Adele - 21 (2011)

Pop / Soul
Label: XL

1. Rolling in the Deep (3:49)
  2. Rumour Has It (3:43)
  3. Turning Tables (4:10)
  4. Don't You Remember (4:03)
  5. Set Fire to the Rain (4:02)
  6. He Won't Go (4:38)
  7. Take It All (3:48)
  8. I'll Be Waiting (4:02)
  9. One and Only (5:48)
  10. Lovesong (5:16)
  11. Someone Like You (4:47)
  12. If It Hadn't Been for Love * (3:09)
  13. Hiding My Heart * (3:29)
  14. I Found a Boy * (3:37)
  15. Turning Tables [Live Acoustic] * (4:21)
  16. Don't You Remember [Live Acoustic] * (4:18)
  17. Someone Like You [Live Acoustic] * (5:15)
  18. Need You Now * (3:40)
Dan is het lastig

Ben toch benieuwd geworden, eigenlijk past dit niet zo in mijn straatje, maar goed.

Lukk0
Lovesong is één van mijn favoriete Cure-nummers, ik ben dus erg benieuwd wat ze ervan gebrouwen heeft. Als het in de lijn van 19 zit, zit het wel goed. Dat was een leuk album.

avatar van cddrive
€ 9,99 voor de dubbelcd bij cdwow

cddrive schreef:
€ 9,99 voor de dubbelcd bij cdwow

Er is geen dubbelcd van dit album ook al geeft cdwow (als enige) dit aan, alleen kun je wel (zoals bij BOL.com en vele andere sites) de cd met single kopen. De extra tracks staan op de limited edition. Behalve natuurlijk de laatste, want die is op geen enkele cd te krijgen en hoort dus niet als extra track betiteld te zijn.

Overigens moet je 'm inderdaad bij cdwow kopen, want dan weet je zeker dat je 'm niet in januari ontvangt . Vandaar dat ik niet meer bij die balluhtent bestel, omdat ze weken doen over de levering...

avatar van Snakeskin
In een interview met OOR geeft zij Tapestry van Carole King als referentie aan. Als zij met het eindresultaat ook maar iets in de buurt komt dan zitten wij goed. Tapestry van Carole King, schitterende plaat.

IntoMusic schreef:

ik heb nooit klachten gehad...

ik ook niet meer

IntoMusic schreef:
ik ook niet meer

...dan ga je toch lekker downloaden....

avatar van Arrie
Nou, als ik cd's goedkoper kan krijgen, dan vind ik het niet erg om wat weken langer te moeten wachten hoor.

cddrive schreef:
...dan ga je toch lekker downloaden....

Opmerking slaat natuurlijk nergens op, maar dat wist je zelf ook inmiddels al. Ieder zijn winkeltje om te bestellen... was alleen een opmerking en ervaring waarbij ik niet de enige ben .

Aantal weken is niet erg, maar de laatste bestellingen was het ruim 4 weken later en dat is voor mij te lang.

Zo nu weer on-topic...?

avatar van musicman13
Ik heb zo´n zin in dit album!! Heb hem besteld en ga der aandachtig naar luisteren! De emoties die deze vrouw uit in haar muziek is zo mooi! Someone like you, rolling in the deep & don't you remember klinken al geweldig!

avatar van jp
jp
Set Fire to the Rain.

Meesterlijk.

Rizz
Mooi nummer inderdaad! Thanks for posting.

Magick1
Arrie schreef:

Normaal gezien mee eens, maar dit album is een uitzondering. Ik heb het gevoel dat er voor mij een potentiële top 10-plaat aller tijden zit aan te komen!

avatar van niels94
Nou kan het bijna alleen nog maar tegen gaan vallen voor je

Persoonlijk vind ik de single wel aardig, niet heel bijzonder eigenlijk. Dit nummer vind ik al beter zo op het eerste gehoor.

avatar van Bart
Ik luister nooit naar dit soort popmuziek. Maar ik ben een liefhebber van XL Recordings. Ik zag op hun site dat Adele op hun label zat. Dat wist ik niet. Ik luisterde naar 'Rolling in the Deep'. Dat vond ik toch een verrassend leuk nummer. Die drums. Erg fijn. Het tweede nummer van deze plaat verraste mij eveneens. Weer die drums. Weer die achtergrondzangers. Positief.

Maar daarna gaat het mis. Ik mis de scherpe kantjes uit de eerste twee nummers. Nummers als 'Take It All' laten weer zien waarom ik niet naar dit soort popmuziek luister.

avatar van niels94
Toch even complimenten voor Adele, die als één van de zeer weinigen dit soort pop muziek weet te maken die ik goed vind. Dit is de beste hitmuziek (dat is het toch wel?) van de afgelopen tijd.

avatar van Mark17
Op alle fronten beter dan debuut '19'. Wat een schitterende plaat wordt hier afgeleverd. Kan het nog beter?

avatar van niels94
Zit nu in de eerste luisterbeurt, wat kan deze vrouw zingen zeg (maar dat wisten we natuurlijk al). Eindelijk weer eens iemand die bekend wordt vanwege haar stem en niet haar uiterlijk (want laten we eerlijk zijn...). Ik ben eigenlijk behoorlijk onder de indruk, er staan prachtige nummers op. Dit valt me honderd procent mee, ik had niet zulke hoge verwachtingen want ik ben normaal niet van dit soort muziek, maar op dit album maak ik graag een uitzondering. Elk nummer is tot nu toe heel erg mooi, wie van zichzelf weet dat hij van dit soort muziek houdt zal hiervan gaan kwijlen.

Ik heb verder het debuut niet beluisterd dus kan geen vergelijkingen maken, ken alleen die ene hitsingle en daar vond ik niet veel aan.

avatar van Shangri-la
Don't you remember.

avatar van niels94
Eerste luisterbeurt achter de rug:
Ik ben over het algemeen positief over dit album. Turning Tables is denk ik mijn favoriet op het moment. The Cure cover (lovesong) vond ik niet erg geweldig, ook al lijkt het niet heel erg op het origineel qua muziekstijl, haar stem past er niet zo bij, vooral niet bij het refrein. Op zich is het nummer goed te pruimen verder. Someone Like You vond ik niet zo goed, de manier van zingen stond me niet aan, dat heb ik bij wel meer nummers een klein beetje, maar over het algemeen vind ik de nummers goed tot zeer goed.

Zeker in zijn genre is dit een erg goed album. Gaat waarschijnlijk richting 3,5*, moet het nog een paar keer luisteren.

De afsluitende zin in mijn stukje over 19 van ene Adele 26 januari 2008:
aERodynamIC schreef:
Nu 'in' bij mensen die goede toegankelijke muziek kunnen waarderen, over 11 maanden ook 'in' bij jouw libelle-lezende moeder. Let op mijn woorden

Mijn hemel, wat is het hard gegaan! Elf maanden? Ik geloof dat dat er heel wat minder waren.
Vooral in Nederland is Adele erg populair geworden en ik denk dat Paul de Leeuw daar ook een handje mee geholpen heeft. Ze trad al snel in zijn zaterdagavond show op en er was chemie tussen die twee. Niet snel daarna volgde nog een optreden in haar show, en nog eentje.... die twee konden het wel vinden, en Nederland idem dito bleek wel, want 19 sloeg in als een bom.

Op één of andere manier hing er de afgelopen weken een spannende sfeer rondom het verschijnen van 21. Velen voelden een goed album aankomen, mede dankzij de geweldige single Rolling in the Deep en haar optreden bij Jools met Someone Like You. Dit in combinatie met het succes van 19 en haar populariteit, zeker hier in Nederland, zorgde voor torenhoge verwachtingen. Altijd eng natuurlijk, want de teleurstelling kan groot zijn.
Toch zullen velen deze toegankelijke, goedlachse zangeres met dat heerlijke accent ook nu wel weer in de armen sluiten.

En of dat terecht is? Ik denk het wel. Op 21 horen we een gegroeide Adele. Haar stem draagt net als op 19 het album, maar nu is de songkwaliteit ook hoger, klinkt het allemaal wat voller en is er niet bezuinigd op de instrumentatie. Sommigen zullen dat misschien als charme-verlies ervaren, maar de meerderheid zal het wel waarderen, zeker de liefhebbers van Rolling in the Deep.
Want wie kan nu niet genieten van de strijkers in combinatie met die powerstem en piano op Turning Tables? En dat rauwere geluid op Rumour Has It is toch heerlijk? (invloed van Rick Rubin wellicht?).
Of wat te denken van zo'n heerlijke ballad als Someone Like You? Dat zijn toch geweldige nummers. Ze kan hier met gemak de concurrentie aan met haar eigen (pardon: Dylan's) Make You Feel My Love; we hebben er een nieuwe zwijmelaar bij.
Zwijmelen is het ook op Don't You Remember waar ik bijna spontaan met mijn handen in de lucht heen en weer wil gaan zwaaien om vervolgens schichtig om me heen te kijken of niemand dat gezien heeft, want ergens is dat toch iets te genant. Zo'n nummer is eigenlijk op het randje, maar verdomme nog an toe: als je zo'n strot opentrekt maakt dat toch helemaal niet uit? Handjes in de lucht dus.
Dan is het soulvolle One and Only er ook wel eentje om lekker op mee te deinen, maar dat nummer heeft toch iets rauws en het orgeltje geeft het een ietwat sleazy laagje mee waardoor dit minder op het randje is.
De swing (of gospel) van Rolling in the Deep keert terug op I'll Be Waiting en dat is een richting die mij bevalt. Hier hoor je duidelijk de groei die Adele heeft doorgemaakt.
En die Cure-cover Lovesong? Nee, het origineel is beter maar ik heb the Cure, en zeker dat nummer nu eenmaal hoog zitten. Deze 'loungy versie' is echt heel mooi geworden en past helemaal bij Adele, maar mocht ik kiezen....tja.... misschien niet helemaal terecht, want ze geeft het nummer een eigen draai en het lukt haar prima.

U begrijpt het al: ook ik was al weken bevangen door de Adele koorts en ik kon het bijna niet meer uithouden tot vrijdag 21 januari. Het heeft lang geduurd, maar het wachten is na vandaag over en het is zeer zeker beloond.
Ik weet wel dat ik iets te veel binnen een roze wolkje aan het luisteren ben. Ik voelde dat het mooi zou worden zoals vele anderen, en het mocht simpelweg niet tegenvallen. Voeg daarbij de euforie van het bemachtigen van het Paradiso-kaartje en dan weet je het wel....
Nogmaals: het wachten is beloond en de verwachtingen zijn wat mij betreft ingelost. Adele zal alleen maar nog grootser worden en ik hoef deze keer niet af te sluiten met de zin waar ik bij 19 mee afsloot. De Heineken Music Hall heeft ze al achter de rug en ik kan daarom nu juist zeggen blij te zijn tot de gelukkige groep te behoren die er exclusief bij mag mij zijn in Paradiso, want dat is het: je behoort tot de geluksvogels door daar bij te zijn.
Wie had dat 3 jaar geleden toch kunnen bedenken?!

avatar van Arrie
Ik vind Lovesong, de cover van The Cure, in ieder geval erg mooi! Knappe cover, ze maakt er een heel eigen nummer van.

avatar van Ruthjeuh
Ik kijk enorm uit naar dit album. Op haar eerste plaat stonden er enkele nummers die mij boeiden zoals chasing pavements en cold shoulder maar voor de rest niets speciaals vond ik hoewel deze dame een prachtiges stem heeft. De eerste single rolling in the deep is alvast een knaller vind ik. Ik heb ondertussen al nog enkele nummers gehoord en het bevalt me wel.
Nog even wachten.

avatar van dupain
in 2 woorden.... Ongelooflijk Mooi!!!
deze album net geluisterd, wat een stem! ik ben weer onder de indruk.
Na 19, hoopte ik weer op een net zo goed album en het is zover! Heerlijk!

Lukk0
Arrie schreef:

Zeker mooi, ze zou dat nummer eigenlijk als single uit moeten brengen

avatar van royh
Ik ben ook erg benieuwd naar 21. Rolling in the deep is in ieder geval een ijzersterke single.

tuktak
aERodynamIC schreef:

nee, rubin heeft alleen de suffe nummers geproduceerd. alles wat saai is op deze plaat is van rubin. rumour has it is geproduceerd door ryan tedder (onerepublic).

en saaie rubintracks zijn er helaas volop. adele trapt af met 2 lekkere popliedjes, die me doen vermoeden dat dit 2e album net zo goed zal zijn als het debuut. niks aan de hand liedjes met genoeg catchyness om leuk te vinden, voor zo nu en dan op de radio tenminste. turning tables en don't you remember zijn voor mij echt te sloom voor deze beginplek op een album.

het tempo is eruit en het kost me het halve nummer set fire to the rain om erachter te komen dat dit weer een tempootje hoger is. had die gewoon op 3 gezet denk ik dan. los bekeken is dat trouwens een prachtige theatrale productie, waarbij je op 3/4e denkt het maximale bereikt te hebben, waarna adele nog een extra uithaal over der vorige gooit. met haar prachtige stem kan ze dat nog gewoon hebben ook.

hierna komt er track na track dozijnpop. met lovesong en someone like you begon ik zelfs te twijfelen of ik niet gewoon naar de nieuwe van krezip aan het luisteren was. slechte zaak.
21 van adele is onwijs professioneel geproduceerd, maar zoals het vaak gaat met mannen met teveel knoppen, de charme verdwijnt. bij adele's 2e is de charme die haar debuut zo bijzonder maakte verdwenen. de verkoopcijfers zullen er wel niet onder te lijden hebben...

SHIT, ik kan niet wachteN!
al die mensen die al gestemd hebben, hoe hebben jullie het album beluisterd ?
woeeeh nog maar 4 dagen! !

avatar van niels94
Ik kan me wel redelijk vinden in je stuk, tuktak, ik vind het ook niet erg bijzonder en heb nou niet de neiging hier veel naar te gaan luisteren. Was aan het begin erg positief, maar dat was eigenlijk een beetje overdreven. Alleen vind ik juist Turntable mooi. 3*