The Script - Science & Faith (2010)

Ierland
Label: Phonogenic

1. You Won't Feel a Thing (4:33)
  2. For the First Time (4:12)
  3. Nothing (4:32)
  4. Science and Faith (4:20)
  5. If You Ever Come Back (4:02)
  6. Long Gone and Moved On (4:17)
  7. Deadman Walking (3:54)
  8. This = Love (4:21)
  9. Walk Away (3:36)
  10. Exit Wounds (4:25)
  11. Bullet from a Gun * (3:23)
  12. Walk Away * (3:36)

met B.o.B

13. Science & Faith [Live] * (5:11)
avatar van Gloeilamp
Erg goed cd'tje van deze mannen.
Heb ze laatst in de Paradiso live gezien en dat is helaas toch wel wat minder dan op cd.
Bij de vorige plaat had ik een probleem met de houdbaarheidsdatum, dat is op deze cd gelukkig goed gekomen.
Ieder nummer luistert lekker weg, helaas zijn sommige stukjes te simpel.
De titeltrack en If You Ever Come Back springen er voor mij uit.

avatar van Gloeilamp
Aangezien de muziek die ze maken vind ik het erg bijzonder waarom The Script nog niet zo groot is.
Maar dat zal vast nog wel komen

avatar van Madjack71
Gloeilamp schreef: ...Maar dat zal vast nog wel komen

Dat betwijfel ik, die vijver waar ze in vissen is wel erg groot. Tenzij de zanger weer een of ander 'lekker ding' is of een turbulent prive leven heeft o.i.d. Alleen door de muziek vind ik dit te weinig onderscheidend.

avatar van Gloeilamp
Bij het concert in Paradiso werd wel heel wat afgegilt hoor

avatar van Don Cappuccino
Vandaag dit album gekocht voor een tientje en ik ben er erg blij mee. Als ik deze band op de radio hoor word ik altijd erg blij en daarom wou ik wel eens een heel album van hun hebben. Gewoon goede Pop, niet bijzonder maar het ligt gewoon heel lekker in het gehoor. En dat komt ook door de hele goede zang en productie. Verschillende bandnamen spoken in mijn hoofd: Keane, U2, Maroon 5, Linkin Park (door de raps af en toe) en zelfs een beetje Counting Crows. En daar is niks mis mee. 3,5 ster.

avatar van Gloeilamp
Die namen die je daar noemt had ik ook direct in mijn hoofd, behalve LP dan.

Kadafi
Wat een braaf album. Het wordt nergens boeiend helaas.

Grauwe middelmaat...
Niet slecht..

kluivie
Gewoon vijf sterren gegeven want dit album wordt beter en beter, aantal hoogtepunten voor mij zijn wel titelnummer en deadman walking.....
Heb ze ook live op Pinkpop gezien en ja het is wel wat weg van U2 maar nou en, ze zijn goed punt uit!

Nice album!
Lekker om naar te luisteren.
My favorites:

You Won't Feel a Thing
For the First Time
Nothing
Long Gone and Moved On

avatar van Thunderrock
Heerlijk album met For the First Time als absoluut hoogtepunt.

avatar van 2MY
2MY
Don Cappuccino schreef:
Verschillende bandnamen spoken in mijn hoofd:...

Ik denk onmiddellijk aan Train trouwens. Onlangs hun 'Save Me, San Francisco' grijsgedraaid, en dit ligt toch zo'n beetje in het verlengde daarvan.

Ben deze 'Science & Faith' nu voor het eerst aan't beluisteren... benieuwd of ze het niveau van de eerste 3 nummers kunnen volhouden.

avatar van Gloeilamp
Train kan ik me ook wel in vinden.

Wat betreft het niveau, ik vind dat er niet echt uitschieters opstaan en dat elk nummer een hoog niveau weet te halen. Aan de ene kant jammer dat er geen uitschieters opstaan, maar aan de andere kant heb ik niet te klagen omdat er geen enkel minder nummer te vinden is.

Madjack71 schreef:

toevallig is de zanger inderdaad een heel erg lekker ding....

avatar van Marty McFly
Noem het een guilty pleasure, maar ik vind dit een geweldige plaat! Hun debuut vind ik maar zozo en ik vrees voor hun derde, maar dit zijn echt 10 prachtige nummers.

Goed, tweede album van The Script! De stem van Danny vind ik niet super, maar kan er mee door. De stijl van deze band is ook goed, maar daardoor beginnen veel nummers op elkaar te lijken.