NoizBoiz - Zware Bassen, Zware Beats (2010)

Hip-Hop / Electronic

11. Go Hard!

met Zwart Licht en Skinto

12. Mucky Muxx - Soundboiz Nightmare
MAS
Hier ben ik toch wel benieuwd naar. Ik vond hun eerste album/tape 0.1 niet heel erg goed maar die liet zeker zien dat ze potentie hebben om iets moois uit te brengen.

tuktak
deze gasten denken iets van dubsteppige grime te maken, maar het is echt pure bagger. een flutbassje met wat basiswobbles is in nederland hoe er tegen dubstep aan wordt gekeken, het hoort allemaal linea recta door het afvalputje. en dan hebben we het nog niet eens over de armetierige rap die zonder enig ritmegevoel over de producties heen lijkt geplakt. echt, 10 of 20 bpm omhoog of omlaag en die knakkers zouden er nog exact hetzelfde overheen rappen. en waarom in vredesnaam noizboiz als boys noize al bestaat en zeer bekend is...oftewel, ik kan me hier lekker aan irriteren...

MAS
(weer) Een tegenvaller van NoizBoiz. Bij vlagen is het wel leuk maar het blijft allemaal een beetje standaard. Ik denk dat hun liveshow erg vet is maar dit album wil niet echt overtuigen. Ik begin langzaam aan te denken dat de Nederlandse taal gewoon niet geschikt is voor grime/dubstep beats.

avatar van Stapler
De Nederlandse taal is er zeer geschikt voor, het is alleen nog niet bewezen. Nederland loopt zoiezo altijd 15 jaar achter op de UK en US.

MAS
Misschien wel maar ik betwijfel of het ook een heel album boeiend blijft. Zwart Licht stelde me ook al teleur met hun grime album. Terwijl ik dacht dat hun het wel in zich hadden.

Maar af en toe hoor ik ook wel een vet hiphop/dubstep/grime nummer. In Dynamo draaide laatst een dubstep DJ en Dret en Krullen gingen daarbij MC'en. Dit was wel een succes. Ook van de Grote Boze Neger heb ik live een vet dubstep nummer gehoord.

GCITY050
Nummertje 11 Go Hard! is keihard!
Rest nu maar eens checken