Bob Margolin - Down in the Alley (1993)

Blues
Label: Alligator

1. Boogie at Midnight (4:51)
  2. Brown Liquor (3:49)
  3. Tough Times (2:56)
  4. While You're Down There (3:25)
  5. Down in the Alley (4:15)
  6. Boston Driving Blues (5:39)
  7. Lonesome Bedroom Blues (4:52)
  8. Baby Can't Be Found (2:31)
  9. Big Tree Blues (3:23)
  10. Twelve Year Old Boy (4:04)
  11. Dream of Nothing (3:28)
  12. Look What You Done (2:48)
  13. Wee Wee Hours (4:17)
  14. Now Who's the Fool (3:29)
  15. Worried Life Blues (5:18)
avatar van WoNa
geplaatst:
Begin jaren 90 kreeg ik gitaarles van een geweldige bluesgitarist die alle stijlen beheerste en Jimi, Stevie Ray en Eric allemaal perfect weg kon spelen. Door hem ben ik enige tijd bluesgitaristen gaan luisteren, onder andere op het Alligator label. Een van de platen was deze.

Margolin speelde in Muddy Waters' band als slaggitarist en laat hier niet onverdienstelijk horen zelf een goede lead man te zijn. Alles klinkt bekend, maar daarom niet minder lekker. Ook ruim 30 jaar later is dit nog steeds een prima plaat.

Ik ben nooit zo goed geworden als Frank, maar mijn eerste stappen heb ik wel dankzij hem gezet.