Atmosphere - The Family Sign (2011)

Label: Rhymesayers

1. My Key (4:19)
  2. The Last to Say (4:16)
  3. Became (4:44)
  4. Just for Show (3:39)
  5. She's Enough (3:18)
  6. Bad Bad Daddy (3:33)
  7. Millennium Dodo (3:20)
  8. Who I'll Never Be (3:08)
  9. I Don't Need Brighter Days (4:05)
  10. Ain't Nobody (3:17)
  11. Your Name Here (3:37)
  12. If You Can Save Me Now (3:52)
  13. Something So (3:40)
  14. My Notes (2:18)
  15. Millennium Dodo 2 * (3:55)
  16. Cut You Down * (4:13)
Rene1979
Dit wordt denk ik het album van het jaar..

Mooie cover ook weer trouwens.

avatar van Silky & Smooth
Grote kanshebber inderdaad. Als ze doorgaan op het niveau van WLGYL en To All My Friends schat ik de kansen hoog in!

avatar van thomzi50
Ik houd mijn hart vast.

Rene1979
Hoezo hou jij je hart vast? Verwacht jij er niet veel van of juist wel?

avatar van René.
Ik ben heel benieuwd. Het album dat ze uitbrengen na het naar mijn mening beste album alle tijden. Kan misschien alleen maar tegenvallen.

avatar van Stapler
Niet om flauw te doen maar maken ze nog hiphop? Meer een cross-over van soft-rock en rap toch?

avatar van FlyLo
Dit album kan bijna alleen nog tegenvallen.

Stapler schreef:

avatar van Brains
Ah, weer iets om naar uit te kijken . Mijn verwachtingen zijn in ieder geval erg hoog...

avatar van Rhythm & Poetry
Ik houd mijn hart vast.

Ik deel je zorgen, voorgaande projecten waren vermakelijk maar niet van het gewenste niveau. Slug rijmde op de automatische piloot en Ant zijn producties waren van een aardig niveau, maar ook hij kan nog stukken beter. Toch verwacht ik dat het op The Family Sign weer goed gaat komen en het muzikaler gaat worden dan de voorgaande platen met volle instrumentaties. Ik denk alleen dat het voor Slug lastig gaat worden het niveau van voorgaande reguliere platen te halen. Maar, we zullen wel zien. Dit is zonder meer de plaat waar ik het meest naar uitkijk.

Rene1979
Fifthelement heeft de tracklist ook bevestigd.

Ik deel je zorgen wel zoals jij het uitlegd Rob alleen ik vond voorgaande projectjes minimaal een 4 dus kan toch haast niet fout gaan.. Met een regulier album lijkt mij dat ze dan een stapje extra doen..

avatar van thomzi50
@Rene1979: ik verwachter er relatief weinig van. Vooral hierom: Slug: "There's a lot of my life and my family-ness involved. We're all reaching that point,” said Slug when asked about the name of the new album. “When you're 20-something, you can be whatever. But as you get older, you start reaching these signs that point your life the way it's supposed to go and shit."

Negen van de tien keer betekent een dergelijk citaat dat het hoog tijd is om te stoppen. Atmosphere heeft het in zich de uitzondering te zijn, maar toch ben ik vooralsnog sceptisch.

Sqritz
Ik kijk hier ook enorm naar uit, maar dit kan bijna alleen maar tegenvallen. M'n verwachtingen na When Life Gives You... zijn denk ik veel te hoog.

Discussietje over bronnen cover/tracklist verwijderd.

Vergo
Ik kijk hier vooral naar uit omdat ze na "when life gives you lemons" (die naar mijn mening iets té soft/simpel was), op "To all my friends" terug hun drive vonden. Ik blijf Lemons hun minste album vinden van de afgelopen 10 jaar (itt iedereen hier blijkbaar)

avatar van niels94
Ongelooflijk hoeveel geweldige artiesten met een album gaan komen dit jaar, deze kan ik er weer bij optellen. Heb hier heel veel zin in.

avatar van AOVV
Atmosphere, vorig jaar ontdekt met 'To All My Friends...', en dat vond ik zo goed dat ik ook maar eens wat eerder werk binnen heb gehaald. Eerlijk gezegd nog niet al te veel beluisterd, maar dat zal wel komen, nu zeker met deze nieuwe release. Als dit al even goed zou zijn als 'To All My Friends...', zou ik al tevreden zijn.

avatar van MAS
MAS
thomzi50 schreef:

Daar heb je zeker een punt. Toch denk (hoop) ik dat Atmosphere het nog wel in zich heeft om nog een geniaal album te droppen.

avatar van Kos
Kos
Stapler schreef:

avatar van Rhythm & Poetry
Niet om flauw te doen maar Atmosphere maakt geen rockmuziek. Het is vaak wel wat rustige hiphop, en er wordt soms gebruik gemaakt van live instrumentatie, maar ook dan is het nog altijd hiphop.

Rene1979
Ik had eerder al niet gereageerd op die opmerking. Maar de plank wordt helemaal misgeslagen met die opmerking. Dus als iemand een Piano en Blazers gebruikt in ze tracks is het Jazz ofzo? Ant gebruikt veel live instrumenten, maar dit is wel degelijk Hip Hop.

thomzi50 schreef:
@Rene1979: ik verwachter er relatief weinig van. Vooral hierom: Slug: "There's a lot of my life and my family-ness involved. We're all reaching that point," said Slug when asked about the name of the new album. "When you're 20-something, you can be whatever. But as you get older, you start reaching these signs that point your life the way it's supposed to go and shit."

Daar zit zeker wat in. Maar hoop dat het gewoon weer geniaal wordt. Hun laatste EP was misschien een mooi voorproefje want die vond ik zeker heel goed. Als ze met het album een klein stapje extra zetten is het geniaal. Ben benieuwd.

avatar van Harderwiek
Erg benieuwd naar! Heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen! Lengte van het album is ieder geval goed na mijn mening. Cover is ook wel mooi, maar niet super! Kan niet wachten....

avatar van Kill_illuminati
Cover is idd mooi. Dit belooft wat.

avatar van Jurrien
Millenium Dodo, leuke titel. Ben net als de meeste hier super psyched.

avatar van Anne Maaike
Ik ben benieuwd wat dit album ons gaat brengen. WLGYL was een goed album, de EP was aardig. De cover is mooi, nu alleen de muziek nog...

avatar van TheFunkyM
Ik heb zin in dit album, Atmosphere is mijn favoriete rapformatie, met de 2 laatste cd's als ultieme hoogtepunten! Laten we hopen dat het nog een keer kan!

Sqritz
Just for Show is gisteren gedraaid op Rhymesayers radio blijkbaar. Wel nergens te vinden op het net voorloopig..

avatar van René.
Ik las het ook ja. Hoop dat de track binnenkort opduikt.
Nadeel van een band niet bekend is. Bij bv. een Eminem stond hij nu al een dag online.

avatar van MJ_DA_MAN
Just for Show is volgens o.a. deze site morgen te koop als MP3 en je kan op die site ook de preview ervan beluisteren.