Gerards Dream schreef:
Voor vele fans van de band was het wel wennen aan dat de tracks zo kort waren. Geen kant vullende composities, maar direct to the point.
Dat is dan misschien ook wel de enige smet op een uitstekend album. Maar daarvoor is het ook een soundtrack. Duidelijk is dat er van de ruim 90 minuten die TD aan muziek had afgeleverd, een selectie is gemaakt, die perfect bij de beelden van de film paste. Daardoor klinkt het af en toe, alsof de muziek zomaar ergens begint en dan weer abrupt eindigt. Sommige nummers hadden van mij dan ook best langer mogen duren. Maar dit mag de pret allemaal niet drukken, want dit is wel een erg goed album. Het is tevens één van de meest donkere albums die TD ooit gemaakt heeft. En zoals Tangmaster al opmerkte, doet veel van het abstracte materiaal denken aan de beginperiode van TD. "Main Title" had zo op een Zeit of Atem kunnen staan.
Het meer sequence-gedomineerde werk, lijkt weer veel op muziek uit de Rubycon-periode.
De film heb ik jaren geleden gezien, maar is me zeker bij gebleven. Het wordt tijd om die eens op DVD te gaan scoren.
William Friedkin was zodanig onder de indruk van TD, dat hij, als hij ze eerder had leren kennen, ze gevraagd zouden hebben om de filmmuziek van "The Exorcist" te schrijven. Ik ben altijd benieuwd geweest hoe het resultaat dan had uitgepakt met hun muziek erbij....
Maar gelukkig is er "Sorcerer", één van de beste, zoniet de beste soundtrack van TD.