Omsk schreef:
Antropologisch gezien is het altijd wel grappig wat er met bepaalde mensen gebeurt als ze het type teksten dat ze in het Engels kritiekloos mee zouden zingen, in het Nederlands horen.
Precies!
Ik vind het juist leuk dat hij in het Nederlands is gaan schrijven. En als ik heel eerlijk ben vind ik het nou ook weer niet zo heel erg verschillen van zijn Engelstalige werk, qua inhoud en vorm vind ik het vrij vergelijkbaar. De verandering qua muziek vind ik eigenlijk opvallender dan qua teksten.
Het album draait hier al overuren. Natuurlijk, het is geen hoogstaande literatuur, maar daarvoor is het popmuziek niet waar? Hoe vaak is popmuziek te vergelijken met literatuur?
Als ik puur naar mezelf als muziekliefhebber kijk, vind ik dat er een beetje van beiden moet zijn. Een muziekkast met alleen maar zware, serieuze en diepzinnige muziek is mooi, maar mist net een beetje luchtigheid, net zoals dat een met alleen maar luchtige popplaatjes diepgang mist. Lucky Fonz III is mijn 'luchtige' muziek in de verzameling, en dat bevalt me goed.
Deze plaat is er een die ik altijd wel op kan zetten, niet omdat het een muzak-plaat is, maar omdat er voor elk gevoel wel een liedje of wat opstaat. En zoals Herman al eerder gezegd heeft hier, ik vind het juist charmant dat het op een vrij knullige maar goudeerlijke manier geschreven is. Honderd keer liever dit dan de quasi-poëtische liedjes van Bløf!