Zucchero Sugar Fornaciari - Chocabeck (2010)

Italiƫ
Pop / Blues
Label: Polydor

1. Un Soffio Caldo (5:03)
  2. Someone Else's Tears (3:36)
  3. Soldati Nella Mia Citta (3:20)
  4. E' un Peccato Morir (3:42)
  5. Vedo Nero (3:54)
  6. Oltre le Rive (4:40)
  7. Un Uovo Sodo (3:15)
  8. Chocabeck (4:42)
  9. Alla Fine (3:43)
  10. Spicinfrin Boy (3:55)
  11. God Bless the Child (3:47)
avatar van Villableeker
Overwegend erg rustig album van deze rasartiest uit Italie.
Wat dat betreft dus een niet echt afwisselend album, maar wat staat hier veel juweeltjes op.
Gelukkig is Zucchero in Nederland redelijk bekend zodat hij zo nu en dan ook in Nederland optreedt zoals komend jaar in Ahoy.

avatar van Bulldozer
1 keer beluisterd tot op heden.
Een wat ingetogen indruk maakt dit album, geen uitbundige stijl.
Een oordeel ga ik op dit moment niet geven.

avatar van juventino
wat een mooi album is dit..vooral ballads.meteen maar kaarten gekocht voor het concert in ahoy volgend jaar

avatar van Bartjeking
Altijd leuk, een nieuwe plaat Dhr. Suiker. Ik versta er zeer weinig van, maar op de een of andere manier maakt zijn stem mij ontzettend rustig. Ik heb hem leren kennen van het Freddie Mercury-tribute concert en sindsdien luister ik trouw naar zijn platen. Deze komt ergens in de middenmoot; zeker niet slecht, maar een absolute topper is het nu ook weer niet.

Opmerkelijk is overigens de medewerking van een aantal zeer grote namen. De legendarische Brian Wilson zingt bijvoorbeeld mee op track 8 "Chocabeck" en niemand minder dan Bono heeft de lyrics van "Someone Else's Tears" voor zijn rekening genomen.

avatar van Bulldozer
Ja, na enkele luisterbeurten vind ik het toch een sterk album van Zucchero.
OK, zijn stem wordt met de jaren iets donkerder en zwaarder maar dat heeft ook wel wat.
Het album heeft een meer melo-dramatische inslag gekregen. Goed geproduceerd ook.
Uiteindelijk heb ik besloten om toch 2 kaartjes te kopen voor zijn optreden in Ahoy
Dit album moet groeien, het pakte mij niet meteen. Nu 4 sterren.

avatar van SunnyOne
Wat is deze man toch een popartiest pur sang. Ok, hij doet het nu wat rustiger aan maar wat staan er weer een pareltjes op dit album. In eerste instantie klinkt het allemaal vertrouwd en na een paar luisterbeurten ga ik dit meer en meer waarderen. Zucchero heeft mij nog nooit teleurgesteld. We zijn al bij een aantal optredens geweest, wie weet ook weer naar Ahoy.

avatar van Bulldozer
Dit album wordt toch steeds mooier! Van "Oltre le Rive" krijg ik kippenvel. "Vedo Nero" is een heerlijk opzwepend nummer. De titelsong "Chocabeck" zit ook heel goed in elkaar.
Het intro van het openingsnummer "Un Soffio Caldo" (ook een geweldig nummer) doet mij heel even denken aan "Where The Streets Have No Name" van U2
Nogmaals, prachtig geproduceerd dit album. Ik doe er nog een half sterretje bij! 4,5*

avatar van Villableeker
Zozo, zo te zien aan enkele commentaren van hierboven is bij het aanstaande concert in Ahoy het gemiddelde aan MM-leden relatief hoog. De kaartjes liggen klaar...

avatar van KKOPPI
Steengoede plaat dit. Doorgaans mooie nummers en niet te vergeten de fantastische stem van Zucchero.
Alla Fine

avatar van waardamme
Uitermate zwakke Zucchero plaat. Ik heb de voorganger Fly grijsgedraaid, maar deze heeft mij niet te 'pakken'. Veel te gladde productie en ondanks dat ze goed gezongen zijn, zijn de nummers zelf ook aan de zwakke kant.

avatar van Bulldozer
Morgen naar Zucchero. Ik heb er zin in!

avatar van Bulldozer
Helaas, ben er niet geweest en kan jullie niets berichten
Is er iemand die mij er iets over kan vertellen?

avatar van KKOPPI
Ik heb wat filmpjes gezien en volgens mij was het werkelijk fantastisch

Stijn_Slayer
Ben geen Zucchero liefhebber, maar m'n ma is er nogal dol op. Slecht vind ik de beste man niet, maar ik vind het wel allemaal erg tam, saai en een tikkeltje gelikt. Het wordt me al snel wat te sentimenteel.

Af en toe komen er aardige momenten langs, maar tegelijkertijd staat er ook pure rotzooi als 'Vedo Nero' op. Die drums in het titelnummer zijn ook niet om aan te horen.

Smaken verschillen.

Stijn_Slayer schreef:

Na de rand heb ik ook gemerkt dat dit een zwak album is. Kinderlijke akkoordschema's gaan gepaard met een wat saaie, aparte instrumentale bezetting. Wat ik wel mooi vind is zijn stem.

Fly vond ik als album een beetje tegenvallen - live kwamen veel nummers van Fly wel goed uit de verf - maar met Chocabeck is Zucchero wat mij betreft op albumgebied weer helemaal terug. Heerlijke sfeer, rustig soms naar melodramatisch neigend, mooie melodieën en een geweldige stem. Zelfs de edel-kitsch van stamper Vedo Nero mag ik wel: lekker fout (iets wat zeker voor de videoclip geldt ).

Inderdaad een sterke comeback na het nietszeggende Fly.