Promo - Stijlloos (2010)

Electronic / Hip-Hop
Label: Top Notch

1. Stijlloos Begin (1:56)
  2. Robots (4:12)

met The Opposites

5. Step It Up (4:47)
  6. Iemand Anders (4:16)

met Yousef Gnaoui

7. Ik Word Pas Wakker (5:10)

met Lucky Fonz III

10. Let Them Burn (3:17)

met Robin Hunt

11. Trapped (5:02)

met Neenah

12. Boombox op Duizend (4:28)

met Flinke Namen

13. Headrush (6:08)
  14. Cockknocker (3:39)

met Aux Raus

15. The Full Breed (3:03)
  16. Stijlloos Eind (6:57)
avatar van pascal83
Waar-de-loos. Veel slechte producties en allemaal maar slechte tot niets toevoegende features.

avatar van MAS
MAS
Ik ben hier toch wel weer benieuwd naar. Al vond ik de vorige EP's niet zo goed.

avatar van Stapler
Keyboard Cat in Miami Vice xD. Geeft ook meteen het nivo van deze plaat aan.

avatar van Demoniac
Eerste volledige album van Promo, waarop hij zijn hobbyprojectje, zoals hij het zelf noemt, verder uitbouwt. Zijn jeugdliefde hip-hop samenbrengen met hardcore; De muziek waar Promo uiteindelijk één van de allergrootsten mee is geworden.

Op de track 'Iemand Anders' na, was het uitgangspunt dat het in ieder geval geen hardcore mocht worden, maar tegelijkertijd ook geen hip-hop. Vandaar ook de titel 'Stijlloos'. De bedoeling was om met de betrokken artiesten op deze manier allemaal op onbekend terrein te werken. Zo beschouwd is het dus een geslaagde missie.

Boombox op Duizend, met zijn eerste stappen in deze nieuwe sound, vond ik niet zo denderend. De titeltrack en vooral 'Iemand Anders' van die plaat, gaven me echter wel de indruk dat er best wat moois uit zou kunnen komen later. Geen toeval dat juist die me het best bevielen, want deze komen het dichtst bij hardcore in de buurt.

Show Shocker kwam een paar maanden later, maar die heb ik (nog) niet gehoord. Nu ik dit album geluisterd heb is mijn interesse en vertrouwen in dit experiment behoorlijk afgenomen in ieder geval. Er waren wel een paar nummers met een leuk stukje erin, maar behalve de twee eerdergenoemde tracks, geen enkele die mij lang genoeg boeien kon. Wel gevarieerd: stukjes drum 'n' bass, rave, (valse) zang, R&B, house. Een paar stukjes geneuzel over geld kwamen voorbij. De reden daarvan is mij niet duidelijk geworden.

Zolang hij ook actief blijft in de hardcore, heeft Promo mijn zegen met zijn experimenten in deze richting. Ik hoop dat er nog eens iets uit voortvloeit dat ik meer kan waarderen, maar ga me er niet verder in verdiepen. Als er toch nog een pareltje uitkomt, wordt ik het vanzelf gewaar. Gelukkig heeft Promo aangegeven dat hij nog absoluut niet van klaar is met hardcore en dat daar ook gewoon nieuw werk verschijnen zal.

avatar van Reint
Stapler schreef:
Keyboard Cat in Miami Vice xD. Geeft ook meteen het nivo van deze plaat aan.

Keyboard Cat Miami Vice

GCITY050
Die beat van Weer Hardcore is keihard!!