Elbow - Build a Rocket Boys! (2011)

Rock / Pop
Label: Fiction

1. The Birds (8:03)
  2. Lippy Kids (6:06)
  3. With Love (4:12)
  4. Neat Little Rows (5:39)
  5. Jesus Is a Rochdale Girl (3:18)
  6. The Night Will Always Win (4:24)
  7. High Ideals (5:39)
  8. The River (2:50)
  9. Open Arms (4:53)
  10. The Birds [Reprise] (1:31)

met John Moseley

11. Dear Friends (5:01)
  12. The Birds [Live from Brussels Forest National] * (8:15)
  13. Lippy Kids [Live from Brussels Forest National] * (6:29)
  14. The Night Will Always Win [Live from Antwerp Lotto Arena] * (5:05)
  15. Dear Friends [Live from Antwerp Lotto Arena] * (6:11)
  16. Open Arms [Live from Antwerp Lotto Arena] * (5:21)
  17. The Birds [Live from Pinkpop] * (8:49)
  18. Neat Little Rows [Live from Lowlands] * (7:58)
  19. Lippy Kids [Live from Pinkpop] * (6:52)
  20. The Night Will Always Win [Live from Lowlands] * (4:34)
  21. Open Arms [Live from Lowlands] * (5:40)
avatar van niels94
Ik ook niet. Het zal zeker niet zo vaak als Caro Emerald's nummer zijn gedraaid, dan had het wel op 1 in de top 40 gestaan ofzo, dus ik vind het ook een vreemde vergelijking.

avatar van coldwarkids
Het ging me om de overschatting van deze band. Zo uniek is z'n stem ook weer niet.

Gregson
Ik vind zijn stem wel uniek hoor, en ik vind Elbow zeker niet overschat. Maar dat mag jij natuurlijk gerust vinden.

avatar van niels94
Ik moet zeggen dat ik ook niet veel zangers ken met zo'n stem als hij.

avatar van OscarWilde
Idem, en hij gebruikt het zeker niet monotoon, zowel op verschillend albums als op elk album onderling.

OscarWilde schreef:

Goed voorbeeld is misshien 'Great Expectations' van 'Leaders of the Free World'

Gregson schreef:

Goed voorbeeld is misshien 'Great Expectations' van 'Leaders of the Free World'

Zoniet één van de allermooiste nummers aller tijde voor mij. Zowel qua lyrics als instrumentaal onovertroffen... Om van te wenen en lachen tegelijk

Zojuist in de radioshow van BBC Radio 1 dj Zane Lowe: het tweede voorproefje van het nieuwe album van Elbow.

Het gaat om de track ‘Neat Little Rows’,

avatar van Masimo
Klik hier om Neat Little Rows te luisteren.

AcidDeath schreef:

Ja 'Great Expectations' is gruwelijk mooi! Torenhoog kippenvel!

avatar van Sparks
Neat Little Rows klinkt wel aardig. Ik hoop overigens wel dat hiermee niet gelijk al hun kruid hebben verschoten, maar daar ga ik niet vanuit

Zoeff
Lippy kids klinkt in ieder geval al fantastisch. Ben zeer benieuwd naar de rest!

avatar van Sven Vermant
De voorproefjes van de cd bevallen mij zeer goed. Ben benieuwd naar de andere nummers.

avatar van Dustbowl
4 maart wordt een mooie dag met de nieuwe Noah & the Whale en de nieuwe Elbow! Erg zin vooral in dit album. Ben benieuwd of ze in de buurt kunnen komen van de vorige plaat, die toch wel érg goed is.

avatar van Leeds
Sven Vermant schreef:

Voor mij juist hetzelfde.

avatar van Vincent90
Lippy Kids is zo'n prachtig nummer, hopelijk komen er nog wat meer van dit soort ingetogen nummers op het album en wat minder harde gitaarnummers. Die vond ik in het verleden toch wat minder.

avatar van Cannabooze
De vakmannen van de muziek ! Zij maken muziek met perfectie. En ook dit album zal vast en zeker weer een prachtig album zijn. Lippy Kids vind ik in ieder geval al prachtig. Neat Little Rows is weer die andere kant van Elbow, die ze perfect kunnen, dus ook daar is niets mis mee. Hoewel ik altijd meer heb met de rustige nummers van Elbow. Omdat ik de stem van Guy daarin beter tot zijn recht vind komen. De man weet me altijd weer stil te krijgen, en het verhaal muurvast mijn geheugen in te fluisteren.

avatar van Bart
Intussen is 'Neat Little Rows' ook te beluisteren. Er is zelfs een officiële clip uitgebracht. Anders dan 'Lippy Kids' is dit een up-tempo nummer. Het klinkt erg vertrouwd.

avatar van AOVV
Ik heb net 'Neat Little Rows' voor het eerst gehoord, en die werd steeds beter en beter!

avatar van corn1holio1
Dus in 1 keer werd die steeds beter en beter?

avatar van Mctijn
Lippy Kids belooft veel, maar ik vind Neat Little Rows wat minder sterk. In ieder geval niet van het niveau "Seldom Seen Kid".

corn1holio1 schreef:
Dus in 1 keer werd die steeds beter en beter?

Naarmate het nummer vordert wordt het steeds beter en beter, bedoelde ik

avatar van niels94
Nieuwe nummer is ook geweldig, dit album kan volgens mij niet meer stuk.

avatar van AOVV
De 9 andere nummers moeten ook wel goed zijn natuurlijk..

Maar ik heb er, op basis van die 2 vrijgegeven songs, ook wel een goed gevoel bij.

avatar van corn1holio1
Ik ben ook wel erg benieuwd! Wie niet natuurlijk na The Seldom Seen Kid...
De nieuwe nummers vind ik zeker niet slecht, maar heb ze nog niet zo veel kunnen beluisteren, en Elbow nummers geven niet alles in 1 keer prijs natuurlijk.

Sowiso is het ticketje voor Werchter al binnen, dus op 3 juli zal ik echt weten te zeggen hoe deze nummers zich verhouden tot the seldom seen kid en andere.

avatar van avdj
De meeste nieuwe muziek laat ik op mij af komen maar naar dit album kijk ik toch wel uit. The Seldom Seen Kid vind ik een prachtig album dus ik snak naar nieuw materiaal. Nog een maandje wachten... Ik ben ontzettend benieuwd of ze weer weten te verrassen.

avatar van djarend
Kan nu de hele plaat luisteren, en nu net 2 x gedaan en hij is weer prachtig. Helemaal in de lijn van Seldom Seen Kid. Overigens klopt de tracklist hierboven niet, volgens mijn lijst die ik van Universal heb en de cd streaming kan beluisteren is de opener The Birds en is het tweede nummer Lippy Kids. De opener, The Birds is al meteen een prachtig mooi epos wat maar liefst 8.03 duurt en geen moment gaat vervelen. Lippy Kids is eigenlijk een logisch vervolg, iets minder "rustig"en een erg ok nummer. Daarna komt With Love wat ineens verrast met een soort "koor" die af en toe With Love "scandeert" . Velen hebben Near Little Rows al gehoord, misschien tegenvallend, maar in de context van het album is het helemaal passend, jammer dat dit nummer is vrijgegeven (althans dat denk ik) waardoor men denkt het album te kunnen beoordelen.
Jesus is a Rochdale Kid is een sober nummer, met mooie begeleiding van bas, gitaar drum en elektrische piano (fender rhodes ?) en zo zou ik Elbow wel vaker willen horen.
The Night Will Always Win is ook weer zo'n typisch rustig Elbow nummer, en net als je teveel rustige muziek hebt gehoord komt High Ideals, iets meer tempo erin, lijkt bijna wel of ik mexicaanse mariaci muziek hoor, is niet zo, maar die invloeden zitten er zeker in. Daarna The River, tja, het lijkt eentonig maar is het niet, wederom zo 'n typisch rustig Elbow nummer van slechts 2.51 minuten waarna Open Arms weer als een welkome afwisseling komt, bijna een walsje wat rustig begint maar al snel wat meer pit krijgt waarbij meerstemmige vocalen van een koor is te horen, mooi. Dan een reprise van The Birds die vreemd klinkt, gek gezongen wordt door iemand die ik niet kan plaatsen, lijkt wel iemand die zo van de straat geplukt is, geen idee wie het is, klinkt erg mooi en is jammer genoeg erg kort.
Dear Friends is een prima afsluiter in de typische Elbow sound, zoals ik eigenlijk heel de plaat typische Elbow vind, maar dat komt toch voornamelijk door de zeer herkenbare stem.
Laat 4 maart maar gauw komen, muziek draaien via mijn computer vind ik niet ideaal... maar zal het de komende weken toch vaak doen omdat ik deze plaat wel heel vaak wil gaan horen.

avatar van Bart
djarend schreef:
Kan nu de hele plaat luisteren, en nu net 2 x gedaan en hij is weer prachtig.

Ik zoek de 'Vind ik leuk'-knop!

avatar van rkdev
djarend schreef:
Kan nu de hele plaat luisteren.
Waar kan dit ?

avatar van djarend
Omdat ik in cd winkel werk kan ik die via de platenmaatschappij op een beveiligde site beluisteren, uiteraard geef ik die link niet door want dan ben ik zuur als het misbruikt wordt.