Alex Turner - Submarine (2011)

Score
Label: Domino

1. Stuck on the Puzzle (Intro) (0:54)
  2. Hiding Tonight (3:07)
  3. Glass in the Park (4:00)
  4. It's Hard to Get Around the Wind (4:07)
  5. Stuck on the Puzzle (3:31)
  6. Piledriver Waltz (3:25)
avatar van midnight boom
HIj blijft prachitg! vandaag kwam hij binnen en in het 'boekje' staat dat het album wederom is geproduceert door James Ford (simian mobile disco), maar dat wiste we al. Wat interresanter is, is dat owen Pallett, net als voor the last shadow puppetes weer (echter alleen voor Piledriver waltz) de arragementen heeft verzonnen

avatar van Bartjeking
Goed album, maar zonder de film te kijken is het eigenlijk nog maar een halve belevenis natuurlijk. Eddie Vedder's Into the Wild kwam zo bij mij van een 3.5 naar een 5*-waardering. Ben benieuwd of de film hier nog wat aan kan gaan doen! Alex gebruikt zijn talent in ieder geval optimaal.

avatar van musicman13
midnight boom schreef:

kreeg jij een boekje? ik heb der 1 gekocht waar alleen aan de binnenkant de credits stonden

musicman13 schreef:

Ik heb er ook geen boekje bij zitten. Heb hem bij Amazon.uk besteld.

avatar van Ducoz
JunkieXXS schreef:

Ik heb er ook geen boekje bij zitten. Heb hem bij Amazon.uk besteld.

Vandaar dat hij boekje waarschijnlijk tussen aanhalingstekens zet, want ik denk dat hij met 'boekje' gewoon de binnenkant van de frontcover bedoeld die je dus open klapt, en tadaa there are the credits.Only a suggestion

avatar van musicman13
Ducoz schreef:

ooh dat zag ik niet. hahaha

avatar van Ducoz
ooh dat zag ik niet. hahaha

Haha, ik verwijt je niets hoor. In eerste instantie dacht ik ook dat het om een boekje ging en voelde ik me een beetje teleur gesteld dat ik die niet heb...
Maar uiteraard maakt dat de muziek niet minder mooi

Ik zou hem volle 5 sterren geven voor een langspeler, deze EP is me net te kort, kom ik er net lekker in is ie afgelopen! jammer.. 4 sterren

Mooi ingetogen plaatje van onze vriend Alex T, nice

avatar van bram1610
Laat ik me hier toch even aan mijn neus voorbij gaan dat mijn profielfoto een solo EP'tje uit heeft gebracht! Dat betekent twee dingen:
1. Gauw luisteren dit EP'tje!
2. Ik moet echt een nieuwe profielfoto...

avatar van blonde redhead
Van een betere muzikant bedoel je zeker.

De Klever
Wat mij betreft een pareltje, helemaal niks mis mee.

avatar van lovegun
Submarine heeft mij echt verrast, ik ontweek dit album een beetje met het idee dat het een soortgelijk Arctic Monkeys ‘uptempo’ plaat zou zijn (beetje Brick By Brick-achtig)
En nu moet ik bekennen dat ik de Monkeys live best wel vond tegenvallen, Alex Turner stond er echt bij alsof het moest.

Ondanks dat het dus geen podiumbeest is, bewonder ik toch wel dat hij op een best jonge leeftijd heel wat moois heeft neergezet, ik kan me ook echt geen grote songwriter bedenken met wie ik hem zou kunnen vergelijken, hij heeft toch wel een geheel eigen schrijfstijl ontwikkelt.
Hij begint ook steeds romantischer te worden, merk ik

Hiding Tonight is echt een prachtig nummer, zeker niet het minste van het album ( wat ik volgens mij hieronder las )

avatar van Slowgaze
Wat mij betreft wel een verrassing: ik wist niet dat Alex Turner best aardige liedjes kon schrijven zonder ze van Blur te lenen. Hier is het meer John Lennon in een galmbak, al probeert Alex tekstueel wel de Damon Albarn uit te hangen. Lukt hem niet echt, vooral "Piledriver Waltz" is wat dat betreft tekstueel wat flauw: kijk mij eens slim zijn met mijn ontbijt in het Breakfast Hotel en dat de serveerster net zo beroerd was als je eten.

De muziek sluit hier wel op aan, zoals gezegd wel erg in de trant van John Lennon; van die typisch Britse, wat excentrieke maar niet al te excentrieke pop. Vet aangezet accent er bij en tekstueel echt de grote wijsneus uit willen hangen, 't is prima als de liedjes wat sterker zijn. Maar dat valt mee, er zit niet veel spanning in de composities en het is estethisch gezien ook niet bijster interessant. Als je rustige liedjes maakt, compenseer dat dan met een flinke lading schoonheid, maar dat lukt Alex niet.

Toch zijn "Hiding Tonight" en "Glass in the Park" best interessante nummers, in elk geval een stuk sterker dan die mindere liedjes als "Piledriver Walz" en "Stuck on the Puzzle". Nog net een voldoende, maar dat komt niet alleen door die twee nummers, maar ook omdat het een relatief kort album is, voor een half uur of langer had het niet kunnen boeien door de eerder aangehaalde pijnpunten.

Ik kan helaas niet objectief oordelen over Alex Turner:
Alles wat hij doet geef ik 5*

avatar van Booyo
Schitterend EP'tje dit. Alex Turner's stem leent zich verdomd goed voor dit soort rustigere muziek. Mag ie vaker doen! Ben ook erg benieuwd naar de film, binnenkort maar is kijken.

avatar van otherfool
Mwaah het kabbelt aardig en de laatste 3 songs zijn wel sterk maar verder hoef ik hierover mijn wenkbrauwen niet omhoog te trekken. Zeker niet slecht, maar typisch iets wat ik echt nooit meer op ga zetten. Snel een plaatje van de Monkeys erachteraan dan maar.

avatar van Gizzmann
Vond dit album een beetje irritant, maar nu ik de film heb gezien valt het beter op zijn plaats. De film is overigens een van de betere die ik ooit heb gezien, dus ik heb de sterke drang deze nog een paar keer op te zetten (verhoging in het vooruitzicht).

Lekker Ep'tje. De stem van Arctic Monkeys is natuurlijk heerlijk.
Wel een lekker tussendoortje!

avatar van Timo710
Ik luister dit nu al een paar dagen. Vond de film ook al erg tof en dit plaatje doet hem voor mij gewoon helemaal.

Ik heb weinig verstand van pop/rock dus kan moeilijk een diepgaande recensie schrijven maar als buitenstaander zie ik dit een beetje als een klassieker.

avatar van bram1610
Heb de film niet gezien, maar wel de EP geluisterd. Misschien dat er daarom iets bij mij ontbreekt? Het zijn stuk voor stuk geen slechte nummers, maar het interesseert me vrij weinig.

avatar van woutorrmusic
bram1610 schreef:

Klopt inderdaad, maar de nummers worden duidelijker als je de film hebt gezien. Het zoete, lieve en vooral kinderlijke van deze EP sluit precies aan op de film die het leven van een 'zielige' jongen laat zien...

avatar van IllumSphere
Deze EP staat vol met zoete en rustige nummers die op Alex Turner zijn manier tot goede nummers worden getransformeerd. Heel leuk.

avatar van Hiawatta
Heerlijke plaat, mooie rustige liedjes.

avatar van Nicolage Rico
Absoluut een meerwaarde aan de film Submarine. En zeker de moeite waard om aan te schaffen.

Heerlijk sfeertje.

Klein plaatje, heerlijke songs. Alex Turner bewijst zijn talent met enkele mooie songs. Iemand om absoluut in de gaten te houden en ik hoop dat hij in de toekomst meer van dergelijke solo-plaatjes maakt en opneemt.

Heerlijke trip van slechts een kleine twintig minuten. 4,5 sterretjes.

avatar van JVT
JVT
Stuck on the Puzzle is echt een fantastisch nummer. Ook Piledriver Waltz is wel goed. De rest vind ik minder, die zijn echt iets te klein.

avatar van Vert Lin
Lekkere plaat, beetje kort, voor zondagochtend. Mooie, rustige sfeer en prima bij stem.