AdrieMeijer schreef:
Mijn volstrekt onbetrouwbare geheugen zegt mij dat er op deze hoes stond: "
Nobody sings Dylan like Dylan". Maar dat zie ik niet terug bij bovenstaande hoes.
Klopt, de
Nederlandse versie van dit album had die 'Nobody sings Dylan like Dylan'- slogan. Die heb ik zelf ook. De hier afgebeelde hoes is een speciale
Duitse persing, uitgegeven door CBS in samenwerking met het magazine Stern, dat enkele jaren een eigen
Stern Musik-label had. Die hoes zou eigenlijk moeten worden aangepast, maar er waren wel meer variaties.
Wandelaar schreef:
Dat klopt ook met mijn beleving. Dit album was voor velen in Nederland de eerste kennismaking met Bob Dylan. De doorbraak in de Lage Landen.
Ik was zelf nog maar een klein jongetje in 1967, dus ik kan er niet uit de eerste hand over meepraten, maar ik heb zelf de indruk dat déze
Greatest Hits het album was dat in Nederland goed verkocht werd, veel beter dan bovenstaande in elk geval. Ik kom die andere in de platenbakken tenminste veel vaker tegen dan deze. Dat was vooral een overzicht van de singles die Dylan tot dan toe had uitgebracht; deze versie kent meer albumtracks.
Ze zijn wel allebei in hetzelfde jaar uitgebracht, en dan had je ook nog
deze en
deze Greatest Hits 2. Allemaal uitgebracht in 1967. Kan iemand die er toen al 'bij' was, uitleggen hoe dat precies zat? Moesten al die GH-albums tegen elkaar op concurreren?