Magic Kingdom - Symphony of War (2010)

1 stem

Belgiƫ
Label: Limb

1. Symphony of War (5:28)
  2. We Rise (5:37)
  3. Million Sinners World (6:05)
  4. Evil Magician (8:14)
  5. In the Name of Heathen Gods (3:47)
  6. Monte Cristo (3:50)
  7. I'm a Lionheart (5:05)
  8. Sleeping Beauty * (5:36)
  9. No Mercy for the Enemy * (5:38)
  10. Unholy Abyss (4:15)
  11. Metallic Tragedy - Chapter 2: The Holy Pentalogy (29:08)
avatar van Gerards Dream
Album met strijdlustige metal uit Belgenland. De muziek straalt macht en kracht uit. Het merendeel van de songs zijn dus uptempo en staan in the teken van we zullen hoe dan ook de tegenstander een toontje lager doen zingen. Verhalen van grootte veldslagen staan weldra op het netvlies. Het is af en toe een bak herrie wat uit de boxen komt maar wel met een reden. Het is dus in ggen geval zinloos geweld. Bij vlagen is de muziek doorspekt met heerlijke bombast. Af en toe klinkt er zelf een vleugje melancholie door in de muziek, in verbeelding zie dan ook militairen die het strijdtoneel noodgedwongen moeten verlaten. Het s daardoor en fraaie soundtrack voor een denkbeeldige rolprent. Hel hele albm weet Magic Kingdom me aan het toestel te kluisteren waardoor ik mezelf uiteindelijk moet overgeven en mijn strijdbijl moet inleveren.