INXS - INXS (1980)

Australiƫ
Label: Mercury

1. On a Bus (3:49)
  2. Doctor (2:36)
  3. Just Keep Walking (2:44)
  4. Learn to Smile (4:55)
  5. Jumping (3:19)
  6. In Vain (4:37)
  7. Roller Skating (2:46)
  8. Body Language (2:04)
  9. Newsreel Babies (2:42)
  10. Wishy Washy (3:53)
  11. Unloved One * (3:58)
Marcel²
Nog niet het vertrouwde Inxs geluid natuurlijk, maar wel aardig om te horen hoe zo'n groep is begonnen. Zeker niet slecht best aardig.

Empyrium
Te lage score voor een uitstekend debuut, met name In Vain, Just Keep Walking, Body Language en Roller Skating laten een primitief maar zeker fris INXS horen.

Vind deze pas worden overtroffen door Listen Like Thieves.

avatar van kaztor
#3 is in ieder geval een voltreffer. Is de rest van eenzelfde snit?

Empyrium
kaztor schreef:
#3 is in ieder geval een voltreffer. Is de rest van eenzelfde snit?

Ja, van het zelfde niveau toch wel, niets op aan te merken.

Empyrium schreef:

Ja, van het zelfde niveau toch wel, niets op aan te merken.

Zal het pre-historie-INXS eens downen om ooit eens misschien wat krenten uit de pap te vissen.

avatar van ariedirk
idd wel een geinig plaatje, doet me veel denken aan madness.

Ik heb een hele rits platen van inxs gekocht en begin bij het begin, dus wordt vervolgd, ben benieuwd wat ze me nog gaan brengen. Dit lijkt in de verste verte niet op wat ik van ze verwacht had (lees: de radiohits).
Inxs lijkt me een bandje die me kan verbazen, verassen, maar ook wel teleurstellen, maar het begin is in ieder geval al goed

Pieter Paal
Free Record Shop had deze CD en een aantal Roxette- en de wat mindere Steve Miller Band albums voor fl. 5,- in de afprijsbakken liggen en ik negeerde het, omdat ik toen teveel met Neil Young's werk bezig was.
Nu ik de berichten hierboven lees, voel ik mij echt een klootzak dat ik 'm toen niet gekocht heb.

avatar van kaztor
Hah, een klootzak nog wel...

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Jus't keep walking

avatar van rolandobabel
Ik ken alle albums van inxs, maar moet eerlijk zeggen;
dit is geen goede plaat. Waarom staat Simple Simon er niet op?

Maar waar het vooral om gaat, is de sfeer van de jaren 80, de synthesizers.

On a bus en learning to smile vind ik de beste nummers.
Als je geinteresseerd bent in de vroege inxs, kijk dan naar shabooh, shoobah, underneath the colours.

avatar van Von Helsing
Ik vind dit persoonlijk de beste plaat van INXS vóór Listen Like Thieves, met Wishy Washy, Just Keep Walking,
Roller Skating en Body Language als mijn favorieten.

avatar van Saldek
Omdat ik een voorliefde had voor roots van bands was ik ook nieuwsgierig naar de vroege INXS. Vond deze voor een vriendenprijsje en twijfelde geen seconde........
Had ik die ene keer nu maar wel even wat getwijfeld, ik vind dit bij lange na niet zo goed als hun latere werk. Het is een tijd geleden dat ik deze heb geluisterd, maar weet wel dat ik het een beetje droog vond. Maar enfin, ieder zijn meugt natuurlijk. 2*

avatar van Poeha
Waar is Simple Simon?
Die heb ik hier toch echt als eerste track staan.
Ik heb wel de remastered versie, dus misschien stond hij niet op de originele versie (want die heb ik niet).

Viel me niets tegen, dit album.
Absoluut beter dan bijvoorbeeld Full Moon, Dirty Hearts.

Wishy Washy en Learn To Smile vind ik de beste nummers.
Er staan in ieder geval geen slechte nummers op.

avatar van steph b
Leuke debuut-plaat van INXS die niet echt veel indruk achterlaat, maar ook zeker niet slecht is. Kocht deze plaat in de tijd dat Kick net uit was, en draaide hem bijna nooit, maar later veel vaker gedraaid en er staan toch een paar leuke nummers op zoals In Vain en Learn to Smile, maar het is vooral leuk om naar early-INXS te luisteren en wat is hun muziek in een korte periode toch snel geëvolueerd naar een geheel uniek eigen geluid!

Kwam op Bol.com een dubbel-cd tegen met nog veel oudere opnames dan dit album, zelfs nog ouder dan Simpel Simon!
Ik heb Simple Simon wel op een LP van INXS, dat album heet INXS-ive, een verzamelaar die door hun eerste platenmaatschappij is uitgebracht. Dat album staat overigens ook op MM!

avatar van rolandobabel
Ik vind het zo jammer, er zijn zoveel betere nummers uit deze periode, die nooit op album verschenen zijn: silent night, simple simon, lacavocal, the loved one, we are vegetables, al hoewel de laatste wat te hard zal zijn.

avatar van reptile71
Toch een plaat die ik best leuk vind om te horen. Er staan een aantal aardige new wave nummertjes op en ook best duidelijke The Police invloeden hier en daar, zeker op Wishy Washy hoor je dat goed.
Mijn favorieten zijn: Learn to Smile en In Vain, maar een nummertje als Roller Skating vind ik ook wel wat hebben: "I see a girl. She's roller skating. I don't know her, but she makes me feel like roller skating..." schattig toch.

avatar van kapiteingilo
Wat mij betreft een sterk ondergewaardeerd album. Toegegeven ben er zelf maar in 2021 beginnen naar luisteren. Dus ongeveer 40 jaar na release. Maar heel gevarieerd album waarvan geen enkel nummer verveelt. Er is inderdaad geen hitsingle uitgekomen maar best te pruimen album. Geef 3,5 sterren met als uitblinkers Just Keep Walking, Jumping, Roller Skating, Newsreel Babies en Wishy Washy