In mijn ogen een van de beste gearrangeerde muzikale versmelting tussen klassiek en hard rock!
Saillant detail in deze is wel dat de oorspronkelijke conducteur (Michael Kamen) zijn taak teruggaf om zodoende met Metallica te kunnen werken aan S&M. En die vind ik totaal niet geslaagd. Nou denk ik niet zozeer dat dat aan de persoon heeft gelegen. Maar meer dat de soort muziek (composities) die Metallica maakt niet zo geschikt zijn om om te toveren in bombastische versmelting tussen Rock/Metal en klassiek.
Enfin ene Christian Kolonovits kreeg toen de opdracht en resulteert dus in prachtige arrangementen van het bekende werk van de Scorpions. Bijvoorbeeld Crossfire en het beginstuk van Wind Of Change.
Soms wel een tikkeltje over de top maar daar hou ik wel van.
Smetje is wel dat de keuze uit Scorpions rijke oeuvre beetje doorslaat naar de ballade's kant. Van de 10 nummers zijn er 6 aan de softe kant. Want de spetterende uitvoeringen van Hurricane 2000 (rock you like a hurricane), Crossfire, Deadly Sting Suite en Big City Nights smaken gewoon naar meer! Er staat bv een cover op van Tiffany, Here in my Heart wat totaal overbodig is. Still Loving You en Send Me an Angel zijn 10 keer beter..... Had Blackout, China White dan veel liever gehoord of nog beter We'll Burn The Sky!
Daarnaast zingt gastmuziekant Ray Wilson de hoofdzanglijnen op Big City Nights wat voor mij vreemd overkomt.
Dit album heb ik meer dan 10 jaar geleden digitaal aangeschaft en heb er nu spijt van dat ik het niet fysiek heb gekocht. Deze dagen is het er zeer moeilijk aan te komen helaas