Uncle Earl - Raise a Ruckus (2005)

Country / Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Stackerlee (2:30)
  2. Little Annie (2:54)
  3. Julianne Johnson (2:33)
  4. Walker (2:58)
  5. Keys to the Kingdom (3:18)
  6. Raise a Ruckus (2:10)
  7. The Izze Jingle (0:46)
avatar van harm1985
Uncle Earl werd mij aangeraden door een man die naast me zat bij Dave Rawlings Machine tijdens Take Root. De beste man kwam uit Limburg en was helemaal idolaat van Gillian Welch, die hij per ongeluk had ontdekt. We raakten aan de praat en zo kwamen we dus op deze dames. Mijn interesse werd gewekt door nummers als Stacker Lee (een variatie op Stagger Lee, bekend van Grateful Dead's versie), Keys to the Kingdom, die ik kende van een uitvoering van Gillian Welch tijdens Grand Ole Opry Live en Raise a Ruckus, die ik kende van OCMS. En moet zeggen, deze EP valt me niet tegen, ze tappen een beetje uit hetzelfde vaatje als OCSM en Alison Krauss en Union Station en de zang klinkt meteen vertrouwd.