Alles wat Radiohead zo apart maakte in de begintijd zit in deze E.P. En dan in de meest positieve zin.
De emotionele zang, de schijnbaar te hard ingemixte gitaar en de ritmesectie die meer op gevoel dan op techniek speelt.
Gitarist Jonny Greenwood maakt het verschil bij Radiohead tussen een goede band en gewoonweg briljant (wat The Edge in mindere mate ook bij U2 doet) vind ik.
"Permanent Daylight" is daar een mooi voorbeeld van, luister maar eens hoeveel kleur hij hierin geeft!
Het resultaat is een briljante E.P, als tussendoortje zomaar tussen 2 reguliere albums in maar met een kwartiertje langer had de wereld zomaar 1 extra regulier Radiohead album gehad uit de begintijd.
Absoluut hoogtepunt vind ik "Punchdrunk Lovesick Singalong" en op de Akoustische "Creep" na die ik er niet echt bij vind passen en die mij belet de volle 5 sterren te geven reken ik de rest tot het beste wat Radiohead t/m "O.K Computer" gemaakt heeft.
Zou leuk zijn om alle EP's uit die begintijd chronologisch op een CD uit te brengen!