Gavin Bryars - Jesus' Blood Never Failed Me Yet (1993)

Electronic / Neoklassiek
Label: Point

1. Tramp with Orchestra I (String Quartet) (27:05)
  2. Tramp with Orchestra II (Low Strings) (15:16)
  3. Tramp with Orchestra III (No Strings) (4:48)
  4. Tramp with Orchestra IV (Full Strings) (6:06)
  5. Tramp with Full Orchestra (19:40)

met Tom Waits

6. Coda with High Strings (1:49)

met Tom Waits

Ik ken alleen de single cd Jesus' Blood Never Failed Me Jet. Een geweldig nummer van Tom Waits, Gavin Bryars en een altijd onbekend gebleven zwerver in NY City, die Gavin op band vastlegde. Iets wat hij heel erg veel deed. Straatgeluiden en dergelijke. De zanger (zwerver) is na het erg bekend worden nooit teruggevonden, na pogingen hem terug te vinden. Het verhaal achter dit nummer is net zo intrigrerend als het nummer zelf. Het wordt in Amerika en bij mij thuis met Kerst altijd afgespeeld om zijn eenvoud, mijn relativering van het grote consumptiefeest.
De single cd bevat 3 delen. Een met zang van Waits die met strings en tape meezingt. The Unknown Singer zelf zonder strings en één met strings erachter gemonteerd.

kiriyama
Dat kerstachtige geluid kan ik er ook wel in vinden, vooral bij het vijfde deel. Het is echter naar mijn mening geen plaat met het 'kerstgevoel,' daarvoor is het toch wel een beetje te treurig. (Maar op een goede manier.)

De versie die jij beschrijft ken ik trouwens niet. Ik heb hier wel een single ervan liggen met 2 keer hetzelfde nummer van een kleine vier minuten. Een keer de gewone versie en een mix.

Het origineel wordt op alle vlakken overtroffen, erg indrukwekkend dit. Waits zijn vocalen werken perfect in op die van de 'Tramp.'

4.5*

avatar van Kos
Kos
Zo'n briljante track...

avatar van spruitje
Ad Brouwers schreef:
...een altijd onbekend gebleven zwerver in NY City, die Gavin op band vastlegde...De zanger (zwerver) is na het erg bekend worden nooit teruggevonden, na pogingen hem terug te vinden....

De zwerver kwam niet uit NYC, maar uit Londen, ergens uit de buurten tussen Elephant & Castle en Waterloo om precies te zijn, en bovendien is Bryars er achter gekomen dat hij was overleden zodat hij nooit heeft geweten wat er met zijn liedje gebeurd is. Waarvan akte.

avatar van R-Know
Het bovenstaand: Echte Blues.

avatar van The Scientist
Wat is hier eigenlijk electronic aan?

avatar van Brunniepoo
Met Tom Waits is het in ieder geval nog iets aangenamer, maar die eerste vijftig minuten zijn best wel saai en steeds dat ene zinnetje begon me eigenlijk behoorlijk op de zenuwen te werken. Ik zal wel niet tot de doelgroep behoren...

Kalamitsi
De remaster van het origineel is door Gavin Bryars in 1998 uitgebracht, samen met The Sinking of The Titanic op één cd. Geproduceerd door Brian Eno.

avatar van T.O.
Dit was toch ook een single en een bescheiden hit? Is dat de laatste track van het album?