!!! - Strange Weather, Isn't It? (2010)

Rock / Funk
Label: Warp

1. AM / FM (4:55)
  2. The Most Certain Sure (5:39)
  3. Wannagain Wannagain (3:49)
  4. Jamie, My Intentions Are Bass (5:06)
  5. Steady as the Sidewalk Cracks (4:25)
  6. Hollow (2:48)
  7. Jump Back (3:20)
  8. Even Judas Gave Jesus a Kiss (5:45)
  9. The Hammer (4:58)
  10. Blue * (5:25)
  11. Made of Money * (3:07)
avatar van I-do-not-exist
Een nieuw album van !!!? Dat had ik niet meer verwacht.
Op !!! (Chk Chk Chk) - New Album 'Strange Weather, Isn't It?' - Listen to AM/FM - chkchkchk.net is AM/FM al te beluisteren. Zeker een album om naar uit te kijken

Als ie maar beter wordt dan de vorige, want daar vond ik maar weinig aan.

avatar van I-do-not-exist
Vond ik niet . De albums werden steeds beter. Al hadden ze m.i. beter door kunnen gaan met Out Hud.

We verschillen duidelijk van mening. De eerste twee albums vond ik erg leuk en opzwepend, het derde had twee aardige nummers en was me verder veel te standaard/zeurderig.

Out Hud heb ik eigenlijk ook altijd leuker gevonden.

avatar van Mctijn
Ik vond de vorige album best aardig, maar deze valt helaas erg tegen.

avatar van I-do-not-exist
Hij wordt een beetje lauw ontvangen heb ik het idee, maar ik vind hem weer erg sterk. De toon van het album is wellicht iets donkerder dan die van hun voorgaande album, maar hun gevoel voor ritme is weer als vanouds.
Favorieten: The Most Certain Sure, Steady as... , Even Judas..., AM/FM (die intro had nog wel even door mogen gaan) en Blue.

avatar van AOVV
Dit weet me vooralsnog niet te charmeren. Instrumentaal valt het nog wel mee, enkele leuke stukjes zelfs, maar de vocalen trek ik echt niet (bv. op 'Hollow', maar eigenlijk op elke track, het klinkt zo zeurderig en irriteert me.. ).

2 sterren

avatar van Dutchy
Weekje veel naar geluisterd, nu luister ik hem nooit meer.

Alleen Even Judas Gave Jesus a Kiss kan me nog bekoren

avatar van Dorstlesser
Eerste luisterbeurt, klinkt heerlijk. Ken !!! nog niet zo goed, maar wat ik van ze ken gaat er altijd in. De electronica en dub-invloeden vallen op, en superfunky! Kraakhelder!

Een aparte stemverdeling heeft dit album: ik ben pas de vierde die iets anders stemt dan 2* of 3,5*.

Ik vind dit zelf wel een mooie revanche na de matige voorganger waarop !!! bij vlagen klinkt als een RHCP-navolger (en als ik met één band niet uit de voeten kan, zijn zij het wel). De funk is hier minder uitbundig dan op de eerste twee platen, maar de wat ingehouden toon bevalt me prima. Mooie return to form voor de mannen en vrouwen van !!!.