Mssr Renard
Mijn Impulse!-collectie groeit gestaag en ik kom steeds weer gave en bijzondere releases tegen op dit gave label.
De allereerste Impulse!-release was een reunie van Kai Winding en JJ Johnson die al in de vroege jaren vijftig platen maakte (op zowel 10" als 12").
Hier een soloplaat van Kai Winding met een flinke band. Wat zo leuk is, zijn de diverse stijlen, van latin tot calypso, en allemaal met de trombone in de hoofdrol. Het maakt dat de plaat een vrolijke en upbeat feel heeft, met niet al te veel virtuositeit, maar met een ontzettende fijne sound en rustige solo's. Andere trombonespelers op deze plaat zijn: Jimmy Knepper, Johnny Messner en Ephie Resnick.
Een bijzondere rol is er ook voor conga-speler Olatunji die op twee tracks mooie solo's neerzet.
Deze plaat is overigens ongeveer tegelijk opgenomen en uitgekomen als The Great Kai & J. J., die ik eerder noemde en ook een echte aanbeveling is. In 1965 komt er nog een mooie Johnson-plaat uit op Impulse! (een kwartet-plaat, met maar 1 trombone).
Voor mensen die van trombone houden en het liefst meerdere, is dit een fantastische plaat. Ik kan hem van harte aanbevelen.