H Band - Live Spirit Live Body (2002)

Label: Poison Apple America

1. The Evening Shadows (5:59)
  2. Better Dreams (7:38)
  3. Cage (8:45)
  4. The Deep Water (9:58)
  5. Life Is a Long Song (3:57)
  6. Song to the Siren (4:31)
  7. Man of the World (3:24)
  8. The Old Wild Men (4:41)
  9. New Amsterdam (3:58)
  10. Xen and Now (11:52)
  11. Nothing to Declare (10:00)
  12. Dream Brother (7:07)
  13. I Don't Remember (5:25)
  14. Really Like (7:05)
  15. The Loving (4:22)
  16. Life on Mars? (4:19)
  17. Maybe I'm Amazed (4:31)
  18. Until You Fall (6:05)
  19. The Last Thing (13:09)
  20. See Emily Play (3:25)
  21. You Dinosaur Thing (6:18)
  22. Estonia (9:48)
  23. This Is the 21st Century (5:32)
avatar van vigil
Erg goed live album van H of te wel Steve Hogarth zanger van Marillion (II). Verwacht geen verzameling van Marillion nummers maar het zijn de nummers van zijn soloplaat samen met een hoop prima uitgevoerde covers. Uiteraard kan Steve de fans niet naar huis sturen zonder wat van Marillion te spelen dus er komen er nog wel een klein aantal (aan het eind) voorbij.

Dit is de muzikale bezetting:

Steve Hogarth (Vocals, Keyboards), Richard Barbieri (Synthesizers), Andy Gangadeen (Drums), Dave Gregory (Guitar), Aziz Ibrahim (Guitar), Jingles (Bass), Dablir Singh (Tablas), Stephanie Sobey-Jones (Cello)

avatar van ChrisX
Dit is misschien wel één van de allerbeste live-albums van, wat ik durf te stellen, één van de allerbeste live-bands die ik ooit heb gezien. Het album heeft 1 klein minpuntje en dat is Xen And Now wat een solo-stuk is van gitarist Aziz Ibrahim wat ik niet geheel vind overtuigen. Maar voor de rest is het werkelijk prachtig.

Ik vind zelfs dat de uitvoering van Marillion's Estonia de definitieve versie van dat nummer is. Komt ook door die schitterende tegenmelodie die in het refrein door de cello word gespeeld.

avatar van Bravejester
Een heerlijk album en ik heb zelf ook genoten van een aantal H concerten ( in Zaandam, Amsterdam en Hellendoorn ). Van Hellendoorn is mij vooral een prachtige versie van Three Minute Boy bijgebleven... dat had wat mij betreft beter hier gepast dan Estonia.

Ik vind Xen And Now wel prachtig; zeker ook als je dat zelf live hoort. De versies van Dream Brother en I Don't Remember zijn mooi.

Ozric Spacefolk
Veel covers staan hier ook op (10CC, David Bowie etc.) Erg gaaf uitgevoerd allemaal. Met name de Marillion en de Ice Cream Genius nummers vind zelf erg mooi...

De bezetting van de band is ook om van te smullen (oa. Barbieri en Aziz Ibrahim)...

Zeer sterk album van deze top zanger!! De covers zijn prima

avatar van Bravejester
Slechts 9 stemmers zie ik tot mijn ontzetting... voor volgende progladder hiervan maar eens wat nomineren!!