Frank Zappa - At the Circus (1992)

Rock / Avant-Garde
Label: Zappa

1. A Pound for a Brown (On the Bus) (2:16)
  2. Baby Snakes (2:08)
  3. Dancin' Fool (3:15)
  4. Easy Meat (4:42)
  5. Honey, Don't You Want a Man Like Me? (4:36)
  6. Mother People (2:43)
  7. Wonderful Wino (5:44)
  8. Why Does It Hurt When I Pee? (2:24)
  9. Seal Call Fusion Music (3:14)
  10. Bobby Brown (2:56)
  11. I'm on Duty (1:52)
  12. Conehead (5:32)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
“If the Monkees were doing this show they'd already be tuned up.”

Meer uitleg omtrent deze plaat staat op de wiki-link, Beat the Boots II - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org en op deze link, FZ discography - globalia.net. Wij verwelkomen de vierde plaat uit de collectie van 7 albums onder de naam “Beat the Boots II”. Bij At the Circus gaat het om opnames van 8 september 1978 tijdens een repetitie in Circus Krone in Munchen (D), bij tracks 6 en 7 gaat het om opnames van 18 juni 1970 in Uddel (NL) dus met Flo & Eddie.

Alvast gaat mijn hartje sneller kloppen want een aantal bekende en door mij geliefde namen spelen hierop mee. Op de eerste plaats is dit mijn favoriete Zappa drummer, Vinnie Colaiuta, en ik zie ook de naam van Ike Willis blinken. Dit album is wel tamelijk kort met zijn eenenveertig minuten maar de aanwezige nummers doen mij watertanden, enkel de titels Seal Call Fusion Music en I'm on Duty komen mij niet zo bekend voor maar het zijn dan ook eenmalige improvisaties. Samen met de twee Flo & Eddie nummers vind ik ze een domper.

De andere nummers kan ik dromen, ze komen vaak genoeg op diverse officiële livealbums van de beste man (Zappa in New York, de serie You Can't Do That on Stage Anymore), dit is een aardige aanvulling met bootleg geluid tijdens een repetitie.