Baths - Cerulean (2010)

Electronic
Label: Anticon

1. Apologetic Shoulder Blades (2:29)
  2. Lovely Bloodflow (3:35)
  3. Maximalist (3:19)
  4. (3:17)
  5. Aminals (3:18)
  6. Rafting Starlit Everglades (3:52)
  7. Hall (3:31)
  8. You're My Excuse to Travel (3:34)
  9. Rain Smell (4:23)
  10. Indoorsy (2:44)
  11. Plea (4:15)
  12. Departure (4:50)
avatar van pascal83
Het verbaasd me dat er hier niet meer berichten en stemmen zijn geplaatst. Voor mij wel de verrassing van de afgelopen maand(en). De instrumentale nummers zijn erg goed, maar de absolute uitschieters zijn de nummers waarin gezongen word. Erg goed is dit niet in een hokje te plaatsten, maar puur elektronisch is het zeker niet. Wellicht dat het ergens wel raakvlakken heeft met FlyLo en Daedelus.
De uitschieters - Lovely Bloodflow, %u2665, en Hall - behoren zeker tot mijn favoriete nummers van het jaar.

Ik ga met het eerste deel van jou post wel mee denk ik pascal83. Heel bijzondere plaat. Misschien zelfs beter als de laatste van Flying Lotus..

avatar van pascal83
Naast de eerder nummers vindt ik ook Maximalist en Aminals erg goed. Flying Lotus heeft voor mij wel een aparte status, dit staat voor mij erg ver van Cosmograma.

Baths live aan het werk: YouTube - Baths - "Maximalist" [LIVE in My Bedroom]

Ik heb een andere trackvolgorde?

indiegator
Wat een prachtplaat!
Samen met Everything Everything's Man Alive 1 van de beste dit jaar.

De andere trackvolgorde komt van itunes denk ik.
Daar begint de cd met de bonustrack Thaumas (ook erg goed)

Mijn favoriet is tot nu toe Rain Smell.
Maar er staan niet echt slechte tracks op.

avatar van klaezman
Ideale vliegmuziek.

animals is het meest geniale nr ooit van hen!

Doet me een beetje denken aan Animal Collective, al heeft dit meer een hiphop-feel.

Verder doet het me niet zoveel eigenlijk.

Ik weet nog steeds niet op welke plaats dit album in mijn eindejaarslijstje moet komen. Briljante plaat..

avatar van essence
Heel fris geluid, alhoewel het behoorlijk wazig klinkt bij momenten, maar die fris slaat dan meer op de muzikale aanpak. De combinatie van hiphopbeats, dromerige zang en de raak gekozen samples valt hier in heel goeie aarde.
Ik denk dat we van deze meneer nog wel zullen horen in 2011.

Music tomas schreef:
animals is het meest geniale nr ooit van hen!

Ik vraag mij af of je doorhebt dat je dit nummer net fout getypt hebt: het is aMiNals

Dit is wat ik noem: Chillen Dubstep en I Like

avatar van Antie
Komen volgende week vrijdag 15 april in botanique bxl voor de belgen hier...
Ik heb allesinds mijn tickets

avatar van My Addiction
Fantastisch!!!!!!!!! wat een leuk genre!

avatar van Noere
Rafting starlet Everglades is zo verslavend, heerlijk zwoel en dromerig.

avatar van AartdeGraaf
Dit is mijn allereerste album die meer dan 1000 plays heeft gehaald. Stond dit jaar letterlijk op repeat, zo heerlijk verslavend lekker en mooi. Dé nieuwkomer van 2011 voor mij, al ben ik er een beetje laat mee.

Dikkop
Aminals is niet kapot te krijgen.
Één van de mooiste nummers ooit in mijn ogen.

dalexterminate
My Addiction schreef:
Dit is wat ik noem: Chillen Dubstep en I Like

Dubstep? Hoor 't niet echt, sorry.

Neemt niet weg dat 't een briljant album is.

avatar van hond racisme
dalexterminate schreef:

Dubstep? Hoor 't niet echt, sorry.

Neemt niet weg dat 't een briljant album is.

Zitten heus wel wat dub(step) invloedjes in, hoor. Vooral Hall en Plea vind ik vrij 'dubby.'

avatar van -SprayIt-
Bij vlagen briljant, overwegend irritant.