Zwart Licht - No Juju EP (2010)

Hip-Hop / Electronic

11. Tafels *

met D. Lipps, Rico en Zo Moeilijk

12. Domboh *
avatar van cd-me
Dit album is bijna niet te vergelijken met Bliksemschicht, puur omdat de concentratie hier volgens mij veel meer op de beats van Hayzee ligt en niet alleen op de raps van Akwasi en Leeroy.

Toch moet ik wel zeggen dat ik bepaalde nummer als Blazin' , Geau,Geau , Tsunami & Mosquitos erg goed vind. Bij Lions in the Hall vind ik dat de concentratie, naar mijn smaak, te veel ligt op de beats en dat vind ik zonde. Ik hou toch meer van de krachtige raps van Akwasi op dub-step/grime beats van Hayzee. I.p.v. alleen maar de beat zelf.

Daardoor vind ik hun debuut album (Bliksemschicht) toch beter dan de No JuJu EP.
Desalniettemin blijft dit toch een zeer goed album maar dit moet echt je smaak zijn en Bliksemschicht hoefde dat minder. Vergelijken is inderdaad erg lastig, daar ben ik het met FightForMore mee eens.

voor mij de grootste teleurstelling van 2010.
heel lang naar uitgekeken en dan word je zo zwaar teleurgesteld.

heel jammer.

avatar van lowieke
Verhoogd naar 5. Heerlijk. Wat een topgasten, met NoJuJu heeft Zwart Licht nu ook echt Opgezwolle overtreffen.

Eindelijk weer wat nieuwe goede muziek uit Nederland.

En met vergelijken van Bliksemschicht en Nojuju doel ik niet zozeer op of het dezelfde muziek is :s Maar puur hoe goed ik de 1 trek en hoe goed de ander. Trek ze beide onwijs goed, op een andere manier dat wel.

FightForMore
Ik ben niet zo'n dubstep-kenner, dus maak me hier niet op af.

Ik vind Zwart Licht de betere van Nederland en moest gewoon No Juju hebben, ookal is het geen echte hip-hop. Na Bliksemschicht was ik benieuwd of deze EP even sterk zou zijn. Natuurlijk, ik moet het niet beginnen vergelijken. Na de intro begint de EP met Blazin' en dat was de single die me deed verlangen naar No Juju. Zo goed gemaakt en de hook blijft steeds in m'n hoofd zitten. Dan komt Still Tippin' / Nitroid en net dat laatste stukje vind ik gewoonweg geniaal. Zoiets zoek ik al lang in de dubstep-nummers. Galtar Ridim vind ik persoonlijk de betere track uit Nederland, gewoonweg omdat het ook zo geniaal is gemaakt. Lions in The Hall en Tsunami vind ik maar matig.

Zoals Zwart Licht zegt is dit een hele andere EP dan Bliksemschicht, maar zeker niet minder. Bliksemschicht & Back-up staat klaar zijn zeker beter dan alle nummers op deze EP, maar hier staan er ook nog leuke geslaagde en geniale nummers.

On-Nederlands.

Lowieke hoe durf jij Zwart Licht boven opgezwolle te zetten. Heb je enig benul wat je zegt. Opgezwolle heeft een van de best, al niet de beste nederlandse rap gemaakt en Zwart Licht is natuurlijk nog maar net begonnen. Maar heeft nog lang niet het nivo van een Opgezwolle of Typhoon gehaalt. Begin maar eens te vergelijken qua teksten. De teksten zijn vaak wat zwak en de onderwerpen die ze aangaan zijn zeer matig. Hier kan Zwart Licht nog veel meer winst halen. Ook vind ik Akwasi te onduidelijk rappen. Kan aan mij liggen natuurlijk. Qua live optreden kan je ze misschien wel naast elkaar zetten omdat Zwart Licht live echt super is door de energieke manier van performen. Luister nog maar eens goed de albums van Opgezwolle of Typhoon. Dan zie je dat Zwart Licht nog een lange weg heeft te gaan.

avatar van Rosco
MusicFiles schreef:

Zwart Licht is vele malen beter dan Opgezwolle, 100%. Teksten zwak? Onzin, als je beetje oppervlakkig luistert kan je dat misschien denken maar check alleen al een track als Wat Sorry en dan bedenk je je wel. Live kan je ze niet naast elkaar neerzetten want ze ontstijgen Opgezwolle daarin gewoon veruit. Zwart Licht is inderdaad pas net begonnen, en als je hun 1e album dus vergelijkt met Opgezwolle's debuut Spuugdingen op de Mic dan is Bliksemschicht ook gewoon een veel beter album.

Wat Rosco zegt.

Ik heb Opgezwolle/Typhoon/Blaxtar/DuvelDuvel helemaal stukgedraaid maar blijf bij mijn mening. Opgezwolle is heel lang de top van de NL Hiphop geweest maar Zwart Licht heeft ze gewoon van de troon gestoten.

De teksten op deze EP vind ik ook beduidend minder dan op Bliksemschicht, maar de beats hier zijn echt on-Nederlands (ik kan er geen ander woord voor bedenken). Maar volgens mij is het op No Juju ook niet de bedoeling om de nadruk op de teksten te leggen, ik denk ook dat daarom Akwasi een minder belangrijke rol heeft hier.

avatar van Soulistic
"Geau, Geau"

avatar van Timo710
Ik heb het voorgevoel dat Zwart licht de 5 wapenfeiten niet gaan halen. Akwasi z'n nieuwe solovideo Saluut doet me nu al 100 keer meer als alles op dit album.

avatar van niels94
Ik wist helemaal niet dat Akwasi een solo nummer had. Heb het even gecheckt en Akwasi bewijst weer een zeer begaafd rapper te zijn, ik heb een zwak voor zijn rauwe stemgeluid maar hij is gewoon één van de beste Nederlandse rappers van het moment. Vet nummer. Komt er een solo-project uit van hem of is dit gewoon een tussendoortje?

Over dit album: ik zal het nog wel eens gaan checken, heb het nog niet gedaan mede vanwege de negatieve reacties.

avatar van daboytomson
@ Lowieke en Rosco:
Zwart Licht met Opgezwolle vergelijken is hetzelfde als Rihanna met Madonna vergelijken. Totaal onmogelijk! Opgezwolle heeft een te grote staat van dienst om daar het relatief nieuwe Zwart Licht op dit moment al boven te zetten.

Ik vind Zwart Licht ook zwaar goed, hoor. Maar ze moeten echt nog wel gedurende een jaar of 10 hete albums blijven droppen, voordat ze aanspraak mogen maken op de titel die Opgezwolle in mijn ogen nog steeds dubbel en dwars bezit.

P.s.: Zwart Lichts Bliksemschicht beter dan Opgezwolles Spuugdingen op de Mic? Natuurlijk kunnen smaken verschillen, maar ik denk dat een opinie-peiling onder Hip-Hop-liefhebbers toch eerder de andere kant op zal wijzen.

GCITY050
Dit is niks man, had liever een bliksemschicht 2 gehad. Maarja..

sxesven
Duidelijk twee kampen hier, en ik vrees dat ik voorlopig tot het niet zo enthousiaste kamp behoor. Vind de rapperts niet bijzonder veelzeggend, mede doordat ze hier puur voor de beat lijken te moeten werken i.p.v. andersom, en de beats al helemaal onder de maat - wil je zo'n dubstepsound doen dan moet het toch echt een paar tandjes vuiger en krachtiger klinken. Heb dit net zelfs nog op hoog volume in de auto geprobeerd en zelfs dan vind ik het een te makke boel. Neig voorlopig naar 2,5*. Op naar Bliksemschicht, met goede moed...

avatar van teasmoker
sxesven schreef:

lieve schat.. dubstep?.. it's called grime, en grime is niet vuig en krachtig zoals dubstep..

sxesven
Voor grime vind ik het al helemaal niet door mogen gaan...

avatar van Shelter
kreeg een tip van een vriend van mij dat dit erg goed was toen ik hem vroeg naar nieuwe nederlandstalige hiphop...ik woon zelf in het buitenland en was weer ff terug.
Ik mag toch hopen dat er betere dingen uitkwamen dan dit, ik heb het gelusiterd en vond het veel te druk en wild met zeer matige rappers.
Heb deze niet fijn uitgeluisterd...dan maar Winne en Pete Philly gekocht