Rihanna - Loud (2010)

Barbados
R&B
Label: Def Jam

1. S&M (4:03)
  2. What's My Name? (4:23)

met Drake

3. Cheers (Drink to That) (4:22)
  4. Fading (3:20)
  5. Only Girl (In the World) (3:55)
  6. California King Bed (4:12)
  7. Man Down (4:27)
  8. Raining Men (3:45)

met Nicki Minaj

9. Complicated (4:18)
  10. Skin (5:04)
  11. Love the Way You Lie (Part II) (4:56)

met Eminem

12. Love the Way You Lie [Part II - Stripped Down Version] *
avatar van pim556
Emile93 en bobsie beoordelen het album ook echt per nummer en gaan dan het gemiddelde uitrekenen De beoordeling is voor het hele album als geheel!

avatar van UmindC
Iedereen beoordeeld toch op zijn eigen manier?

Geen Beoordeling aangezien ik niet van haar muziek houd....
Toch vind ik Rihanna in haar categorie een uitschieter!!

avatar van Boy
Boy
Zo beoordeel ik ook hoor. Slechts enkele albums krijgen vanwege hun 'karakter' een punt erbij. Dit soort albums hebben geen karakter, dus worden door mij per nummer beoordeeld.

avatar van Anne Maaike
Rihanna kan soms best leuke muziek maken, dus heb ik mij maar eens aan een Rihanna album gewaagd. Haar stem kan ik niet altijd waarderen en daar ga ik me dan ook snel aan storen. Raining Men is verschrikkelijk en Love The Way You Lie Part II voegt ook niet echt veel toe. De rest van de tracks zijn ook niet echt memorabel, maar steken wal boven de eerder genoemde tracks uit. Al met al is het een middelmatig album. Dus ook een middelmatig cijfer. 2.5*

avatar van vantagepoint
Tof album, maar te veel trage nummers op dit album vind ik. Ik verwacht toch meer poppy en dansbare nummers. Vooral complicated stoort me enorm, met het eurohouse dancedeuntje op de achtergrond. Staan ook een aantal goede nummers op. Het krijgt van mij toch nog een 3, het blijven nummers die goed in elkaar zijn gestoken. En haar stem bevalt me toch ook wel elke keer.
En er zit toch echt wel teveel electro in, het vorige album vond ik toch pakken beter.

madonnagirl3
Rated R is gewoon weg beter album met meer inhoud[ja, ook niet erg veel inhoud, maar wel meer dan dit..]
Het is te simpel, wel lekker, maar gewoon erg simpel. Daarom vond ik Rated R ook zo goed, vanwege de persoonlijke teksten en de donkere sound.

Leuk album dat wel.

avatar van Guinness1980
Emile93 schreef:
4. Fading: Hier zit ook een sample in en wel van Enya volgens mij. Dit maakt het wel lekker rustig. Dan komt Rihanna en op dat moment vraag ik me af waarom ze dit sample in dit nummer heeft gebruikt want het past er totaal niet bij. Fading is echter wel een van de beste nummers van Loud. 5*

De sample is van het nummer "One by One" van het album "A Day Without Rain".

avatar van Emile93
O dan had ik het dus toch goed gehoord! Ik heb dat album namelijk!

avatar van Snoeperd
Ik kwam hier echt niet doorheen, wat is dit slecht vergeleken met rared r. Verschrikkelijk ongeinspireerd

avatar van pim556
UmindC schreef:
Iedereen beoordeeld toch op zijn eigen manier?

Ja, maar ik ben wel van mening dat je een album als geheel moet zien, en niet als een verzameling nummers. De nummers zijn natuurlijk wel wat het album maakt, maar om nou het gemiddelde van de nummers te nemen vind ik onzin.

avatar van niels94
Ik heb het album niet gehoord, maar ik vermoed dat dit gewoon een droge verzameling dance-nummers is zonder enige samenhang. Bij andere albums zou ik het met je eens geweest zijn, bij deze echter niet, ik denk dat je hier wel het gemiddelde van de nummers kunt nemen.

avatar van NewYorkCityLight
pim556 schreef:

Ben ik het wel mee eens, vroeger heb ik nog wel eens cijfers gegeven per nummer bij album reviews maar dat doe ik nooit meer, omdat het album in het geheel goed moet zijn. Een album moet voor mij samenhangend zijn, al zijn er nog zoveel goede nummers, als het niet samenhangt is het al album als geheel al een stuk minder. Daarom bekijk ik het album ook als geheel ipv naar de losse nummers.

Die Avril Lavigne sample in Cheers vind ik trouwens wel slecht gedaan zeg. Het past totaal niet bij dat nummer.

avatar van L_T_B
Berichten omtrent een spelfout verwijderd.

avatar van Waste Management
Ik zal even een review plaatsen over deze album, heb het al een cijfer gegeven en ik kwam tot 3,0. Misschien dat ik het een hoge cijfer geef of niet.

01. S&M.
De opener van het album, best een lekker nummer maar ook weer een beetje saai en het herhaalt zich te vaak.

02. What's My Name (feat. Drake).
De 2de single van Loud. De samenwerking met Drake is leuk gedaan, het nummer klinkt ook lekker en heeft een leuke dance-tune. Nummer is echt iets voor op het strand, geweldig nummer.

03. Cheers (Drink to That).
Met een sample van Avril Lavigne's I'm with You maakt het, het nummer niet beter op, Ik vind dit echt het slechtste nummer van het album. Had ook verwacht dat het een dancetrack zou zijn, verder heb ik er nix over te zeggen.

04. Fading.
Is een lekker nummer met een sample van Enya's One by One. Intro is mooi, couplette vind ik een beetje matig maar het refrein is om mee te zingen, wat een fantastisch nummer en is 1 van mijn favorieten.

05. Only Girl (In the World).
Is de hit op dit moment, een fantastisch dancetrack. Clip vind ik weer matig maar het nummer is een genot om op te dansen en is ook een favoriet.

06. California King Bed.
Is een Rock-ballad, is een leuk nummer maar ik vind het meer bij Rihanna's Rated R passen dan bij deze album.

07. Man Down.
Een leuke Reggae nummer. Doet mij denken aan Rude Boy van Rated R, alleen is Rude Boy beter. Nummer bevat een grappige teksten alleen moet je het nummer te vaak horen anders word je gek.

08. Raining Men (feat. Nicki Minaj).
Ook 1 van de slechtste nummers van het album, de samenwerking vind ik niet zo goed en ik skip het nummer vaak.

09. Complicated.
1 van de dancetracks alleen vind ik hem saai, tis meer een pop nummer met een beetje dance-bliepjes erbij.

10 Skin.
Is het enige duistere nummer met ook Rock-invloeden van het album. Verder vind ik het een fantastisch nummer maar net zoals California King Bed vind ik Skin ook meer passen bij Rated R.

11. Love the Way You Lie Part 2 (feat. Eminem).
Deze versie vind ik wel iets beter dan de eerste, deze is met meer gevoel gezongen. Zowel Rihanna als Eminem klinken goed in deze versie ook de nieuwe stukken zijn leuk.

avatar van Lovekellycl
Had niet al te veel verwachtingen van dit album en ben dan ook aangenaam verrast. Weer mooi werk van Rihanna! Ze gaat duidelijk terug naar haar routs, weer een sterk en apart album, weer heel anders dan haar vorig werk.

Best album ever!!!! na rated r een donker album is ze nu terug met een fleurig bloemachtig kleurrijk album!! love it

avatar van Joren999
niki-perry schreef:
Best album ever!!!!
Goh, je hebt nog veel moois te ontdekken!

avatar van niels94
Betwijfel of dat gaat gebeuren. Laat haar lekker genieten van vrolijke popliedjes, met Radiohead doe je haar waarschijnlijk geen plezier

Aan de andere kant, ik kan je aanraden om eens wat andere muziek te proberen niki-perry .

avatar van De Peperkoekman
Onverwachts niet slecht!

Had hier dus echt helemaal niets van verwacht, vooral niet na haar laatste poging tot een origineel album. Duidelijk is ze met dit album teruggekeerd naar haar Barbadiaanse roots wat voor veel Reggae in de mix zorgt. Heerlijk, als je het mij vraagt.

S&M is zoals veel hier zeggen een aardig dance nummertje die helaas in veel opzichten in herhaling valt. Daar heb ik niets aan toe te voegen. * 3,0

What's My Name? is sinds kort ook een hit op de radio, al weet ik niet waarom deze gekozen is. Er zitten betere songs op dit album. Trouwens geen onaardig liedje, die het vooral van het pakkende refrein moet hebben. * 3,0

Cheers vind ik eerlijk gezegd het beste nummer van de plaat. Het is relaxed, typisch 'Lesser-Antilles' en zeer pakkend. Ook grappig dat ze precies in dit liedje haar Barbadiaanse accent opzet, dat doet het nog beter uitpakken. * 4,0

Bergafwaarts gaat het als Fading te horen valt. De heerlijke, dromerige begin tune liet mij hoge verwachtingen maken. Dat is helaas niet waargemaakt naar mijn mening. Veel te zoet liedje. * 1,5 ster dan voor de eerste 27 seconden.

Only Girl heb ik al tig keer gehoord op de radio, auto en in de disco. Vervelen zal het anders niet, wel gewoon niet overtuigend zijn. Probleem bij dit liedje is dat Rihanna spuuglelijk zingt, liever gezegd schreeuwt. Nou is het op de zang na een leuk liedje om af en toe op te dansen. * 3,0

California King Bed is in mijn opinie simpelweg het slechtste nummer op de hele plaat. Het doet me erg veel denken aan dat andere, vooral niet boeiende liedje. Geen flauw idee meer wie dat was of hoe het heette. Flauw nummer, * 1,0

Man Down is zeker wel een overtuigend liedje, aangezien het weer lekker Reggae is. Vooral dat stukje ‘Rampapapam’ is aanstekelijk. Het heeft ook nog wel iets moois en gevoeligs ergens achterin de betekenis. * 3,5

Raining Man is een grappig liedje. Eigenlijk zou ik dit soort muziek normaal uitspugen, maar dit keer niet. Komt denk ik omdat het lekker vlot en snel voorbij is. * 2,5

Complicated is helaas weer wat aan de zoetere kant. Gelukkig niet zo als Calofornia King bed of Fading. Dit gaat toch iets vlotter en met meer dance mix erin. Maar nog steeds niet echt overtuigend.
* 2,0

Skin is vooral voor Rihanna’s doen, apart opgezet. Het heeft niet echt een refrein of enkele vorm van regelmaat. Dat vind ik goed van haar. Jammer dat het verder niet heel lekker klinkt. Te standaard wat tekst en zang betreft. Origineel maar niet goed. * 2,0

Deel twee van Love The Way You Lie is beter dan deel één. Komt doordat Rihanna hier veel passievoller zingt. Eminem is hier ook wat minder vervelend. Rap vind ik normaal niks, hier eigenlijk ook niet, maar het is bij dit lied niet vervelend tussendoor. Verder vind ik het refrein mooi. * 3,5

Nog steeds niet echt heel overtuigende plaat, maar zeker wel veel beter dan rated R.

* 2,5

avatar van ricardo
3 keer in de week kom ik op de sportschool, en iedere keer dat ik daar kom, komt het nummer Only Girl (In The World) daar meerdere keren voorbij, en dat nu alweer weken lang inmiddels. Het gejammer van dat kind komt mij inmiddels de neusgaten uit, en hoop dat ze snel eens wat andere nummers op hun random schijf gaan zetten daar.

avatar van KILLERBEE99
Leuk album, ben niet zo'n van van zang, maar Rihanna kan ik toch wel waarderen. 3 top nummers voor mij zijn S&M, Man Down en Love the Way You Lie [Part II]

avatar van ThePrinceOfPop
De slechte nummers, zijn misselijkmakend slecht. De goede nummers zijn redelijk tot goed .
Wat een irritante stem heeft Drake toch, hier alweer .
Wel een mooie cover .

wanneer komt de videoclip van S&M uit ?

avatar van Jeroen65
bobsie schreef:
wanneer komt de videoclip van S&M uit ?

Morgen

avatar van NewYorkCityLight
Wat een verschrikkelijke video zeg

avatar van Waste Management
NewYorkCityLight schreef:
Wat een verschrikkelijke video zeg
Ik vind de clip wel iets hebben. Vooral die rode kroeshaar van Riri, vind 't haar wel leuk staan

avatar van kaztor
Dat haar staat bij niemand leuk.

Ongelofelijk dat je kapper je zo de deur uit stuurt. En het ergst is dat het waarschijnlijk klauwen met geld heeft gekost...

avatar van Darkzone
Ik ben al geen fan van Rihanna (zingen kan ze echt niet, ze schreeuwd alleen maar met die irritante stem van haar) en ze probeerd de laatste paar jaar om vooral stoer, geil en kinky te zijn door te flirten met (kinky) sex en SM.
Heb net ook de video van haar nieuwste single gezien en gehoord en las dat deze video in 11 landen is verboden. En ik hoop dat haar muziek overal verboden gaat worden.

Die video is echt een lachertje zeg. Als ze echt zo van SM houdt, maakt ze die wereld met deze video juist alleen maar belachelijk. Video EN muziek is volledig het tegenovergestelde van wat SM echt is. Justify My Love van Madonna komt er veel dichter bij in de buurt.

Was ik maar radio DJ, dan had ik deze 'artiest' nooit in mijn programma gedraaid