Saybia - The Second You Sleep (2002)

Denemarken
Label: EMI

1. 7 Demons (3:34)
  2. Fool's Corner (4:16)
  3. The Second You Sleep (4:21)
  4. Snake-Tongued Beast (4:19)
  5. Joy (5:10)
  6. Still Falling (3:38)
  7. The Day After Tomorrow (3:59)
  8. In Spite Of (6:18)
  9. Empty Stairs (5:24)
  10. The Miracle in July (6:46)
  11. The One for You (6:04)
aERodynamIC schreef:
Ik denk wel dat dit verplaatst moet worden naar de artiestenpagina.

Snap waarom je dit zegt, maar ze gaan dit album spelen, en is dus toch relevant voor dit topic dan...

Lennon, je bent een held! Luister ik op nieuwjaarsdag naar dit juweeltje van Saybia, kijk ik op de albumpagina en lees ik van de 2 concerten in Paradiso volgende week. Heb ik nog een kaartje voor dinsdag op de kop kunnen tikken. Ze gaan dit album integraal spelen: yes! Grazie!

Had woensdag gedaan dan was de MuMe-meeting nog groter (en dan is degene aan wie jij je PJ kaartje eerder dit jaar hebt verkocht er ook)

avatar van lennon
Leuk West. Ik ben er ook de 8e... zin in....

Woensdag was uitverkocht, maar nu zijn er dus wel 2 avonden met een MuMe-'delegatie'...

avatar van TEQUILA SUNRISE
En omdat ik vanavond in Paradiso sta en dit album in zijn geheel ten gehore zal worden gebracht vanavond maar weer eens uit de kast getrokken.
Het deprimerende Joy, de pakkende single The Day After Tomorrow en het prachige Miracle In July zijn de hoogtepunten.

Ik heb het album inmiddels weer een paar keer gedraaid en dan wordt bijna alles weer oh zo mooi. Alleen het laatste nummer vind ik minder. Je kan echt bij je kladden gegrepen worden door deze plaat.

Inderdaad full rotation in huize aERo als voorbereiding op het concert morgen in Paradiso (vanavond is daar hun eerste optreden).
Nu al een paar keer live gezien en elke keer was het net zo mooi als die eerste keer in 2002 (Rotown Rotterdam) toen het album net uit was. Ik verwacht morgen niet anders.

Dat is heel mooi! Nog even eten en ik ben onderweg naar Paradiso. Ook veel plezier morgen!

avatar van lennon
Nog de laatste 7 nummers mee kunnen pakken dankZij een dikke file.

Balen. Maar wat ik zag was super. Wat een lekkere band is dit toch.

Geen nieuw werk in de maak kregen we te horen..

avatar van rkdev
Dan heb je wel het geweldige kwartet "Still Falling", "The Day After Tomorrow", "In Spite Of" en "Empty Stairs" gezien

Het wordt tijd voor die 5e ster voor deze plaat Leo!

Nog leuke toegiften of nummers die niet op dit album staan?

avatar van lennon
Ja. In ieder geval 2 singles van these days en nog een nummer wat ik niet kende.

Dan hoop ik op 1 van de b-kanten uit deze periode

lennon schreef:
Nog de laatste 7 nummers mee kunnen pakken dankZij een dikke file.

Balen. Maar wat ik zag was super. Wat een lekkere band is dit toch.

Idem dito. Zo'n 1,5 uur vrijwel stilgestaan op een volgens mij afgesloten A2. 5 banen breed richting Paradiso, maar nauwelijks beweging. Dit was bovendien de eerste band sinds lang, die exact op het aanvangstijdstip begon... daarom maar 3 nummers van dit The Second You Sleep gehoord...

Gelukkig was de toegift erg goed inderdaad, maar er had nog wel een nummertje bij gekund bij de tweede toegift. Ook verbaasde ik mij over het applaus toen de zanger vertelde dat ze toch niet aan een nieuw album hadden gewerkt, zoals een jaar eerder beloofd, maar dit gingen doen als ze er weer inspiratie voor hadden. Je kan je enthousiasme overdrijven, zegt hij (nog steeds) wat cynisch.

Ach de solo albums van Søren Huss doen niet onder voor die van Saybia... maar wat een drama mannen. Dit is echt vreselijk: ik zou wel flippen in die stilstaande auto.
Het is ook de reden dat ik voor de woensdag heb gekozen omdat ik alleen die dag eerder weg kan van mijn werk en ik het filerisico niet wilde nemen op dinsdag. En aangezien ik Cody als voorprogramma ook wil zien.....

avatar van TEQUILA SUNRISE
Knap beroerd voor jullie Lennon & West.
Ik was gelukkig wel op tijd en heb een gedreven live band van begin tot eind gezien.
De toetsenist verkeerde mijns inziens regelmatig in hogere sferen.
Vooral de live uitvoeringen van In Spite Of & Miracle In July sprongen er wat mij betreft uit.
Positief dat ze weer aan het touren zijn en nu inderdaad maar afwachten wanneer er nieuw werk gaat verschijnen.

avatar van Nicolage Rico
Toen Jess Jensen (toetsenist) zijn hoed verloor. Die heeft zich goed vermaakt in A'dam. Hij stond op de grond, maar in gedachten aan het plafond.

Ze werkten het album er vrij rap doorheen, maar er waren genoeg hoogtepuntjes (bijv. gitaarsolo The Day After Tomorrow en In Spite Of).

De toegift was erg fraai. Vooral de drie eerste nummers van These Are the Days waren top. Ben niet kapot van de albumversie van Brilliant Sky, maar live verrassend sterk! A Way Out als enig nummer van het laatste album was een opmerkelijke keuze.

Los van files en zo, achteraf vind ik dat de setlist wel erg kort was met maar 15 nummers:
Saybia Concert Setlist at Paradiso, Amsterdam on January 8, 2013 | setlist.fm

Ik ging er van tevoren vanuit dat ze na dit The Second You Sleep integraal gespeeld toch minstens nog zo'n 7 / 8 nummers zouden spelen van hun volgende twee albums, b-sides en EP's. Dan zou je een setlist van 18 / 19 nummers hebben gehad: normaal voor een concert, zeker als je het 20-jarig bestaan van je band viert. Als je naar de setlists in 2011 kijkt, zie je ook dat ze meer nummers spelen. Ook Untitled, waar gisteren uit de zaal om gevraagd werd: die had ik wel erg graag gehoord.

Het was wel erg kort, maar gelukkig wel krachtig.

avatar van Nicolage Rico
Het concert duurde zo'n anderhalf uur. Een prima tijdsduur dus.

Uiteraard had ik ook nog wat meer nummers willen horen. Ik wilde "Untitled" ook nog aanvragen. Dan duurde het concert minstens 17 langer.

Bijna anderhalf uur, is inclusief 2x weggaan en weer opkomen, het feitelijke concert duurde ruim 5 kwartier. Ik heb dus de laatste 45 minuten meegemaakt, waarin ze 7 nummers speelden. Ik vond het vreemd dat ze al weggingen nadat ze de elf nummers van dit The Second You Sleep hadden gespeeld. Ik vreesde al het ergste. Bij andere concerten spelen ze trouwens een edit versie van Untitled, dat had er dus makkelijk bij gekund. Zeker bij de tweede toegift van maar liefst één nummer.

avatar van Nicolage Rico
Dat weggaan en terugkomen duurde geen 15 minuten bij elkaar hoor. Soren is dik, maar je kunt het ook overdrijven.

Hij loopt echt heel langzaam...

Laten wij Untitled nu wel gekregen hebben als laatste nummer: het leek Sigur Rós wel met die uitbarsting

Wat.....?!?! Het is niet eerlijk!!

Nee hoor: gaaf zeg! Ik begrijp dat het een mooi concert was?

avatar van El Ninjo
Super concert....en de afsluiting met Untitled was inderdaad fantassssssssstisch

Nicolage Rico schreef:
Het concert duurde zo'n anderhalf uur. Een prima tijdsduur dus.

Woensdagavond wel 2 nummers extra inclusief Untitled. Zo had het naar mijn idee dus ook dinsdag gemoeten. Ik snap niet waarom ze dinsdag al na 1 nummer stopten bij de tweede toegift. De zanger hield er mee op en als ik het goed zag schrokken de anderen ervan. Ging er iets mis?

avatar van SirNoodle
west schreef:

blijkbaar was de zanger wat boos omdat mensen aan het lachen waren dat hij dik was, en dat hij zo langzaam loopt

Hij maakte aan het begin wel een opmerking over dinsdag maar dat was positief. Hij zei wel 'that was yesterday' en je merkte toen al dat ze er woensdag een stukje bovenop zouden doen er zat zo'n soort toontje in die opmerking.
Voorprogramma Cody maakte de opmerking dta het publiek stiller was woensdag.
Ik vond dat wel erg meevallen los van dat ik niet kan vergelijken. Ook bij Saybia weer volop geouwehoer bij de bar.

Overigens: we gaan hier hopeloos off topic want dit hoort hier niet te staan

aERodynamIC schreef:

Tsssssss. En hoelang duurde het concert bij jullie?

west schreef:

Ja, was uiteraard lekker geweest. Maar bedoelde dat 1,5 uur een normale tijdsduur is. Maar als je achteraf hoort dat ze de dag erna langer spelen, is het wel lullig.