Peter Gabriel - Hit (2003)

Label: Geffen

1. Solsbury Hill (4:24)
  2. Shock the Monkey [Single Edit] (3:59)
  3. Sledgehammer [Single Edit] (4:52)
  4. Don't Give Up [Edited Version] (5:56)

met Kate Bush

5. Games Without Frontiers [Single Edit] (3:58)
  6. Big Time (4:28)
  7. Burn You Up, Burn You Down (5:26)
  8. Growing Up [Tom Lord-Alge Mix] (4:49)
  9. Digging in the Dirt (5:16)
  10. Blood of Eden [Radio Edit] (5:07)
  11. More Than This [Radio Edit] (4:34)
  12. Biko [Edited Version] (6:58)
  13. Steam (6:03)
  14. Red Rain (5:39)
  15. Here Comes the Flood [1990 Version] (4:33)
  16. San Jacinto (6:32)
  17. No Self Control (3:55)
  18. Cloudless (4:48)
  19. The Rhythm of the Heat (5:19)
  20. I Have the Touch [Robbie Robertson Mix] (4:19)
  21. I Grieve (7:25)
  22. D.I.Y. (2:38)
  23. A Different Drum (4:47)
  24. The Drop (3:03)
  25. The Tower That Ate People [Steve Osborne Mix] (4:06)
  26. Lovetown (5:23)
  27. Father, Son (4:57)
  28. Signal to Noise (7:34)
  29. Downside Up [Live] (5:33)
  30. Washing of the Water (3:53)
Peter Gabriel Hit *****

M'n favo muzikant all time met z'n aparte sound , heerlijk ritmisch , prachtige stem en opbouw .... brengt z'n beste werk op 2 cd's. Woorden schieten te kort ...

avatar van deek
sn@ke schreef:

Peter Gabriel Hit *****

Wil en kan ik niets aan toevoegen, ik bedoel ik wil het wel, maar ik kan het niet...

De lofbetuigingen hierboven vind ik wat overdreven, maar dat Gabriel een klasse apart is, is duidelijk. Hij is zo'n artiest waarvan ik geen aparte albums koop, maar me beperk tot een deftige dubbelverzamelaar, om dan vast te stellen dat ik toch meer wil leren kennen. Dat is ook het ambetante aan muziek: iemand volledig leren kennen is een dure affaire voor een leraarsloontje en het vraagt enorm veel tijd.

Leuke cd, zeker voor iemand als ik die eigenlijk altijd zijn muziek wel kon waarderen maar nooit een cd van hem kocht. Deze cd maakt een hoop goed

beaster1256
fenomenale cd voor wie niks van de heer gabriel kent , dit is uiterst briljant , en zou iedereen moeten beluisteren , toch éénmaal in zijn leven , want dit is fantastish

De lofbetuigingen zijn nodig om deze muzikant meer bekendheid te geven. Beaster 1256- omdat iedereen deze cd zou moeten beluisteren. Nou inderdaad!!

Het is een muzikant met veelzijdige ritmes klanken etc beeldende en filosofische -achtige teksten. The Tower That Ate People [Steve Osborne mix, begint als een oud techno nummer. Biko ode aan en dan The drop. Hoe breed wil je het hebben.

Gewoon luisteren heel simpel!!!

EVANSHEWSON
Briljante verzamelaar; alle songs haast hoogstandjes van absolute muzikale kunde !
Naast DAVID BOWIE misschien meest vernieuwende rockster ooit !
En dan te zeggen dat deze verzamelaar met wereldse muziek vaak voor een prikje in de "afprijsbakken" te vinden is.
Dit slaat enkel op de prijs, want de kwaliteit is over heel de lijn ERG HOOG !
Ideaal voor wie geen regulier werk van deze volbloed in huis heeft en een mooi overzicht wil !

Nicci
ik ben benieuwd hoeveel bands en artiesten op deze site al de titel 'grootste vernieuwer' hebben gekregen.

sommige mensen zijn een beetje slordig met superlatieven.

Nicci schreef:

sommige mensen zijn een beetje slordig met superlatieven.

Peter Gabriel was al een grote vernieuwer toen hij bij Genesis leadzanger was. Daarna is hij alleen maar nog groter geworden!

Heeft niets met slordig te maken, is gewoon voor Peter Gabriel fans een FEIT!

avatar van frankvankesteren
Gabriel staat voor mij garant voor kwaliteit muziek, over de hele breedte heen. De reden waarom ik dan toch ervoor kies om deze verzamelaar te beoordelen is dat ik nog niet erin geslaagd ben een hele CD van hem te bemachtigen (*kijkt beschaamd naar de grond*). Knap vind ik toch ook dat hij er in slaagt om 'intelligente hits' te maken, waarbij je je natuurlijk altijd maar af moet vragen of die intelligentie overkomt. Gabriel bracht met zijn Biko ook nog eens het eerste nummer over apartheid, en ik ben hem er erg dankbaar voor. Laatst op Werchter nog meegezongen, aangezien ik van mening ben dat het 30 jaar na dato nog steeds op gaat. Gabriel is een man met een goed hart, dat merk je aan al zijn nummers, maar daar buiten schrijft hij ook nog eens geweldige songs, die ik helaas niet allemaal hier uiteenzetten vanwege het enorme aantal. Favorieten zijn Solsbury Hill, Games Without Frontiers, Digging in the Dirt, Red Rain, Signal to Noise en natuurlijk Biko.

erwku
Niet persee definiteve best of , of hits CD, maar wel een buitengewoon mooie collectie goede muziek.

De allerbeste kennismaker voor ieder die geinteresseerd is voor Peter Gabriel.,

alleen jammer van IN your eyes, (mijn persoonlijke favoriet)

avatar van LucM
De allerbeste verzamelaar van Peter Gabriel (ex-Genesis) met alle hits en de beste albumtracks.
Eén van de meest vernieuwende artiesten begin jaren '80, hij was één van de eersten die Afrikaanse ritmes in zijn muziek verwerkte.
Talrijke poklassiekers staan achter zijn naam waaronder "Solsbury Hill", "Sledgehammer" (prachtige clip), "Don't Give Up" (het duet met Kate Bush) en "Biko".
Als je nog niets hebt van deze buitengewone zanger en je vindt deze dubbelaar, niet twijfelen en kopen!

avatar van Hendrix4live
Goeie verzamelaar. Ik vind persoonlijk cd 2 beter omdat er daar meer goeie liedjes op staan. Het beste van cd 1 is Gabriel's beste nummer Biko. Ik vind sommige liedjes van Cd 1 gewoon niet echt heel goed. Die remixen en Don't Give Up bijvoorbeeld. Voor de rest is het een goeie verzamelaar. San Jacinto, Solsbury Hill, Biko, Games Without Frontiers, Cloudless, The Rhythm of the Heat, D.I.Y., Signal To Noise, Washing Up The Water vind ik het beste.

avatar van musician
Je kunt hier haast niet om de 5 sterren heen. Ook al is het een verzamelaar.

Maar het luistert prima als compilatie; waar eerder studio cd's van Peter Gabriel wel eens een steekje laten vallen of minder interessante stukken hebben, is dat op Hit helemaal weg. Hij heeft zelf ook blijkbaar oor voor wat goed en minder is/was.

Ik heb de cd ook gekocht, omdat mijn oude Gabriel cd's (behalve So) dringend toe zijn aan een geremasterde vervanger. Prima geluid nu, dat de prachtige songs fenomenaal ondersteund.

Lichte voorkeur voor de nummers van het vierde album van Peter Gabriel, onder andere I have the touch en San Jacinto

avatar van vigil
musician schreef:
Je kunt hier haast niet om de 5 sterren heen. Ook al is het een verzamelaar.

Dat is me toch gelukt

Ik heb overigens geen enkel Gabriel album op een vijf staan (ben daar ook niet scheutig mee maar dit terzijde). Maar goed de gehele discografie van de man tussen een 3,5 en 4,5 is ook niet slecht natuurlijk. Als zanger is hij zeker wel een vijf waard!

vigil schreef:
[(...)Maar goed de gehele discografie van de man tussen een 3,5 en 4,5 is ook niet slecht natuurlijk. Als zanger is hij zeker wel een vijf waard!

Zeker. Hoor je hem blind, je weet uit duizenden direkt wie hij is. Misschien wil hij ons wel weer eens verassen met een niet al te ingewikkelde, aardige studio cd, niet zijnde wereldmuziek. Maar ik heb de hoop een beetje opgegeven.

avatar van ChrisX
musician schreef:

UP gehoord? Daar zit feitelijk helemaal niet meer zo gek veel wereldmuziek in maar is zo'n beetje z'n meest elektronische album tot nu toe met al die elektronische vermangelde ritmes.

avatar van devel-hunt
Volgens mij heeft Peter Gabriel nog nooit één CD uigebracht waar het label niet ingewikkelt en aardig aan gehangen kon worden. PG is de absolute meester van het ingewikkelde denken en componeren. Hij schrijft zijn muziek denk ik eerder als een klassiek componist als dan een doorsnee songwriter.

ChrisX schreef:

UP is natuurlijk ook een prima album, dat ik niet graag over het hoofd wil zien. Maar inmiddels ook al weer 7 jaar geleden!

avatar van ChrisX
devel-hunt schreef:

Nou, bij Gabriel zou ik eerder aan een analogie denken: ik vind hem veel meer een muzikale beeldhouwer. De man schaaft, bikt, breekt, schuurt en tikt net zo lang aan z'n nummers tot dat hij er helemaal tevreden over is. Een stuk als Sky Blue op UP is bijvoorbeeld al qua opname ergens begonnen zo rond het album US.

avatar van devel-hunt
Hele goede beschrijving, een beeldhouwer dat is hij, zo'n woeste blik, en langzaam aan verfijning werken. Mooi omschreven!

avatar van Hans Brouwer
Ik heb Peter Gabriel wel eens "een kermer" genoemd in discussies bij de verschillende Genesis albums . Thans ben ik met terugwerkende kracht overvallen door een diep schaamtegevoel . Hoe heb ik ooit zulke lelijke woorden over Peter Gabriel kunnen zeggen . "Hit (2003)" is een mooi overzicht van het muzikale werk van Peter Gabriel. En dankzij "Hit (2003)" ben ik thans zijn studio albums aan het ontdekken. Inderdaad.... Peter Gabriel mag tot de groten der aarde worden gerekend. Ondanks het feit dat "Hit (2003)" een verzamelaar is: 5*****

avatar van musician
Oei, gelijk met Up beginnen, zou ik adviseren. Je weet niet wat je mist. Zijn laatste cd en ook zijn beste in jaaaaaren (misschien wel zijn beste ooit!)

schreef:
Ik heb gehoord dat het vierde album van Peter Gabriel uit 1982 ook erg goed schijnt te zijn. Klopt dat ?

avatar van musician
Het merendeel van het nogal sombere album is erg goed (zie ook aldaar).
Peter Gabriel heeft wel op heel bijzondere wijze deze cd gemaakt.

nobrainer
peter gabriel vind ik een enorm genie.Bij genesis wist hij al geniale albums af te leveren. Solo imponeert gabriel zelfs nog meer. wereldse invloeden en prachtige melodiën

avatar van barrett
Peter Gabriel is idd een genie, en is het nu zijn laatste plaat of zijn debuutplaat als solo artiest hij blijft je boeien... Aloewel Birdy dan voor mij het persoonlijke diepte punt was...

nobrainer
birdy is inderdaad niet zijn beste werk ooit. mischien komt dat doordat hij voor het eerst de score verzorgde voor een film. in ieder geval is passion een veel betere score. of niet?

nobrainer schreef:
Peter Gabriel vind ik een enorm genie. Bij genesis wist hij al geniale albums af te leveren. Solo imponeert gabriel zelfs nog meer.
Dat kan ik alleen maar beamen. Peter Gabriel imponeert inderdaad! Er zijn op dit moment twee albums die ik om en om continu draai. Dat zijn "Celebration" van Madonna en "Hit (2003)" van Peter Gabriel. Ik heb hier de keuze om 6 persoonlijke favoriete tracks van "Hit (2003)" te selekteren. Doe ze allemaal maar!!! Er staat geen enkel minder nummer op "Hit (2003)". Ondanks het feit dat "Hit (2003)" een verzamelaar is geef ik volgaarne 5***** Oh sorry, dat laatste heb ik al eerder medegedeeld.

avatar van Guinness1980
Mooie complicatie, mis eigenlijk alleen Kiss that frog (Maar dat zal wel geen Hit zijn geweest)

1. Solsbury Hill
2. Red rain