheid van Nijmeegse Modo.

avatar van Rhythm & Poetry
Dat is niet waar, niet iedereen vindt dit beter dan Nijmeegse Modo en dat zou ook niet kunnen. Ik denk dat de users die dit wel beter vinden, voornamelijk die mening hebben doordat dit album veel meer een ouderwets hiphopgevoel uitademt en uitgebalanceerder is dan het debuut van Zo Moeilijk.

avatar van niels94
Vooral een stuk uitgebalanceerder ja. Daarnaast voelde ik deze direct en nog steeds. Elk nummer is goed, ook iets dat ik bij Nijmeegse Modo niet heb, en de uitschieters zijn nóg beter: Vind Codes bijvoorbeeld echt ziek, daar kan zelfs het titelnummer van Nijmeegse Modo niet tegenop.

Rene1979
Ik begrijp niet wat iedereen hier toch aan vind. Ik vind beide rappers een houterige irritante flow hebben. En daarbij een verschrikkelijk accent, maar daar kunnen ze niets aan doen. Vind de beats wel lekker. Maar die rappers vind ik gewoon niet goed.

avatar van Rhythm & Poetry
Maar dat wist je denk ik al van te voren. Ik vind juist de stemmen zo relaxt, met name van Roscovitsch, ook het Nijmeegs accent spreekt me aan, kwestie van smaak is dat - niet meer en niet minder. Toch was ik toen ik Rosco en Nosa voor het eerst hoorde ook nog niet onder de indruk, inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en denk ik daar dus totaal anders over.

avatar van TheLegacy
Codes is idd. een tof nummer maar ik vind het refrein wel erg hinderlijk van Akwasi. Wat the fuck zegt ie überhaupt bij dat stukje waar ie echt schreeuwt? "represent je face" ofzo?!

Rene1979
Rhythm & Poetry schreef:
questie van smaak is dat - niet meer en niet minder.

Dat denk ik ook. Ik trek dat nijmeegse accent niet. Terwijl ik accenten uit de lage provincies wel goed vind. Dus is ook een kwestie van smaak. Neemt niet weg dat ik ze wel houterig vind qua flow.

avatar van jordkaka
TheLegacy schreef:

Represent je verlies dacht ik.