Die cover van ‘Seven nation army’ is echt de shit! Omdat ik ‘m zo vet vind heb ik gelijk de rest van dit album maar eens beluisterd. ‘Soulmen’, ik geloof dat dit de eerste keer is dat een soul op z’n Frans hoor, maar man wat klinkt ’t lekker! En datzelfde geldt voor al het overige wat op dit album staat. Sfeervolle warme arrangementen met een internationale sound. Een perfect soulful geluid die ik al lange tijd niet meer van het Motown label heb gehoord. Het feit dat het merendeel in het Frans wordt gezongen vind ik ontzettend origineel, zoals ik al aangaf heb ik Franse soul nog niet eerder gehoord maar het klinkt verassend goed. Toch denk ik dat ik dit album niet teveel moet gaan beluisteren omdat ik zo’n beetje het gevoel heb dat de Franse soul te snel gaat vervelen. Voor af en toe in ieder geval zeker een heerlijk album! Vooral ‘Come home’, ‘L’ombre d’un homme’, ‘Lise’ maar bovenal ‘Back for you’ zijn erg fijn!
Maar ehm, de term "feestmuziek" snap ik niet helemaal vrees ik. Bij feestmuziek denk ik eerder volksmuziek e.d., dat is dit helemaal niet. Maar als je met "feestmuziek" bedoelt: knallende, opzwepende en swingende funky soul, dan ben ik het helemaal met je eens!