Edwynn schreef:
Sell-out is voor mij niet synoniem met slecht. Waar het mij nu om gaat is dat Re-Load ten opzichte van Metallica (veel) meer muzikaal avontuur biedt dan het s/t album imo. Dat album was puur gericht op het verkopen van platen. In dat opzicht is het wat mij betreft een sell-out album. Ik heb nogal een zwak voor commerciële hardrock, maar Metallica's black album vind ik maar een bedroevende onderneming.
Sell-out is toch eerder negatief vind ik, hetzelfde als de omschrijving "commercieele muziek" eigenlijk.
Gemaakt met de intentie om zoveel mogelijk geld en beroemdheid binnen te rijven en dat label verdient dat album toch niet aangezien ik de indruk heb dat de kwaliteit van de muziek erop toch nog de bovenhand heeft. Ik vind het geen verkoopsalbum dus.
Van Load en Reload werd/wordt dat trouwens ook geroepen. Ik heb beiden en vooral Load altijd muzikaal sterke albums gevonden.
Metallica sloeg gewoon een rustigere richting in, ze zijn 10 jaar ouder dan met Master op Puppets, een mens evolueert, ik vind het normaal dat ze hier een ander soort muziek speelden.
In dat opzicht vind ik wat ze erna uitbrachten veel meer sell-out zoals je dat noemt.
Ze moesten zich kunnen "bewijzen" met hun lawaaierig St.Anger album en nu met Death Magnetic spelen ze ook weer in functie van hun kritische publiek in plaats van hun eigen ding te doen.