Ja, een prima samenvatting van
Stanley Koekblik
Ook al weer 10 jaar geleden maar het blijft staan als een huis.
Als je die hele compilatie geschiedenis van de Golden Earring doorloopt, is er nogal wat verschenen. Vanavond probeerde ik nog een krakerige Fabulous Golden Earring.
Net als deze cd bevat het dan hits en album tracks, onwillekeurig bij elkaar gezet, veelal uit de periode 1967-1973 en de vraag is waarom. Waarom deze nummers, wat is de achterliggende gedachte? Met de songs op zich is niets mis, het blijft uiteraard de Earring.
Om weer onder de aandacht te brengen en omdat de pijp toch ook moet roken?
Slecht is het nergens, het schudt alleen het gevoel wat op, als je de gewone albums kent en respectievelijke nummers zijn uit hun album-verband gehaald. Het gaat ook niet over onbekend gebleven b-kantjes die nog nooit op cd waren gezet.
Dat bij elkaar opgeteld maakt ook, dat je eerder grijpt naar een "gewoon" album van de Golden Earring dan een compilatie als deze.
Ook omdat je liever de volledige She Flies on Strange Wings hoort dan alleen deel 1. Het is een beetje zinloos allemaal, hoewel met de muziek dus niets mis.
Maar wie weet, misschien worden deze compilaties ooit zeldzaam en zeer gewild bij de liefhebbers!