Rosie Vela - Zazu (1986)

Label: A&M

1. Fool's Paradise (4:00)
  2. Magic Smile (4:24)
  7. 2nd Emotion (4:47)
  8. Boxs (3:52)
  9. Zazu (4:46)
avatar van Marty
One day fly uit 1986. Deze dame ging ooit met een beroemde football-speler, die in grote weelde overleed, wanneer juffrouw Rosa als multi-miljonair een eigen studio liet bouwen. Daar nam zij dit album op, onder andere met de heren W. Becker en D. Fagen, beter bekend als The Genius Of Steely Dan.

avatar van FunkStar
Super dat dit album op CD is uitgebracht.
Het is een hele speciale plaat, jazzy en pop. Jammer dat er nooit meer uit is gekomen van deze ex fotomodel.
De hit Magic Smile staat er natuurlijk ook op!

knight3
Het album werd in 1986 direct op cd uitgebracht...

avatar van joko16
Dankzij het Steely Dan duo Fagen en Brecker een erg goed plaatje.
Mooie dame ook die Rosie Vela!

Van dit gewezen fotomodel ken ik enkel het prachtige 'magic smile'.
De andere singles waren 'fool's paradise' en 'interlude'.
Het door Gary Katz (oa steely dan) geproducede album was echter haar enige wapenfeit onder eigen naam.
Zingen is ze wel blijven doen maar dan als achtergrondzangeres bij o.a. ELO.

Ik heb zelfs ergens gelezen dat Rosie een kortstondige affaire heeft gehad met Jeff Lynne A zone lelijke mens!!Een typisch geval van 'strange magic'...

Marty schreef:

Niet helemaal waar. Haar eerste echtergenoot is inderdaad jong gestorven, maar die was niet echt vermogend. Roise Vela verdiende haar geld als topmodel (en stond op de cover van diverse glossy magazines) en van dit verdiende geld bouwde ze haar studio en ging demo's opnemen en ging doen wat ze altijd wilde: muziek.Model werk was haar werk, muziek haar passie.
"n tweede album is ook opgenomen, maar wegens conflict met platenmij nooit uitgekomen, later is ze met Jeff Lynne en achtergrondzangeres van ELO II.

avatar van spinout
Lekkere jazzy plaat. Rosie zingt niet bijster goed, maar haar stem past wel bij deze muziek. Het vreemde titelnummer is de positieve uitschieter.

Guitars & Wings
Ze heeft nog wel een 2de plaat gemaakt, maar is nooit uitgebracht, nl: Sun Across The Altar (10 tracks/1990).
Zazu heb ik ook ooit nog aangeschaft, maar ook deels omdat ik het wel een lekker wijf vond. .

Guitars & Wings schreef:

ik ook, maar vond het heel belangrijk dat de heren van Steely Daan daar op mee werken. Dat doen ze niet echt vaak