Zwart Licht - No Juju EP (2010)

Hip-Hop / Electronic

11. Tafels *

met D. Lipps, Rico en Zo Moeilijk

12. Domboh *
Rene1979
De nummers die ik tot noe toe heb gehoord vallen mij zwaar tegen. Ik had gehoopt op een volwaardig album in de trant van hun vorige Ep maar helaas.. Denk dat dit voor mij erg gaat tegenvallen ondanks de altijd goede akwasi

avatar van frans swa
het valt mij ook tegen, ze zijn er niet op vooruitgegaan sinds Bliksemschicht. vermoeiende luisterbeurt

avatar van thomzi50
Vind het zelf wel een sterke plaat eigenlijk; haalt het inderdaad niet bij Bliksemschicht, maar zit absoluut wel kwaliteit in; bovendien tof dat ze zichzelf flink vernieuwen. Maar misschien ben ik bevooroordeeld nadat ik Hayzee en Leeroy (los van elkaar) sprak over dit project.

avatar van -ZN-
Als je een EP verwacht zoals Bliksemschicht, hoef je deze niet te gaan beluisteren, ze hebben ook gezegd dat deze heel anders word, een volledige grime/dubstep EP namelijk.

avatar van frans swa
ze vernieuwen hun eigen muziek, maar wel met niet-vernieuwende (dupstepachtige) beats...

avatar van Colucci_Era
Eindelijk een Nederlandse hiphopgroep die wel iets kan met grime, een heerlijke EP.
Alleen jammer dat Skinto er 2 keer opstaat. Vind hem maar een irritante rapper.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik snap niet waarom mensen die Akwasi een goede rapper vinden. Hij schreeuwt wat loze kreten in de microfoon en that's it. Leeroy is duidelijk de betere rapper van de twee, maar ik kan toch ook niet zeggen dat ik zo onder de indruk ben van hem. De muzikale omlijsting van dit album bevalt me niet, maar dat had ik ook niet anders verwacht. Hayzee heeft wel talent hoor, en waarschijnlijk kunnen de dubstep/grime-fans dit wel waarderen. Wat er precies goed aan moet zijn ontgaat me alleen.

Rene1979
Wat een baggerplaat. Ik heb het hele album geluisterd en het enige waarom dit een 1 verdient is vanwege de cover want de muziek is echt slecht. Ik had dit niet verwacht van Zwart Licht.

avatar van job56
Een ijzersterke plaat als je het mij vraagt. Helemaal als je een beetje thuis bent in de dubstep-achtige elektronische muziek zul je dit kunnen waarderen.

Een eerder combinatie van dubstep en hiphop -Vind Ons van Boef en de Gelogeerde Aap- beviel me al buitengewoon goed, en ook deze plaat verrast me positief. De beats zijn op het lijf van Akwasi geschreven, maar ook Leeroy heeft tov de vorige plaat een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

Check het op Luisterpaal

avatar van Colucci_Era
Wie zijn de eerste 2 rappers op de Tafels Remix?

job56 schreef:

nou, spreek voor jezelf...

avatar van miintzish?
1 luisterbeurt gehad, en ik vind hem LEKKER. Hersens op slot zetten, woofer standje hoger en blazen maar. lekker man. De beats zijn gruwelijk en de raps... tja niet altijd even goed te verstaan. Vooralsnog een 3.5, maar verwacht nog een verbetering.

Die remix van Tafels is ook lekker zeg. @Colucci_Era volgens mij zijn het Leeroy en D.Lipps

avatar van Colucci_Era
Oja, D.Lipps miste ik al van het Nebulon groepje. Leeroy klinkt daar wel anders of ligt dat aan mij .

avatar van miintzish?
Colucci_Era schreef:

Mwah, klinkt niet echt anders volgens mij. Misschien klinkt het anders omdat zijn stem niet helemaal omver word geblazen door de beats zoals bij de meeste tracks op deze plaat

FightForMore
Het is iets anders dan gewend, maar vind het toch wel dope. Past goed bij een doordeweekse werkdag. Is dit btw niet dubstep ?

avatar van MAS
MAS
Oei een hoop negatieve reacties. Ik ben ook niet kapot van grime/dubstep-hiphop maar ik dacht dat Zwart Licht er nog wel iets moois van kan maken. Maarja dit weekend is luisteren en ik hoop dat ik niet teleurgesteld wordt.

avatar van TheLegacy
Wat een belachelijk hoge prijs vragen ze voor dit EP'tje. 18 Euro bij bijv. een FRS. Wel een mooi hoesje trouwens.

Harco
Jammer dat Julian hier niet aan mee mocht doen.

avatar van MJ_DA_MAN
Harco schreef:
Jammer dat Julian hier niet aan mee mocht doen.
Ik was al een paar dagen aan het wachten voordat die zou vallen...

avatar van Arrie
Je had hem ook zelf kunnen maken natuurlijk, ik vind hem wel leuk.

avatar van InnerFreedomInt
vind het juist erg verfrissend en hou n og wel van die grime!!!

avatar van InnerFreedomInt
Vooral die track domboh echt ge-wel-dig

Harco
MJ_DA_MAN schreef:
Ik was al een paar dagen aan het wachten voordat die zou vallen...

Ikzelf was ook verbaasd dat 'ie nog niet gevallen was.

Rene1979
Leg eens uit Harco? Snap m niet helemaal..

Julians username is JLJuju en de EP heet No Juju

Zwart Licht, altijd god. Maar eerlijk is eerlijk, hij haalt het niet bij Bliksemschicht. Dit komt waarschijnlijk ook omdat ik toch meer van de hiphop ben. Toch kan ik dit ook wel waarderen.

avatar van Capo Regime
Volgens akwasi is dit geen EP btw. Hier zegt hij het

avatar van Arrie
Hij zegt dat het niet op de hoes staat, maar op de hoes die hier staat zie ik toch heel duidelijk EP staan.

avatar van Capo Regime
Arrie schreef:

Ja maar op de hoes die hij toen liet zien, en nu ook in de winkels ligt, staat het er inderdaad niet op