Cradle of Filth - Nymphetamine (2004)

Label: Roadrunner

1. Satyriasis (1:44)
  2. Gilded Cunt (4:10)
  3. Nemesis (7:20)
  4. Gabrielle (5:29)
  5. Absinthe with Faust (5:16)
  6. Nymphetamine (Overdose) (9:16)

met Liv Kristine

7. Painting Flowers White Never Suited My Palette (1:59)
  8. Medusa and Hemlock (4:46)
  9. Coffin Fodder (5:19)
  10. English Fire (4:47)
  11. Filthy Little Secret (6:18)
  12. Swansong for a Raven (7:11)
  13. Mother of Abominations (7:18)
  14. Nymphetamine Fix * (5:02)

met Liv Kristine

15. Devil Woman * (3:38)
  16. Soft White Throat * (5:40)
  17. Bestial Lust (Bitch) * (2:54)
  18. Prey (4:57)
  19. Nymphetamine (Jezebel Deva Fix) (5:03)
  20. Mr. Crowley (5:13)
loserkid
amai mooie melodieën HUMHUM!!

avatar van Hemdale
Als je niet eens van dit soort muziek houdt (niet eens bij in de buurt komt, ik bedoel uh U2, lol) loserkid. Geef dan niet van die belachelijke reakties.

nicolas
de titels van de nummers zijn wel origineel

nicolas
en da's NIET sarcastisch

avatar van Halloween
Een goeie cd van Dani en z,n bandleden als je het mij vraagt vooral nymphetamine(overdose)machtig nummer

een 4 voor deze plaat

cradle of fags

Een zeer goed album.
Dit is zeker de moeite waard.

avatar van Darkzone
De zangeres van Theatre Of Tragedy zingt toch mee op dit album? Geweldige zangeres, al is ze hier wel wat misplaatst, alsof er een TOT nummer oude stijl op dit album staat.
Verder een aardige cd.

BlueBerry
de stem van dani is top, maar wrom zit hij nog in een garageband?

BlueBerry
de stem van dani is top, maar wrom zit hij nog in een garageband?

Mtthz
Uitstekend album in het genre. Al klinkt Dani op zijn tijd wel als een sprekende kip van 1,80 die door drie mannen wordt gewurgd...

GEWELDIG, Nymphetamine zelf het nummer, is het allerbeste! dani filth heeft mooie stem

avatar van relentless
Mtthz schreef:
inderdaad en dat is geen slecht teken want regelmatig heb ik tog best zin in kip en ja vorr zo,n beest op je bord ligt moetie toch dood tja en je weet wat ze zeggen een kip wurg je sneller met 3 man dan 1 man

Deze vind ik ook heel erg vet. Nemesis en Nymphetamine Fix als hoogtepunt.

En nu dus niet meer..

PriestMaiden
Redelijk goed album van Cradle of Filth.
Normaal mijn stijl niet deze band maar ben deze maar gaan checken: Het titelnummer, Gilded Cunt en vooral Nemesis springen eruit als beste nummers.

avatar van smoozycat
Lekkere vette hap. Ik kan ze steeds meer waarderen deze band.
Vooral instrumentaal zit het knap inmekaar.

avatar van Eddie
Ik ben nooit zo'n fan geweest van deze plaat. CoF is voor mij een band di9e altijd op het randje van genialiteid en waanzin balanceerd. Hun eerste platen t/m Bitter suids to Succubi waren alemaal van een heel hoog niveau, muv From the Cradle to enslave, daarna vond ik het allemaal een stuk minder worden, deze plaat is wel een van de betere uit hun mindere periode, maar ook dit is voor mij niet cradle op het maximale van hun kunnen,

Geen slechter plaat maar zeker niet hun beste.

avatar van Darkzone
Hier ben ik ze voledig uit het oor verloren. Na Midian ging het snel bergafwaards met COF. Voor mij althans.

Stijn_Slayer schreef:
En nu dus niet meer..

Zelfde gevoel Vroeger kon ik dit wel nog appreciëren, nu mijn ding niet zo meer.

PriestMaiden
Deze plaat terug opgelegd na een paar weken, en hij bevalt me terug . Destijds toen deze verscheen was dit mijn eerste kennismaking met Cradle of Filth. De track Gilded Cunt zat toen bij de Rock Tribune en ik was verslaafd aan dat nummer, steeds nog één van mijn favoriete tracks van deze band. Ook Nemesis is een zeer sterk nummer. De titeltrack is ook zeer mooi - Cradle of Filth is een soort van Black metal meets Gothic - ik ben geen liefhebber van Black metal, maar dit kan ik wel appreciëren. De overige nummers zijn goed, maar blinken niet zo uit tegenover de bovengenoemde tracks.

avatar van Eddie
Voor het eerst in jáááren deze weer eens opgezet. Ik weet niet of meer mensen dat doen, maar als één van mijn favoriete bands een nieuwe plaat uit heeft waar ik enthousiast over ben, dan wil ik nog wel eens een oude plaat van ze pakken waar ik minder enthousiast over was. Bij CoF was dat deze plaat, ik vind hem niet slecht maar wordt er nog steeds niet echt door geraakt. Productioneel zit het overigens wel heel erg lekker in elkaar.

avatar van wimmeken
Hier staat deze nog regelmatig op hoor, het was samen met Damnation and a Day mijn eerste introductie tot Cradle. Toendertijd ook dankzij Rock Tribune en de promocd met 'Gilded Cunt'. Een vreemde eend in de bijt tussen de andere platen, maar wel van hoog niveau. Nummers als Absinthe with Faust, Gabrielle en English Fire heb ik sindsdien niet meer gehoord maar vind ik wel boeiend. Dat zal deels ook wel de nostalgie zijn van een album dat lichtend? de weg wees naar het ontdekken van de duistere kant van metal voor 14jarige zelf!