Scorpions & Berliner Philharmoniker - Moment of Glory (2000)

Duitsland
Label: EMI

1. Hurricane 2000 (6:04)
  2. Moment of Glory (5:09)
  3. Send Me an Angel (6:19)

met Zucchero

4. Wind of Change (7:36)
  5. Crossfire (6:48)
  6. Deadly Sting Suite (7:23)
  7. Here in My Heart (4:21)
  8. Still Loving You (7:29)

met Ray Wilson

9. Big City Nights (4:37)
  10. Lady Starlight (5:26)
avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Rond de eeuwwisseling werd het even populair om als metalband met een symfonieorkest op te treden. Het bekendere voorbeeld is natuurlijk S&M van Metallica. Omdat deze albums vaak nogal over-the-top waren, was de hype gelukkig ook weer snel voorbij. In het geval van de Scorpions levert dit enkele aardige momenten op (Hurricane 2000 bijvoorbeeld), maar vaak maakt de symfonische versie het domweg te pompeus. De gastzang van Ray Wilson (hoewel zeker een begenadigd zanger) is hier ook geen onverdeeld genoegen. Ik houd het op 2*

avatar van ToetnL
Aardig cd-tje maar helaas de zoveelste in de rij bands & orkesten...

Wilson doet zijn best maar heeft niets te zoeken in een band als de Scorpions.

avatar van ricardo
leuke cd alleen bij send me an angel mis ik toch die mooie nasale stem van klaus meine jammer dat wilson erbij kwam anders een halve ster meer voor deze cd

avatar van Ricardo74
Leuke cd met mooi uitgewerkte muziek. Knap gemaakt en een zeer goede produktie. Weer eens wat anders als de standaard uivoeringen. 4,5 ster!

avatar van ricardo
Muzikaal gezien heeft dit weinig meer met The Scorpions te maken. De productie ik wel zeer goed in orde, en qua productie wel 1 van de beste cd's die ik ooit heb gehoord.

avatar van B.Robertson
Hurricane 2000 is wel mooi. Verder vind ik Crossfire en Deadly sting suite erg goed. Muziek om in de stemming voor NDR3 te komen, de klassieke zender. Deadly sting suite is gebaseerd op He's a woman-she's a man.Daarna schakelt het over op Dynamite. De nieuwe nummers Moment of glory en Here in my heart zijn maar matig. Lady starlight heeft een mooie uitvoering.

avatar van The_CrY
Zonder meer zeer geslaagde poging van de Scorpions om hun nummers met orkest te arrangeren. Alleen jammer dat de tracklist zo standaard is en geen verrassingen bevat, op Crossfire na dan (en dat is meteen een geweldige). De nieuwe nummers zijn ook erg mooi.

avatar van ricardo
Wat een trek album. Deze heb ik samen met nog 4 studio albums verkocht afgelopen weekend. Ben blij dat ik er vanaf ben. Tokio Tapes, World Wide Live en Acoustica is mooi zat voor mij vind ik dat wat Scorpions betreft. Stemmen wel gewist. Ik stem alleen maar op originele albums.

avatar van OzzyLoud
In mijn ogen een van de beste gearrangeerde muzikale versmelting tussen klassiek en hard rock!
Saillant detail in deze is wel dat de oorspronkelijke conducteur (Michael Kamen) zijn taak teruggaf om zodoende met Metallica te kunnen werken aan S&M. En die vind ik totaal niet geslaagd. Nou denk ik niet zozeer dat dat aan de persoon heeft gelegen. Maar meer dat de soort muziek (composities) die Metallica maakt niet zo geschikt zijn om om te toveren in bombastische versmelting tussen Rock/Metal en klassiek.
Enfin ene Christian Kolonovits kreeg toen de opdracht en resulteert dus in prachtige arrangementen van het bekende werk van de Scorpions. Bijvoorbeeld Crossfire en het beginstuk van Wind Of Change.
Soms wel een tikkeltje over de top maar daar hou ik wel van.
Smetje is wel dat de keuze uit Scorpions rijke oeuvre beetje doorslaat naar de ballade's kant. Van de 10 nummers zijn er 6 aan de softe kant. Want de spetterende uitvoeringen van Hurricane 2000 (rock you like a hurricane), Crossfire, Deadly Sting Suite en Big City Nights smaken gewoon naar meer! Er staat bv een cover op van Tiffany, Here in my Heart wat totaal overbodig is. Still Loving You en Send Me an Angel zijn 10 keer beter..... Had Blackout, China White dan veel liever gehoord of nog beter We'll Burn The Sky!
Daarnaast zingt gastmuziekant Ray Wilson de hoofdzanglijnen op Big City Nights wat voor mij vreemd overkomt.
Dit album heb ik meer dan 10 jaar geleden digitaal aangeschaft en heb er nu spijt van dat ik het niet fysiek heb gekocht. Deze dagen is het er zeer moeilijk aan te komen helaas