Celph Titled & Buckwild - Nineteen Ninety Now (2010)

Label: No Sleep

met Vinnie Paz

4. Fuckmaster Sex (4:26)
  5. Swashbuckling (4:47)

met Apathy, Ryu en Esoteric

6. I Could Write a Rhyme (5:36)
  7. Hardcore Data (5:11)
  8. Mad Ammo (5:14)

met F.T. en R.A. the Rugged Man

9. Tingin' (3:55)
  10. There Will Be Blood (4:13)

met Sadat X, Grand Puba, A.G., O.C. en Diamond D

11. Miss Those Days (4:18)
  12. Step Correctly (4:24)
  13. Wack Juice (4:30)
  14. Styles Ain't Raw (5:39)

met Apathy en Chino XL

15. Where I Are (3:56)
  16. Time Travels On (3:27)

met Majik Most en Dutchmassive

Mr_White
Ja, ik ga toch voor de volle vijf. Dit is misschien wel mijn favoriete HipHop album van de afgelopen paar jaar.

"and when we holding the tec, we put a hole in your neck
equipping you with a permanent T-Pain vocal effect"

avatar van Elohim
@MR_White, die line is wel gruwelijk jah!

lekker album in zijn soort, vette 90s beats met een net flowende, goed rijmende en geniaal met woorden spelende Celph maakt dit album een grote kanshebber om een echte klassieker te worden

ga deze zeker binnenhalen! ooit...

avatar van Delars
Vind het tot nu toe een erg sterk album, de producties, de teksten, de flow , de gastartiesten , alles klopt gewoon!
Dit gaat voor mij waarschijnlijk ook een hoog cijfer worden, eerst nog een paar keer luisteren.

Beat van Out To Lunch

Rene1979
Ik kan weinig anders doen dan een diepe buiging maken voor Celp Titled Natuurlijk doet ook Buckwild niets verkeerd. Mooi om te merken dat zo goede beats niet verloren gaan. Celph heeft hier een prima album van gemaakt. Zomaar een Top 10 van het jaar plaatsje. !

De volle 5 voor dit heerlijke album

avatar van Slick
Jezus! Wat een album.

Instant classic

avatar van Bartje..
Ik dacht al is onmogelijk om hederdaags eens een album te maken met een echte 90 sound? Nou bij deze is dan meer dan geslaagd! Beats van Buckwild zijn geweldig (zoals altijd), Celph Titled ben ik normaal niet zo'n fan van maar hij komt goed. Strakke flows en een aangenaam stemgeluid over de beats. Album nu 4x beluisterd ongeveer maar zal hier nog geen 5* voor durven te geven, misschien komt dat later. Zeer geslaagd project!

Favo track: The Deal Maker, jesus wat een heerlijke beat (klinkt als Pete Rock materiaal)

avatar van Niek
Hmm, ik begin redelijk nieuwsgierig te worden...

drukt ondertussen op play

avatar van Niek
Juischt! The Deal Maker is inderdaad ******* heerlijk .

avatar van Kill_illuminati
Zijn stem en flow is echt vet. Ja ik moest jullie er toch onnodig op attenderen.

Edit: Styles An't Raw, kijk dat is waarom Chino Xl een van mijn favoriete rapper is!
Celph Titled schijnt uit Cuba te komen. Moet het dan niet Cuba/Verenigde Staten worden?

avatar van Rhythm & Poetry
Geef het om te beginnen 4 sterren, maar het zit wel dicht tegen de 4,5 sterren aan: beats van Buckwild gaan richting de klassieke-status en beginnen me steeds beter te bevallen. Celph Titled op zijn beurt, rapt elke beat aan flarden met zijn geweldige stem en flow: bovendien is hij tekstueel enorm vermakelijk. De gastartiesten leveren allen een degelijke bijdrage en vormen een welkome afwisseling met de gastheer.

Minpunt: De outro's van de tracks voegen wat mij betreft erg weinig toe en duren soms echt iets te lang. Dit weerhoudt me er ook van om het nu al een 4,5 te geven.

Bartje.. schreef:
Ik dacht al is onmogelijk om hederdaags eens een album te maken met een echte 90 sound)
Zal ik het dan nog maar een keer herhalen?

pqt
ik vraag me soms hetzelfde af als Bartje, iedereen maar zeiken over dat de jaren 90 zo prachtig waren. Maak dan gewoon een album met de zelfde tools als die van toen

Maar zoals MJ dat al een paar keer heeft verteld, dit album is GEMAAKT in de jaren 90, de beats althans.

avatar van Bartje..
MJ_DA_MAN schreef:
Zal ik het dan nog maar een keer herhalen?

Ik weet dat het oud materiaal beats zijn hoor . Maar ik sta er gewoon van te kijken dat geen enkele beatmaker nog bezig is met deze golden age sound. Want in deze tijd kwamen toch wel heel veel klassiekers. Al die opgevoerde beats van tegenwoordig, heb liever dit oude concept!

avatar van MJ_DA_MAN
Buckwild is ook niet meer bezig geweest met de beats gezien die al 15 jaar oud zijn. Slechts een kwestie van onuitgebracht 90's-materiaal gebruiken en voilà.

avatar van fabblwaps
MJ_DA_MAN schreef:
Dat zegt hij toch ook niet.
Bartje.. schreef:
geen enkele beatmaker
Daar hoort Buckwild ook gewoon bij.

avatar van MJ_DA_MAN
Ok, nu lees ik het idd anders.

avatar van fabblwaps
Het album bevalt me trouwens beter dan verwacht. Toch staan sommige beats me wat tegen, maar dat is niet vreemd aangezien ik niet zoveel met (de meeste) old skool hiphop heb.

avatar van BZN
BZN
RANGRANG!!!! Hier zat ik echt op te wachten, goeie hiphop uit 2010!
Deze verdient gewoon een 5*, wat een helden

pqt
Ik vind het niet even goed als al die mensen hier die het album ophemelen alsof er nog nooit zo iets is uitgebracht. Dit komt zeker omdat old skool hiphop mij nooit heeft kunnen raken, wat vooral aan de beats en tevens de lyrics lag.

Nu zijn de lyrics op dit album wel erg goed, maar ik had ook niet anders van Celph verwacht, want hij blijft gewoon een van de beste MC van het AotP groepje. Overigens leveren zijn AotP maatjes geen prachtige bijdrage aan het album, maar dat is ook niet nodig. Namen die ik eerst niet kenden hebben mij dan wel weer aangenaam verrast, en ook R.A. levert weer een erg goeie bijdrage. Rob zou dit beschrijven als "hetzelfde truukje dat R.A. altijd gebruikt", maar als dat truukje mij blijft verbazen dan is dat toch gewoon een geweldig truukje? Zijn flow en lyrics gaan geweldig gepaard en zorgen voor een paar heerlijke bars, waar ie geen seconde van ongebruikt laat.

Celph Titled komt met heerlijke punchlines, die je weer elke luisterbeurt aan het lachen zet, en zo hoort het. Met zijn geweldige stem, flow en lyrics weet ie dit album vocaal lekker in te vullen.

De beats daarentegen vind ik wel aardig, maar niet goed. Ik ga er niet bij mee knikken, en dat is jammer want ik vind beats evenveel meetellen aan een nummer als de lyrics en flow van een mc.

De lekkerste nummers naar mijn mening zijn Time Goes On en Miss Those Days. In Miss Those Days weet Celph me bijna doen te geloven dat de 90's echt de golden era van hip-hop was, en dan ook nog is zo'n heerlijke vrouwelijke vocal als refrein. Velen zouden het hier niet mee eens zijn, maar dat is dan ook mijn mening

3,5 sterren, met de mogelijkheid om te verhogen naar 4 sterren.

FightForMore
Het zijn geen oldschool-beats... Weet je wel wat oldschool is ?

Misschien toch maar eens beluisteren, maar moet eerst een exemplaar vinden.

avatar van maxinator
Wat is dit dan? Next-Level shit??

FightForMore
maxinator schreef:
Wat is dit dan? Next-Level shit??

avatar van lovegun
Ik heb nog niet alles geluisterd, maar het bevalt me tot nu toe heel erg!
The Dealmaker

avatar van maxinator
FightForMore schreef:

Jaren '90 shit ?

Ik denk dat we beiden een andere definitie van old school hebben

FightForMore schreef:

Jaren '90 shit ?

En zoals velen (zelfs jij) al hebben aangegeven, old skool wordt door iedereen anders geinterperteerd. De jaren 90 worden door mij als oldskool gezien, shit daarvoor is prehistorisch.

avatar van GarnalenPeller
Dan weet je dat je lekker naïef bezig bent; als je mid-90's hip-hop oldskool noemt.
Als je zelfs alles gaat lopen defineren heeft op een gegeven moment "rood" ook geen betekenis meer.

pqt
In principe heeft rood ook geen betekenis, want er is nooit bewezen dat iedereen rood als hetzelfde ziet. Misschien zie jij wel "in mijn ogen gele" auto, terwijl als ik naar die auto kijk zie ik hem echt "rood". In principe hebben alle kleuren dus een variabele definitie.

Maar dat terzijde, want jouw voorbeeld was ook maar toevallig een kleur . Maar iedereen interperteert "old skool" toch anders?