Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

avatar van MAS
MAS
Is dit nu de officiële cover geworden?

avatar van MJ_DA_MAN
Nee, dit is oorspronkelijk een van de vijf covers maar deze (of ja, de niet gecensureerde) is dus geband.

avatar van Kill_illuminati
Ik vind de nummers die bekend erg fijn. Met tot nu toe Runaway en Power als hoogtepunt.

Rene1979
Dit is de cover die op de Def Jam site staat

avatar van UmindC
Op Amazon staat een andere, het zijn er dan ook 5.

Rene1979
Die heb ik ook gezien. Deze staat echter op de officieele site. Mocht blijken dat de cover anders is als hij uitkomt kan hij altijd gewijzigd worden.

avatar van Stalin
Wat een heisa om die covers zeg, dat kan ook alleen maar in het nog immer preutse US of A...

Zeg nou zelf, is dit of dit nou zo erg ?

Het is mijn inziens niet mooi, maar dat is weer wat anders.

P-DawG
Ik ben hier redelijk benieuwd naar alhoewel die oude tracklist me veel meer aanstond.

Rene1979
Power en Runaway zijn aardige nummers. Maar de tracklist voelt niet lekker aan.. Zoveel gastartiesten op een track valt vaak tegen..

Relax
Tracklist is nog niet eens zeker ofzo.

avatar van MJ_DA_MAN
Denk het wel gezien het zo op I-Tunes staat.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind de tracklist wel meevallen i.v.m. eerdere verwachte tracklists. Het aantal gastartiesten valt ook wel mee. Alleen op So Appalled zijn het er erg veel, maar dat is weer een vette track. Ik wil wel eens kijken wat er nog allemaal gewijzigd is bij de nummers. Ook ben ik benieuwd hoe het klinkt in deze volgorde. Meestal heeft dit ook wel invloed.

Relax
MJ_DA_MAN schreef:
Denk het wel gezien het zo op I-Tunes staat.

I-Tunes geeft aan dat het mogelijk nog kan veranderen.

avatar van Yamato
Ik verwacht toch wel dat dit een mijlpaal in de geschiedenis van de Hip Hop zal worden. De Runaway video vond ik erg leuk, geen filmisch hoogstandje maar het gaf een leuke indruk van het album en toch weer een stukje inzicht in het brein van het genie dat Kanye heet. Hoge verwachtingen dus, hopen dat ze worden ingelost.

avatar van JelleAkkermans
Ik vind so appalled en monster echt verschrikkelijk, vooral door de gastartiesten. Jay-Z is uiteraard weer goed, maar vooral Cy Hi the Prynce en Nicky Minaj vind ik ongelofelijk slecht.

Aan de andere kant vind ik POWER, Runaway, Dark Fantasy en Lost in the world weer erg sterk.

avatar van UmindC
Ik begin wel steeds meer sympathie voor die cover te krijgen.

avatar van Yamato
Ik snap overigens niet waarom degene die dit album heeft toegevoegd voor deze cover heeft gekozen. De 'oorspronkelijke' waar zo'n ophef over was lijkt me een stuk geschikter. Dan kan die hele situatie ook nog worden bediscussieerd zonder dat iedereen extern die afbeelding moet gaan lopen opzoeken.

Ik snap de cover ook steeds beter maar ik blijf hem wel (esthetisch gezien) lelijk vinden.

Rene1979
Omdat die cover niet goed gekeurd zou worden. Op de site van Def Jam staat deze als de cover.

avatar van Yamato
Dat is niet helemaal waar als ik het goed heb begrepen. Het verhaal was volgens mij dat hem werd geadviseerd een andere cover te nemen omdat de eerste niet overal kon worden verkocht (Wal-Mart e.d.). West heeft dit toen zelf enorm opgeblazen.

IIB
West zei ook in een interview met mtv dat Mama's boyfriend en chain heavy bonus tracks zouden worden...

Ben echt benieuwd naar dit album, en kijk er eigenlijk wel naar uit. Runnaway, Monster en Power vind ik al heel aangenaam klinken, en Devil in a new dress doet me terug mijmeren naar de tijd van de College Dropout

Hopen dat hij niet teleurstelt!

avatar van Game
Ik vraag me af wat er is gebeurd. DJ Premier heeft toch echt gezegd dat er geen autotune op het album zou komen. Wellicht ook de reden dat hij geen producties hierop heeft.

avatar van Silky & Smooth
Ik zal hem denk ik niet echt missen. En zonder auto-tune zou Lost in the World laaaang niet zo vet zijn!

Ben twee jaar geleden nog naar zijn 'Glow in the Dark' tour geweest, was een beetje een teleurstelling. De show was gaaf en hij deed gewoon z'n ding, maar hij deed niks met het publiek, zei eigenlijk helemaal niks (behalve dan een praatje als intro voor een nummer). En vanaf dat moment vind ik hem toch een stuk minder(ook vanwege 808's & Heartbreaks).

Maar ik kan niet helpen dat zijn tracks echt niet normaal vet zijn en ook die tracks die ik tot nu toe heb gehoord van Dark Twisted Fantasy zijn awesome! Dus zal altijd naar hem blijven luisteren.. maar een live-concert zal ik niet zo snel meer bijwonen.

avatar van niels94
Ik vind Power een zwak nummer en wat ik tot nu toe heb gehoord niet bepaald overtuigend. Toch zal ik dit gaan luisteren, ookal heb ik weinig hoop. De meeste tracks die ik heb gehoord vond ik matig tot heel zwak, hoewel So Appalled wel een goede track is.

En waarom deze gecensureerde cover op MuMe? Waarom niet de normale? Ik zou zeggen dat er véél ergere op MuMe staan.

avatar van UmindC
Waarschijnlijk omdat hij zo op iTunes en op de Def Jam site staat.

avatar van niels94
Oké dan. Toch stel ik voor het origineel te doen, maar dat is niet aan mij natuurlijk.

Die cover went trouwens op de één of andere manier. Eerst vond ik hem ongelooflijk lelijk, nu vind ik hem nog steeds lelijk (:P) maar opzich is het wel apart en valt het wel mee, het is inderdaad beter dan dat hij in mooie kleertjes stoer gaat kijken, maar Kanye's cover heb ik altijd al van redelijk niveau gevonden. Dit is gewon erg apart, maar toch vind ik het geen grens passeren.

Die Amerikanen zeuren trouwens, maar dat doen ze altijd. Ik zal ze nooit begrijpen, het maakt niet uit wat ze doen of besluiten, het hele systeem daar begrijp ik niet, dit is ook weer zo'n voorbeeld.

avatar van Silky & Smooth
Ik zat zo te denken, maar de promotie voor de releasedatum is toch weer van hoog niveau! Voor het lekken zelf al nummers in de vorm van G.O.O.D Fridays uitbrengen, een vette film maken met onuitgebrachte en uitgebrachte nummers (die weer net wat anders klinken dan daarvoor), vijf (controversiële) covers, nieuwe artiesten op zijn label die ook meteen het album halen, twitterberichten en ga zo maar door. Hij zorgt ervoor dat er veel over hem en zijn muziek gesproken wordt. Positief of negatief. Hij zorgt er daarna voor dat er over hem gesproken blijft worden. Op een of andere manier heeft hij er bij mij voor gezorgt dat ik aan het album ging twijfelen en toen ineens weer ging uitkijken naar de releasedatum. Ik verwacht zelf nog meer verrassingen komende tijd!

avatar van niels94
Ik zit zo mijn eigen comments nog eens te lezen, maar misschien ben ik wat te negatief. Ik weet het zelfs wel zeker, de film heb ik net gekeken (heel mooi gemaakt), dan hoor je toch een hoop van de tracks gehoord, die klinken allemaal véél beter dan de G.O.O.D Friday tracks, hoewel ik bijvoorbeeld Monster nog steeds waardeloos vind, maar Runaway inmiddels al wat meer waardeer. Ik ben nu toch wel benieuwd naar het album.

Daarnaast heeft S&S gelijk dat dit natuurlijk een ziek goede promotie is.

avatar van InnerFreedomInt
Denk dat dit een van zijn betere alums wordt!! in iedergeval klinkt het in mijn oren veel beter als zijn oudere werk,Runaway klinkt ook erg verfrissend die Pusha T is ook wel een dope artiest